Nederlandsers zitten fout?

Terwijl een derde van de Nerderlandse bevolking denkt dat een coalitie van CDA, SP en PvdA de beste keuze is, noemt Rutte deze schadelijk. ‘Dat wordt Bos en Marijnissen met een vleugje CDA’, liet hij weten. Niet alleen geeft deze uitspraak weinig blijk van vertrouwen in de premier, ook blijkt dat Rutte weinig vertrouwen heeft in het elecoraat.

Een groot deel van de Nederlanders zou namelijk volkomen fout zitten. Volgens Rutte ziet dat grote deel van onze bevolking niet wat er allemaal mis zou kunnen gaan met een centrum-linkse coalitie.

Zouden wij dan nog wel mogen stemmen, als het aan Rutte ligt? Als de stemmen van de meerderheid uitgebracht zijn door mensen die overduidelijk geen verstand van zaken hebben, wat zijn dan precies de voordelen van een democratie?

Het lijkt erop dat Mark Rutte in de verkiezingscampagne is blijven hangen. Dit soort uitspraken hebben hem niet geholpen vóór 22 november, en zullen hem nu zeker niet meer van pas komen. Het zou deze slechte verliezer als hij ergens in een hoekje zijn wonden zou likken en zich daarna neer te leggen bij zijn (op)positie. Hij mag opgelucht ademhalen dat hij nog altijd fractievoorzitter is terwijl Lovely Rita meer stemmen heeft gekregen dan hij. De formatie kan hij rustig in handen laten van Rein Jan Hoekstra.

Bron: trouw en nu.nl

Lees ook:CDA, PvdA en CU weinig draagvlak
Lees ook:Rutte ziet niets in ChristenUnie
Lees ook:POLLuitslag Wouter Bos is onbetrouwbaar
Lees ook:Peiling De Hond: PvdA keldert verder
Lees ook:CDA heeft geen vertrouwen in democratie

2 reacties op “Nederlandsers zitten fout?

 1. Jan Truijens

  30% wil SP+PvdA+CDA? Hoewel ‘maar’ een opiniepeiling, ben ik benieuwd wat de Haagsche uitleg zal zijn van een andere partijenmix dan deze meest gewenste. Aan de slag mannen, want dat is wat de kiezers willen. Jullie zitten daar voor óns.
  O ja, doe iets aan het milieu voordat het land onder water staat en schei uit met oorlogvoeren, want dat willen we óók. En Rutte, geen losse flodders meer. Ga eerst eens naar een goede datingsite.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Ben

  Ach ja… opiniepeilingen…

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.