Te veel Polen

Elsevier kopt vandaag 'Kamer: Stop instroom Oost-Europeanen'. Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt het welletjes geweest met de instroom van Oost-Europese werknemers. Het grootste argument tegen de toestroom is dat veel van de mensen geen werkvergunning hebben en dus illegaal en vaak onder erbarmelijke omstandigheden aan het werk gaan, met het gevolg dat het tot overlast leidt. In hoeverre dat werkelijk het geval is, wil ik betwijfelen. Zonder Oost-Europeanen geen aarbeien en komkommers op tafel. Volgens mij moet het aantal Oostblok arbeiders niet beperkt worden, maar in goede banen worden geleid.

Voor uitgebreidere informatie over de Europese Unie, kijkt u op EU.blog.nl!!!

Lees ook:De Troonrede: Behoudend en warmmakend
Lees ook:Instemmingsplicht Kamer voor uitzendingen
Lees ook:Groep Gonny
Lees ook:Balkenende IV: de staatssecretarissen
Lees ook:Nederland overschat zichzelf

30 reacties op “Te veel Polen

 1. Willem

  Wat een gek! Hebben we nog niet genoeg ellende in dit land met de multiculturele samenleving? Ha, we kunnen ons hoofd maar ternauwernood boven water houden, maar laten desondanks het bad nog wat verder vollopen. We snappen elkaar niet, willen elkaar niet snappen, dus maak geen grappen! Een democratie heeft voor en nadelen. Als je hier wilt wonen, dien je beide te aanvaarden. Geen gelul van: ik wist het niet, broek uit!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Jowie

  Ik vind het ook wel welletjes geweest, er zijn er nu meer dan genoeg.
  Mijn ervaring met deze mensen is, dat er bij mij op het werk geen enkele Pool was, toen ik in 2005 daar begon.
  Nu stikt het van de buitenlanders : Turken, Afrikanen en mensen uit het voormalige Oostblok.
  Vreselijk, dat gezwets op de werkvloer in een andere taal, je krijgt er niets van mee en merkt niet eens als het over jouw gaat.
  Geloof me, ik begrijp best wel waarom deze mensen naar ONS landje komen, zou het misschien zelf ook proberen als ik in hun situatie was, maar dat ben ik niet.
  Dat hele multiculturele gelul is een grote aanfluiting, we hebben er niet om gevraagd, maar worden er gewoon mee opgezadeld, of we het leuk vinden of niet, ik niet dus.
  Van mij mogen ze allemaal een enkele thuisreis krijgen, die slangkomkommer die nu door een Pool geplukt wordt, krijg ik heus wel op mijn bord, daar was vroeger geen Pool voor nodig, dus waarom nu wel.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Kaj

  @Jowie:
  Beetje kortzichtig.
  Ten eerste zou je eens kunnen proberen een gesprekje aan te gaan met die mensen op je werkvloer. Mocht je Engels of Duits te slecht zijn, dan heb je niet goed opgelet op school en is het meer dan terecht dat je nu een klotebaan hebt.

  Ten tweede is het kiezen of delen: of die mensen mogen blijven komen werken, of je baas flikkert jullie er allemaal uit en verplaatst de hele mieterse boel naar Oost-Europa of Azië.
  Kun je wel zeggen dat die slangkomkommer “toch wel op mijn bord komt”, maar ben dan wel benieuwd hoe je daarvoor gaat betalen? Van een uitkering zeker?

  Aan jou – en hem – de keuze. Wat kies jij dan?

    /   Beantwoorden  / 
 4. Willem

  Kaj- In snap de insteek van het hele spelletje wel maar toch zijn de nadelen wat mij betreft groter. Onze cultuur wordt te grabbel gegooid. Een Nederlandse ansichtkaart was voorheen voorzien van een molen, tegenwoordig een moskee. Ik heb nog liever dat de economie inzakt, dan dat we hier met zijn allen ons konstant aan elkaar ergeren. En wat Duits of Engels praten, ben je geflipt of wat? Ik leef hier in Nederland en hier hebben die gasten maar Nederlands te spreken. Echt van de zotte waar de linkse kerk ons mee opzadelt. En dit blijft natuurlijk ook niet goedgaan. Dit gaat uiteindelijk een gigantische chaos en rel worden wanneer de bekende druppel zijn intrede doet. Ik werk op een lokatie waar ik vaak geconfronteerd word met rif apen die mij de weg komen vragen in een of ander brabbel taaltje met zo hier en daar een Engels of Nederlands woordje ertussendoor. Ik ben er zat van en zeg dan ook tegen die gasters dat ze eerst maar eens fatsoenlijk Nederlands moeten gaan praten. Ik waan mij tegenwoordig op vakantie in eigen land. Bovendien is het merendeel van die invoer zwaar crimineel, verpesten komplete woonwijken, vallen onze bejaarden lastig vanwege een handtasje, bezetten onze cellen(kost bakken met geld), en hebben schijt aan Nederland in zijn algemeenheid. Ik kost op onze huidige samenleving, BAH!

    /   Beantwoorden  / 
 5. Lars van der Werf

  Dank, Nico! Je kunt me overigens immer bereiken op het emailadres [email protected] voor dit soort zaken. Ons nieuws overlapt zo nu en dan wel vaker vermoed ik, we kunnen elkaar een beetje helpen zo nu en dan.
  Goed om van je te horen!

  Lars

    /   Beantwoorden  / 
 6. Jowie

  Nou Kaj, ik merk wel dat jij niet in deze situatie werkt, anders zou je wel anders praten. Met mijn kennis inde Engelse en Duitse taal is anders niks mis mee, schrijf beter Duits dan menig Duitser en dat ik deze Polen in mag werken in het Engels, zegt verder wel genoeg, denkt me. Mij heb je niets horen zeggen over een klotebaan, heb zelfs plezier in mijn werk. Het bundeltje diploma´s wat ik kan laten zien liegt er ook al niet om, heb dus echt wel opgelet op school. Verder ben ik al ruim 37 jaar aan het werk, waarvan 2 jaar in het totaal zonder. Hiermee zijn al jouw argumenten van tafel gemaaid, je weet helemaal niet waarover je lult. Mij eigen schoonvader is een Pool, al 34 jaar, maar dat wil nog lang niet zeggen, dat blij moet zijn als de helft van zijn landgenoten achter hem aan moeten komen. Het soort mensen als jij verkwanselen ons mooie landje, huichelen met de vijand, leggen de rooie loper uit voor elke islamiet en hopen dat ze straks in de hemel komen, maar ik moet je teleurstellen : de hemel bestaat niet, en als het zo door gaat hier, zijn we straks een conclave van een of andere staat. Open je ogen en stop met slijmen, dit is NU nog Nederland, ons Nederland en dat wil ik graag nog een tijdje zo houden. Het is echt niet zo, dat ik mijn buitenlandse collega´s niet mag, het tegendeel is waar, kan persoonlijk goed met deze mensen opschieten, maar dat wil dus niet zeggen, dat de instroming oneindig kan zijn, we hebben er genoeg, te veel zelfs.
  Verder kan ik me heel goed vinden in de reactie van Willem en sluit me graag bij zijn mening aan.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Nilsson

  @Jowie, Sinds wanneer zijn Polen islamieten. Jouw bijdrage staat vol met vooroordelen en overtuigingen.

  @Willem, over welke linkse kerk heb je het toch. Het merendeel van de allochtonen is gehaald door werkgevers in de jaren ’60. Verre van de linkse kerk, zeg maar de natuurlijke conservatieve achterban van de VVD, toen hadden ze de allochtoon wel nodig. Ons politiek spectrum heeft sinds die tijd alleen een centrumrechtse meerderheid gehad in de tweede kamer. Je hoeft niet de frustratie van Fortuyn over te nemen dat hij door de PvdA uitgekotst was. Let wel Fortuyn was lang lid van de PvdA en wel van de meest linkse vleugel van die partij.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Willem

  Geef er wat mij betreft maar weer een leuke draai aan. Wat rest is een land vol met culturele tegenstellingen, onbegrip, haat en ellende. Mensen die zeggen dat de multiculturele samenleving klikt zijn zwaar geflipt en begeven zich in een blijkijkers trip. Niet te filmen dit, dat ik wordt geconfronteerd in eigen land met dit soort verwerpelijke situaties. Denk je nu werkelijk dat dit allemaal goed blijft gaan? Nee mensen, ik ben er klaar mee en geef Wilders mijn stem. Ik ben het discuseren over dit onderwerp ook wel zat eigenlijk en heb mijzelf overtuigd van mijn gelijk. Kort door de bocht tegenwoordig: Die mensen moeten weg, geef ons Nederland terug en geen samenleving vol onbegrip, mensen in carnavalskleding(burka), hoofddoekjes, vrouwen met snorren, Polen die woonwijken verpesten evenals die vervelende Marokkaanse ettertjes die met hun scootertjes lekker de bink uithangen, vrouwen uitschelden voor hoer en uit hun bek stinken van alle stront die ze praten als het gaat over de verwerpelijke Islam! Kan me er zooooo aan ergeren, BAH!

  Mijn tante zat laats op haar werk wat te kletsen met een collega in de kantine van haar werk. Er zar ook een Moslim die aan mijn tante vroeg of ze haar klep eens kon houden want ze was de Koran aan het lezen. Dit is ook een flinke rel geworden op het werk want wees realistisch, dit hoeven we niet meer te pikken. Pleur die Koran maar in de stadsgracht. Wat een samenleving!!

    /   Beantwoorden  / 
 9. Nilsson

  Stem lekker Wild dus, je bent toch niet meer te redden. Discussiëren met mensen die alleen naar zichzelf willen luisteren is sowieso niet toe doen. Jij bent een fijne vent dat is wel duidelijk.

    /   Beantwoorden  / 
 10. Jatoch

  Liever Polen dan nog meer van dat mediterane heetgebakerde tuig. Polen mogen dan niet de gemakkelijkste zijn, ze werken in ieder geval WEL!

    /   Beantwoorden  / 
 11. R v d Sluis

  Hardwerkende Nederlanders hebben het land opgebouwd en krijgen nu als dank een fooi en een trap na, althans zo lijkt het wel te zijn. Er zijn ook goede en positieve dingen maar met dit onderwerp gaat het alleen over het “ financieel “ beleid, wat grote gevolgen heeft en nog meer onzekerheid zal veroorzaken. Het lijkt alsof wij werken wij voor de hele wereld, en ons kapitaal wordt naar andere landen overgeheveld . Wat is ons probleem, en waarom accepteren wij dat onze inwoners en het land in armoede zal geraken, en waarom moet wij nu alles betalen. Onbegrijpelijke zaken;

  Onze portemonnee werd aangetast toen er gedacht werd een multiculturele samenleving van te willen maken. De kosten van opvang van vluchtelingen en de daarbij komende investeringen en voorzieningen Advocaten en Rechtszaken heeft een vermogen gekost, en niet opgeleverd wat we gedacht hadden, en de inwoners draaien voor op.

  Daarna kwam het milieu onder de aandacht en worden wij gegijzeld met een “Milieu Trend “die zijn weerga niet kent. Op alles wat wij doen worden “milieuheffing” gezet , en van het geld worden in het buitenland oplossingen en administratief schuiven gedaan om aan de gestelde EU normen te voldoen , maar de gezochte oplossingen zijn financieel faliekante missers geweest, en hebben hier geen verbeteringen gebracht Wel heeft men bereikt dat de burgers hun best doen om het milieu te verbeteren en investeerden daar privé en zakelijk hun kapitaal in, wat betekend dat de burger zwaar belast is geworden.

  Nu komen er de Polen, en dat heeft ook weer gevolgen ook voor het milieu , waar de maatschappij voor op zal draaien. Alle werknemers moet zich op de werkplek kunnen identificeren en de werkgever moet een lijst met een bewijsstuk in hun bezit hebben, en een administratie voeren, dat is eenvoudig te controleren. Ze moeten loonbelasting en premie betalen, en hoe zit het met ziektekosten verzekering en gebruik van lease auto , wie betaald dat of zijn ze niet verzekerd en draaien wij er met elkaar voor op.

  Als kinderen naar school gaan moeten ze ook ingeschreven worden, met een huisvesting adres met een bewijs dat ze ingeschreven staan bij de gemeente. Het budget van onderwijs is maar beperkt en hier is geen rekening mee gehouden, ze betalen niets daar draait de overheid . Scholen zitten met een financiële tegenvalleren en ruimte probleem en veel kinderen met een achterstand wat veel aandacht vraagt. Betekend dat de burger weer voor opdraait !!

  Polen die hier permanent willen blijven moeten woonruimte hebben, terwijl er al een wachtlijst voor ons is. Nu wil men versneld gaan bouwen, terwijl anderen soms jaren moeten wachten op een huisvesting of bouwvergunning. De staat moet weer betalen ,dus de burger moet weer inleveren.

  Uitzendbureaus moeten verplicht worden een goede registratie en administratie bij te houden, en deze overleggen aan overheden,
  Als er problemen met de buitenlandse werknemers komt zul je ze daar voor moeten kunnen aanspreken en laten betalen. Werken de mensen illegaal dan moet je het uitzendbureau alle verliespoten van de overheid laten betalen.

  Er wordt gevraagd dat overheid aan de slag gaat om dit probleem op te lossen, wie betaald dat want er zijn alleen al 100.000 Polen in ons land en dat geeft overlast en irritatie bij anderen. Malafide werkgevers en werknemers moet en kun je middels identificatie plicht aanpakken.

  De veroorzaker van de problemen met buitenlandse werknemers, zijn de werkgevers.
  Zei halen goedkope arbeidskrachten naar hier ,wat concurrerend is voor andere bedrijven en onze werknemers. Ze zullen als eer zelf moeten zorgen dat wij niet opdraaien voor hun handelswijze, en ook huisvesting meten regelen , net als ze ook vaak vervoer regelen door lease auto’s ter beschikking te stellen.

  Je moet het probleem bij de kern aanpakken en niet de burger er voor op laten draaien en de Groene revolutie gaan relativeren met de werkelijkheid zodat het hier leefbaar blijft..

    /   Beantwoorden  / 
 12. Jowie

  @Nilsson:
  Als je mijn eerste bijdrage ook gelezen had, dan had je kunnen lezen dat ik het over buitenlandse werknemers in het algemeen had.
  En daar zitten dus wél een hele boel Islamietjes bij, meer dan Polen.
  Zoals ik al zei, heb ik persoonlijk niets tegen deze mensen en begrijp ook wel dat ze elders hun geluk zoeken, maar heb er meer een probleem mee, dat ze dat hier doen.
  Bij ons werkt een jonge man van Marokkaanse afkomst, die enkele malen per dag op het werk gaat bedden, waarvoor ik heel veel respect heb, onbegrijpelijk hé ?
  Maar het gaat mij niet om het geloof, dat staat een ieder vrij, het gaat om de aanwezigheid van buitenlanders, met name de Polen nu en straks de rest van het voormalige Oostblok, ook die zullen de weg naar Luilekkerland vinden.
  En voor ze hier zijn, weten ze al de mazen in onze wetten en zijn beter op de hoogte dan jij en ik.
  Nee, het moge duidelijk zijn, ik geloof niet in onze opgedrongen multiculturele samenleving.
  In mijn eerste werkjaren was Nederlands de enige taal op de werkvloer, maar dat wordt steeds zeldzamer.
  Gelukkig ben ik er over enkele jaartjes vanaf en hoef dat gezever in andere talen niet meer aan te horen, maar het blijft wel een probleem voor mijn kinderen.
  Overigens hoef ik Wilders mijn stem niet meer te geven, die had hij al, maar dat had je vast al wel begrepen.

    /   Beantwoorden  / 
 13. Nilsson

  @Jowie prima dat je in de eerste regels van je verhaal je mening enigzins nuanceert maar vervolgens ga je toch weer de generaliserende kant op. Je gooit alles op een hoop precies als je voorbeeld Wilders.

  We hadden de buitenlanders toen nodig en het grootste gedeelte van de groep die destijds vrijwel geheel uit gastarbeiders bestond is nu geen buitenlander meer. De gehele 2de en 3de generatie zijn geboren Nederlanders en dus geen buitenlanders. Iedereen waar je het niet mee eens bent kun je natuurlijk allochtoon of buitenlander noemen maar feitelijk zijn ze dat niet.

  Overigens komen mijn voorouders uit Zweden (ja Nilsson is mijn echte en dus geen Nickname), wanneer mag ik mij Nederlander noemen? En mag ik wel rotzooi trappen omdat mijn familie al honderden jaren in Nederland woont en Nederlands is of word ik dan ineens ook een buitenlander (allochtoon).

  De meeste problemen in dit puissant rijke en welvarende land (dankzij wie, het gaat juist vooral beter sinds de buitenlanders in Nederland zijn) hebben niets te maken met de Multiculturele samenleving. Tasjes jatten, vandalisme, berovingen en scheldpartijen hebben niets met multiculturalisme te maken. Ik snap als je niet verder kunt kijken dan je neus lang is dat je dat zo interpreteert maar de feiten ondersteunen dat niet, overigens weer precies zoals je grote voorbeeld.

  Als je het over groepen hebt waar we in Nederland vooral in de grote steden last van hebben dan zijn dat bijna zonder uitzondering goed geïntegreerde 2de, 3de en zelfs 4de generatie goed Nederlands pratende en geïntegreerde Nederlanders van buitenlandse afkomst. Van de oude (vaak niet goed geïntegreerde) gastarbeiders, heb je vrijwel geen last en zij hebben jarenlang onze rotklussen opgelost.

  Als er al een multiculturele samenleving bestaat is je die in ieder geval niet opgedrongen en heeft geheel Nederland er aan meegewerkt. Als jij problemen met buitenlanders als multiculturalisme betiteld mag je dat doen hoor maar net als je voorbeeld Wild dus pak je de problemen niet aan maar ben je met een schijngevecht bezig.
  Het scoort wel lekker maar meer ook niet, dat noemen ze in de volksmond populisme. Noch in Oostenrijk met Haider, noch in Frankrijk met Le Pen, noch in Belgie met de Winter zijn ze er is beter van geworden. Dat zal in Nederland met Wilders en in mindere mate Verdonk ook niet gebeuren.

  Ik heb geen zin in een schijngevecht. Ik los problemen graag op door ze te benoemen en aan te pakken waar het probleem zit en dat zit niet in de afkomst noch in geloof, dat zit in hoe mensen zich gedragen. Criminele feiten moet je aanpakken of het nu van Autochtonen of z.g. Allochtonen komt. Landen als Zwitserland (geen lid van de EU) en Oostenrijk (sinds 1995 lid) hebben al tientallen jaren het grootste aantal buitenlandse werknemers en draaien mede daardoor economisch gewoon goed.

  Als we in Nederland op dit moment geen Polen zouden toelaten zou dat alleen maar 100.000 onvervulbare vacatures veroorzaken, boeren die hun producten niet meer geoogst krijgen en in een slechter draaiende economie opleveren. Overigens voldoen Polen geheel aan de Christelijke Joodse cultuur dus waar je de koppeling met multiculturalisme in dit geval vandaan haalt is me geheel onduidelijk.

  Steek de kop lekker in het zand. Roep dat je ze niet wilt hebben en los de problemen niet op. Voer heerlijk het schijngevecht, het vermindert misschien je frustratie maar zoden zet het niet aan de dijk. Geef anderen vooral stank voor dank dat motiveert zo lekker en dat lost wederom je frustratie misschien wat op maar het probleem niet. Pas op; je krijgt van zoveel frustratie een wit op Mozart gelijkend kapsel, het ziet er niet uit.

    /   Beantwoorden  / 
 14. Willem

  Het ligt er maar aan waar de prioriteiten liggen. Wat mij betreft niet bij de economie maar bij een goed milieu, cultuurbehoud, orde, harde criminaliteitsbestrijding zodat de cellen gevuld worden met Nederlanders ipv buitenlands verwerpelijk tuig. Tis toch werkelijkwaar van de zotte dat ik extra belasting betaal door alle problemen met de multikul. Ronduit belachelijk. En zie wat een problemen de Polen momenteel veroorzaken. Ze hebben het nog niet opgelost maar laten desondanks de kraan openstaan. Kom allemaal maar hier, lekker rotzooi trappen!! Wat ik al zei, ik heb liever een wat mindere economie dan deze belachelijke multiculturele samenleving die zuigt aan alle kanten. Zie links een moskee, zie rechts een moskee. Zie Marokkaanse raddraaiers die werkelijk voor een beerput nog niet in aanmerking zouden mogen komen. De cultuur verschillen zijn zeker mbt Moslims te groot en niet te overbruggen met onze knuffelstrategie.

  Gisteren hoorde ik van iemand uit de buurt dat haar kind vlees mocht meenemen naar school met de kerst. Letop-Als het maar geen varkensvlees was ivm de IslaMIETJES! Mensen, dit kan toch niet, wees realistisch. Wij gaan ons aanpassen aan die verwerpelijk Islam cultuur. Nou over mijn lijk!

  Een Marokkaanse collega van mij weigerde een Nederlander met hond servise te verlenen vanwege die viervoeter. Niet te tollereren Moet simpelweg ontslagen worden naar mijn mening.

  Hopenlijk wordt Nederland op tijd wakker want we zakken weg in het drijfzand.

  En wat Wilders betreft: In ieder geval iemand die het BEEST bij de naam durft te noemen ipv de multikulproblemen te verbloemen met mooiweerpraters verhaaltjes. Die linkse snuiters in de kamer zijn wat dat betreft net pissebedden die zich onder een steen verstoppen zodra het woord Islam valt.

  In Nederland heb je als Nederlander tegenwoordig het gevoel van: Vakantieman, gezellig he?

  En na al deze opmerkingen kun je mij niet als racist aanmerken omdat een racist een hekel heeft aan mensen die anders zijn. Dat is bij mij niet het geval. Ik heb er een hekel aan dat ze hier vertoeven en ons hele land verzieken met die veelste lange tenen van hen. Ze zijn om ieder wissewasje op hun pik getrapt en snappen werkelijk waar niets van democratie en vrijheid van meningsuiting. Sterker nog, ze zien het als discriminatie. Ik niet snap, ik niet begrijp en ik niet wil werk.

  Amen!!

    /   Beantwoorden  / 
 15. Willem

  En linkse keuteldeukers mogen mij uitleggen welke bevolkingsgroepen relatief het meest crimineel zijn en derhalver bakken met geld kosten.

  Ik ga al een jaar of 20 met de metro en heb de hele toer meegemaakt. In de beginjaren was het altijd vrij relaxed. Tegenwoordig is de metro bezaaid met Moslims en negers die lawaai schoppen, anderen belachelijk proberen te maken, schofferen, poten op de banken, schelden, vernielen enz. En als je er wat van zegt is het meteen feest. Dan ben je gelijk de racist. Niet dat ik er van onder de indruk raak maar toch. Zolang er geen wapens bij te pas komen, ben ik een erg lastige prooi voor die zaadcelzuigers. Nederland is een zinkend schip en er moet nodig overtollig gewicht overboord gegooid worden. Mensen die de problemen structureel blijven ontkennen, worden waarschijnlijk maar sporadisch geconfronteerd met de multikul. Je zal er maar tussen wonen. Kun je zomers in je tuin hele dagen naar dat buitenlandse gebazel luisteren. GEZELLIG!!

    /   Beantwoorden  / 
 16. Evert

  Ik schijt over de multikul alsof ik jaren niet gepoept heb. Ik heb schijt aan de multikul net als Bush aan de EU, dat is de mentaliteit waarmee ik leef nu!

    /   Beantwoorden  / 
 17. Nilsson

  En ik heb schijt aan jouw mening Evert.

  Willem hoe zie jij in godsnaam (leuke woordspelling) aan de buitenkant of iemand moslim is.

  Het zal me trouwens niets verbazen dat je zelf met een beetje creativiteit bij de meest criminele bevolkingsgroep behoort. Woon je bijvoorbeeld in Limburg of Rotterdam. Je bent in ieder geval man en in de gevangenis zitten 95% mannen. Ach Willem ik geloof niet dat je gevoelig bent voor de echte feiten en criminologische statistieken want die zullen door jou altijd in de linkse hoek worden geduwd. Ik zou wel eens willen weten welke bak met geld jij al hebt gekost met jouw inderdaad rascistische ideeen.

    /   Beantwoorden  / 
 18. Richard

  Nilsson-

  Ga niet tegen de feiten inlullen. Kom inderdaad maar eens met de criminaliteitscijfers per bevolkingsgroep en je zult zien dat Antillianen op 1 staan en Marokkanen een 2e plek bekleden terwijl zij slechts een klein(maar toch te groot) gedeelte van onze bevolking vertegenwoordigen. Dus of je het linksom of rechtsom draait, ze zijn zwaar crimineel. Als je het tegendeel denkt te kunnen aantonen, dan kan ik op het water lopen.

    /   Beantwoorden  / 
 19. Nilsson

  Feit is ook dat mannen zwaar oververtegenwoordigd zijn en Limburg de meest criminele provincie, daar woont Geert toch!!!!! Ach het interpreteren van statistieken is een moeilijke zaak.

  Zijn Antillianen trouwens Moslim en welke cultuur dragen ze eigenlijk. Antillen dat zijn toch die eilanden die door Nederland zijn gekolonialiseerd. En al jaren in de Nederlandse cultuur zijn grootgebracht.

  Weet je trouwens dat Antillianen in overgrote meerderheid katholiek zijn. Je hebt toch gelijk, zie hier de overeenkomst met Limburg (ook in grote mate katholiek). Dus katholieken staan op een in die statistieken en dan komen de Moslims (dat is toch dat andere woord voor Marokkanen?).

  Ik lul niet tegen de feiten in. Ik laat zien dat je de feiten kunt verdraaien ten voordele van je eigen vooroordeel. Probeer dat eens op water lopen misschien lukt het nog en zo niet dan is deze discussie ook weer gesloten.

    /   Beantwoorden  / 
 20. Jowie

  Inmiddels heeft dit verhaal de hele essentie verloren, waar het om ging, het teveel aan Polen in Nederland, is totaal naar de achtergrond verdwenen.
  We zitten nu alleen nog maar op elkaar te hakken om ons gelijk te krijgen, maar ondertussen is er weer een nieuwe buslading stiekem de grens over gekomen en vult volgende week de plek van je collega.
  Ja, wij hebben in het verleden de zuiderlingen naar hier gehaald, zodat ze voor ons de kolen naar boven konden halen, helemaal niks mis mee, ze verdienden hun geld, zaten bij een hostess en stuurden elke maand hun centjes op die ze over hadden.
  Maar na verloop van tijd begon het gedonder, de centjes werden niet meer naar moeders gestuurd, maar moeders werd hier heen gehaald !
  En toen kwamen de kinderen, en de ouders, en de tantes, en de omes, en de neefjes, en de nichtjes, en de opa´s en de oma´s, er kwam geen einde aan het komen.
  En juist hier heeft onze regering de plank totaal mis geslagen, dit had nooit mogen gebeuren, niks gezinshereniging en weet ik wat nog meer.
  Dit heeft ons die tweede, derde en vierde generatie opgeleverd die nu half Nederlander, half Turk/Marokkaan zijn.
  Het zijn niet wij alleen die verschil maken. Zodra je ze ergens op aan spreekt, verdedigen ze zich zelf met HUN cultuur, een cultuur die niet de onze is, maar waar wij ons dan schijnbaar aan aan moeten passen.
  Bij de Polen is het een heel ander verhaal, die komen niet aan kakken met een cultuur, maar verzieken wat wij en onze vakbonden in heel veel jaren bereikt hebben.
  In mijn jeugd was er op zaterdagochtend nog school en werkte vaders 44 uur per week.
  Toen ik begon met werken, waren 42 uur per week de standaard, maar langzaamaan werden dit er 38, wat ook meer dan genoeg is.
  Zo hebben we weer tijd gekregen voor een sociaal leven, een stuk mee opvoeden van onze kroost.
  Maar nu komen we weer bij onze gasten, de Polen, die maken uren dat het verrekt, geen probleem met 50 uur in de week, of 6 dagen werken, als het maar geld op levert.
  Alle rechten die we opgebouwd hebben in tientallen jaren, worden de nek om gedraaid door een stel werkgeile oosterlingen, die enkel in korte tijd goed geld willen verdienen, maar ondertussen ons recht ondermijnen.
  Wij Nederlanders worden onder de vleugels geschoten door deze nieuwe EU-burgers, en juist dit plaatst ons 50 jaar terug in de tijd.
  Waarom zou een Nederlandse baas een Nederlander in dienst nemen, die “slechts” 38 uur wil werken, terwijl die Oost-Europeaan geen probleem heeft met 50 uur per week ?
  Op deze manier word ons arbeidsklimaat, waar onze ouders voor gevochten hebben, kapot gemaakt, omdat wij ons niet “flexibel” op stellen.
  Maar naar mijn gevoel kun je hier eerder spreken van misbruik van de gelegenheid.

  Met groet van een katholieke dorpsgenoot van Geert.

    /   Beantwoorden  / 
 21. Willem

  Nilsson-

  Nee Nilsson, jammer. Waarom Limburg zo crimineel is dat weten we allemaal. Het beleid wat daarvoor verantwoordelijk is moet ook nodig op de schop. Je hoeft de statissieken niet naar je hand te zetten. Feit is, een Marokkaan is gemiddeld gezien 3,5 x crimineler dan de autochtone Nederlander. Een Antilliaan zelfs 4,5 x. Dat zijn de feiten en die liegen er niet om. Rotzooi trappen dus als gast in ons huis. Conclusie: met de eerste boot terug.

  En wat betreft de Polen: Laat ze de wijken in Polen maar verzieken en daar hun buren lastigvallen. Jij Nilsson hebt ze niet naast je wonen, anders zoun je wel anders piepen. Zoals Fortuyn zei: “je kan niet dweilen met de kraan open”, zo is het toch?

  Dat economie prioriteit nr 1 is ten koste van alles, daar moeten we eens vanaf. Belachelijk kapitalistisch stelsel is om op te kotsen. En dat strookt idd niet met mijn stem op Wilders maar het Islam aspect krijgt bij mij dusdanig veel gewicht bij het bepalen van mijn keuze dat ik desondanks bij Wilders uitkom.

  Al die sneue maatregelen ivm klimaatverandering zijn sowieso een druppel op een gloeiende plaat. Nu is het weer de vleesindustrie. Als de overheid ballen heeft zouden ze het werkelijke probleem wel aanpakken, de auto. Maar misschien is de economie daar niet bij gebaat? Zeg het maar. Een doodlopende route, die van de mensheid.

    /   Beantwoorden  / 
 22. Nilsson

  O ja in het geval van Limburg ligt het niet aan de identiteit/cultuur/geloof/ras etc. en in het geval van de Marokkanen en Antillianen wel. Ik begrijp het; some pigs are more equal than others. Precies wat ik bedoel je kunt het niet mooier illustreren; gebruik van statistieken om eigen vooroordelen te bevestigen.

    /   Beantwoorden  / 
 23. Jowie

  @Nilsson
  Om het een beetje af te ronden : jouw mening heeft de mijne niet kunnen veranderen en ik blijf bij mijn standpunt, dat we meer dan genoeg Polen hebben, daar ging het om.
  Ik heb er geen zin in om met een Ollander te lullen die mijn dierbaar Limburg door het slijk haalt.
  O ja, eer ik het vergeet, sinds “de Hollanders” Limburg her-ondekt hebben, om hier te genieten van alle rust, heb ik enkele Duitse Herders aangeschaft, want die gasten vertrouw ik even min als de Polen.
  Als onze gouverneur ballen had, zou hij de zelfstandigheid van ons mooie Limburg uitroepen en gaf jullie al onze Polen, schijnt dat Holland er blij mee is om ze te hebben.
  En als alle Ex-Hollanders dan ook meteen mee gaan, zal de criminaliteit zienderogen verminderen.
  Tuurlijk, er zullen altijd een paar rotte appels over blijven, maar die sturen we dan wel na.
  Trouwens al gehoord wie politicus van het jaar geworden is :
  Yep, mijn vriend Geert !

    /   Beantwoorden  / 
 24. m. van loon

  jowie of er te veel polen zijn dat weet ik niet. met de rest van je verhaal ben ik het eens. en vindt dat je gelijk hebt.

    /   Beantwoorden  / 
 25. Nilsson

  Jowie allereerst ben ik geen Hollander maar Limburger. Mijn reactie geeft alleen maar aan hoe je de statistieken kunt verdraaien in je eigen richting. Je mag van mij denken wat je wilt maar presenteer dat denken a.u.b. niet als waarheid, duidelijk is dat de waarheid vele kanten kent.

  Trouwens was jouw vriendje Wild dus niet ook tevens als slechste politicus uit de bus gekomen, in ieder geval scoorde hij ook in die categorie hoog. Zo zie je maar weer gebruik de statistiek en/of peilingen niet alleen maar als het je uitkomt.

    /   Beantwoorden  / 
 26. Kim

  Is het ook echt zo dat de Polen onze plek innnemen op de arbeidsmarkt?

    /   Beantwoorden  / 
 27. Frank

  Dat zijn er dus slechts enkele tienduizenden teveel. Ze veroorzaken overlast bij de vleet. Maar Lars en Nilsson zijn simpelweg blij met iedere rukker die komt profiteren in Nederland. Deze linkse keuteldeukers wonen dan waarschijnlijk zelf ook niet tussen dit gajes maar in een vrijstaand huis met zwembad. Verbeter me als ik totaal mis zit. Steek anders je linkse betoog in een gat waar de zon nooit schijnt. Of ga zelf eens een jaartje tussen Polen of zandhappers wonen en kom dan eens terug. Tis tuig, schorum dat hier niet hoort. Leve verdonk en Wilders. Noem het beestje bij de naam. dank u wel.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.