Definitief EU-verdrag vannacht in Lissabon

De Europese leiders hebben vannacht in Lissabon (eindelijk) met z'n allen het nieuwe Europese verdrag ondertekend. Gebroederlijk sloeg men elkaar op de schouders en vriendelijk werd er gelachen in de richting van de verzamelde mondiale pers. Alsof er niets aan de hand is. Alsof dit verdrag met alle gemak van de wereld tot stand is gekomen. De vaderlandse politiek spuit meteen hun mening. De SP denkt nog steeds aan de mogelijkheid van een referendum en de VVDvindt het geheel 'kinderachtig' tot stand gekomen maar is nu toch best blij met het resultaat. In elk geval krijgen we in Europa geen volkslied, wordt het vetorecht beperkt, krijgen zowel het Europees als het nationaal parlement meer macht en krijgt de Unie een vaste voorzitter (President?).   

Lees ook:PvdA wil EU-referendum
Lees ook:Timmermans haalt uit naar SP
Lees ook:Kamer naar Brussel voor EU-gesprekken
Lees ook:Meeste Nederlanders blij met EU-lidmaatschap
Lees ook:Geen Europa, wel Turkijke

6 reacties op “Definitief EU-verdrag vannacht in Lissabon

 1. Freddy

  Dit verdrag is in grote lijnen het zelfde als de “grondwet” waartegen we NEE hebben gestemd.

  Nu wordt het ons gewoon opgelegd. De mening van het volk wordt niet gevraagd.

  Als onze regering maar weet dat het met onwillige honden moeilijk hazen vangen is.

  Nederland is nu geen land meer, maar een provincie van Europa, niet iets om trots op te zijn.

  Waakt voor de toorn van het volk.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Jatoch

  Weer een stapje naar de definitieve vernietiging van Nederland. We worden gewoon een Europese vazalstaat. Balkenende en Bos, bedankt voor het uitleveren van ons land. BAH!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Nilsson

  Voor sommige is het glas altijd half leeg. Mooi dat er dan ook nog een half vol glas overblijft.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Casper

  Nederland zegt nee, maar niet geheel onverwacht worden wij weer buitenspel gezet door de status quo.

  Nederland is dood.Vermoord door de politici.
  We zijn nu slechts een provincie van de nieuwe superstaat Europa, compleet met Europees leger, dat ten strijde moet trekken wanneer dat zo verlangt wordt van de Europese elite.

  Europa bepaalt, Nederland moet volgen.

  Dit gaat consequenties krijgen.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Vyron L

  Eeuwen lang is er gevochten voor de soevereiniteit van de staat der nederlanden.
  We hebben spanjaarden over de vloer gehad. Fransen en Duitsers. Nadat de gecombineerde macht van Rusland en de Verenigde Staten de Nazis heeft verslagen was Nederland weer soeverein.
  De Europese Unie is ooit opgezet als samenwerkingsverband tussen Europese staten. Dat moet zo blijven. Want de vrede van Munster van 1648 formuleerde juist het principe van samenwerking tussen soevereine staten met oog voor het voordeel van de ander. Leven en laten leven.
  Het politieke heimelijke gekonkel om een federale Europese staat af te dwingen is niet in de interesse van de Europese volken maar slechts een imperialistische impuls die gelijk is aan de poging van het verderfelijke Nazi bewind. De Besluitvorming om tot een parlementaire ratificatie over te gaan staat gelijk aan verraad van de wens van het volk.
  Het niet willen houden van een referendum is begrijpelijk omdat de burger weet dat het niet in zijn voordeel kan werken. Wat heeft een Nederlander gemeen met een sloveen
  Een Fin met een Spanjaard?
  Cultureel en historisch gezien niets. Ieder Europees land heeft zijn eigen unieke ontwikkeling doorgemaakt.
  Dit geopolitieke spel is louter bedoeld om een nieuw rijk te stichten wat openlijk uitkomt voor imperialistische doelstellingen wat euphemistisch uitbreiding wordt genoemd. Het gaat dan ook niet zozeer over de vraag wel of geen referendum. Het is de inhoud van het verdrag wat ter discussie hoort te staan.
  Ziet men dan niet dat preventieve oorlogsvoering het beleid was van Hitler Duitsland. Terrorisme, klimaat; is dat een reden om landen de wil op te leggen, een truc voor interne steun verwerving?
  Europa tegen het bolsjewisme was de oproep tijdens de bezetting en duizenden Nederlanders trokken ten strijde ver van huis tegen een bevriende natie.
  Herinvoering van de doodstraf onder bepaalde omstandigheden? Staat in het verdrag.
  Men weet niet waar men aan begint. Zelfs de parlementsleden die straks voor stemmen hebben geen verstand van de volledige inhoud, het is te ingewikkeld geschreven.
  Zij denken slechts aan de europese carriere die ze denken te gaan volgen. Hoe weten zij dat ze niet zullen bungelen aan een lantaarnpaal voor hun landverraad?
  Zij vertegenwoordigen het volk en als zij dat naar behoren doen zullen ze het verdrag verwerpen.
  Geen uitverkoop aan utopische dromers die uit zijn op een corporatistisch fascistisch Europa.
  Alle macht heeft zijn oorsprong in de wil van het volk.
  Het landsbestuur en de diverse democratisch gekozen organen zullen in dit geval niet om de stem van het volk heen kunnen. Hetzij door een eerlijke representatieve vertegenwoordiging verlost van fraktie discipline. hetzij door een referendum.
  Wij zullen registreren wie voor het verdrag stemt.
  Zij zullen zich moeten verantwoorden voor de rechtbank van de geschiedenis. Wilt U stemmen voor de opheffing van Nederland als onafhankelijke soevereine staat?
  Zo ja is dat coform de wens van de mensen die U het vertrouwen hebben geschonken op de winkel te passen?
  Geeft U de sleutel van uw huis aan iemand waarvan U niet precies weet wat hij daarmee kan aanrichten door onwetendheid over de inhoud van de afspraken?

  Nederland Soeverein

  Vyron Lymberopoulos Nederlands patriot

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.