Meeste Nederlanders blij met EU-lidmaatschap

72% van de Nederlanders vindt het EU-lidmaatschap een goede zaak. Dit blijkt uit een onderzoek van het CPB en het SCP. Maar voor verdere uitbreiding van de EU is weinig steun. In vergelijking met 2001 daalde de steun van 58% naar 42%.

Opvallend is ook dat veel mensen aangeven weinig over de Europese Unie te weten. 55% van de Nederlanders vindt dat op televisie te weinig aandacht wordt besteed aan de EU. En als er al berichtgeving is, dan is die vaak negatief.

Staatssecretaris Timmermans is blij met het onderzoek: 'Het is belangrijk gegevens te hebben om op basis van wetenschappelijk materiaal de discussie over de Nederlandse positie in Europa te voeren. Dit biedt een kans om het debat uit het cynisme te trekken en weer open over Europa te praten.'

Lees ook:Timmermans haalt uit naar SP
Lees ook:Balkenende IV: de staatssecretarissen
Lees ook:Timmermans móét ook helemaal geen fractievoorzitter worden
Lees ook:Wilders klaagt over eigen debatavond
Lees ook:Waar? Hier is minister Verhagen! Overheid 2.0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.