Made in the EU-label in ontwerp

Europees commissaris Markos Kyprianou heeft het plan opgevat voor alle producten die 'de laatste grondige bewerking hebben ondergaan in een EU-land' een speciaal  'gemaakt in de EU' aanduiding mee te geven. Tot nu toe is het zo dat niet alleen de laatste 'grondige bewerking', ofwel waar de laatste grondstof vandaan komt, uit de EU of uit een bepaald land moet komen om een 'Made in- label' te verdienen, maar de rest van de grondstoffen en beerkingen óók in het label-land moeten komen of plaatsvinden. Met het nieuwe EU-label zou het makkelijker zijn producten een Europees uiterlijk te geven zonder dat er veel met het product is gedaan in de EU. Het is nu gebruikelijker een product een land-label mee te geven zoals bijvoorbeeld 'made in Holland'.

Het idee van Kyprianou valt niet erg ged in de smaak bij een heel aantal EU-parlementsleden. Het is tegenwoordig namelijk meer de trend te kijken waar een product precies vandaan komt en niet om dat gebied groter aan te duiden.

Volgens de NRC behoord het plan van het label bij een groter plan van productinformatie, zoals weergave van suiker, vetten en zout en energiewaarden. 

Lees ook:Chavez dreigt critici te deporteren
Lees ook:GroenLinks op de bres voor rechten Poolse homo’s
Lees ook:GroepGeert gaat Europees
Lees ook:Meerderheid voor gratis schoolboeken
Lees ook:Timmermans haalt uit naar SP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.