Categorie: "Integratie"

Een jaar na Fitna. Wat merkt u er nog van?

“Ik ben ontzettend blij dat het rustig is gebleven in Nederland. Dat moslims in Nederlander zich beter opstelden dan onze hijgerige minister president”, sprak Geert Wilders een jaar geleden. Precies vandaag (27 maart) een jaar geleden zette Wilders Fitna op internet. Een protestfilm. Een ant-islamfilm. Een jaar later lijkt er nog weinig veranderd. Wat merkt u nog van Fitna? En waar was u toen de film op internet kwam?

Islampreker lijkt wel de duivel…

Als we politiek Den Haag (en vooral CDA en de PVV) mogen geloven komt de duivel in eigenste persoon naar Nederland in de vorm van moslimpreker Khalid Yasin. De Amerikaanse prediker schijnt allerlei enge verhalen te vertellen en zou volgens het CDA wel eens kunnen zorgen van een heleboel onverdraagzaasmheid en integratietoestanden. Yasin beweerde onder andere ooit dat de Amerikaanse overheid het AIDS-virus moedwillig heeft verspreid in Afrika. Het CDA gaat in elk ‘heel erg goed’ op de woorden letten van Yasin en de PVV wil de man niet eens in Nederland toelaten. Spastische reacties allemaal.

Ella Vogelaar verraden door eigen PvdA. Ze flikkerde uit het nest…

Verraden door haar eigen mensen. Als een vogeltje (de woordspeling is makkelijk gemaakt, laten we wel wezen) uit het nest geflikkerd. PvdA partijleider Wouter Bos zegde zelfs het vertrouwen op. De minister die Wouter eigenhandig het Kabinet binnen haalde. Uw redacteur zat in het café toen het aftreden bekend werd, een duidelijk teken dat het vrij onverwacht kwam. Het zat er (achteraf gezien) al een tijdje aan te komen, maar dat het om een dergelijk lullige kwestie zou gebeuren had niemand verwacht. In elk geval is er nú al en nieuwe minister die de vreemde naam 'Eberhard van der Laan' draagt. We zullen zien. Veel slechter in de media dan Ella zal hij in elk geval niet zijn. Getuige het ons allen bekende filmpje hieronder met de buitengewoon irritante Rutger Castricum (en daarmee zeg ik niet dat 'ie z'n werk slecht doet, ik vind 'm gewoon irritant).

Spionage vanuit Marokko: Kamer en regering woedend

Het is merkwaardig nieuws. Naar het schijnt spioneert de Marokkaanse regering via geronselde spionnen de Nederlandse samenleving. Hij ontkent alles, maar oud SP-kamerlid Ali Lazrak, (u kent 'm nog wel, hij stapte uit zijn partij omdat hij vond dat hij teveel geld moest leveren aan Maorijnissen) zou ook benaderd zijn door de Marokkaanse regering om te spioneren. Schandalig allemaal. Onze eigenste regering is woedend en ook de Kamer is flink boos. Het CDA kaapte het initiatief voor een spoeddebat voor de neus van Geert Wilders' PVV weg. Een kleine politieke nederlaag voor Geert. we zullen zien wat hier uitkomt volgende week.

Geert Wilders lacht Imam-claim lekker weg

Het doet hem niks. Geert Wilders lacht om de claim van maar liefst 55.000 euro afkomstig van Imam Fawaz Jneid uit Den Haag. DE Imam uit de hofstad ziet reden een claim in te dienen omdat Geert Wilders de naam van de Islam 'door het slijk' heeft gehaald met de film Fitna. Uiteraard reageert PVV-voorman Geert zoals hij altijd reageert op dergelijke claims, beschuldigingen en rechtzaken: Hoonlachend, sarcastisch, wellicht beledigend en woest… 

Prachtwijken-minister Vogelaar bakt er niks van

De Volkskrant kopt het groot vandaag 'Vogelaar verplaatst probleemwijken'. Een kop waarin twee messteken in de rug van Vogelaar in zitten. Ten eerste gebruikt de Volkskrant niet de woorden 'Prachtwijk' of 'Krachtwijk', maar nog steeds 'Probleemwijk'. De tweede messteek is de beschuldiging van het 'verplaatsen'. Dat is namelijk iets wat minister Ella Vogelaar koste wat het kost wil voorkomen. Terwijl het maar al te waar is. Om een voorbeeld te noemen…

De Chinezen van Albayrak

Nebahat Albayrak (laten we haar voornaam ook eens neertikken), staatssecretaris van Sociale Zaken, heeft het nodig gevonden 140 illegale Chinezen op te sluiten. Het zooitje Chinezen is uitgeprocedeerd en (vindt een meerderheid van de Tweede Kamer) moet terug naar China. Daadkrachtig en correct optreden dus, van onze dubbele paspoorter Nebahat. Gedwongen of vrijwillig, die Chinezen gaan het land uit, moet ze gedacht hebben.

Generaal Pardon eindelijk rond

Leve de regering! Staatssecretaris Albayrak van sociale zaken heeft de Tweede Kamer gezegt in een brief dat 26.800 illegalen een verblijfsvergunning hebben gekregen vanwege het aangekonigde Generaal Pardon. daarmee zijn de 26.000 gezichten uit de bekende protestspotjes eindelijk onder dak. Overigens waren er 1000 mensen die onder de Pardonregeling vielen maar onvindbaar waren. Immens karwei zal het bij elkaar geweest zijn voor de betrokken ministeries.

Weet u het overigens nog? Pim Fortuyn was in 2002 voor een generaal pardon. Al wist Fortuyn toen nog niet dat het om maar liefst 26.000 'illegalen' (al vond Fortuyn dat woord niet goed) ging, maar dacht hij dat het er hoogstens 5000 waren. Fortuyn schopte flinke herrie in een kort interview met NOS en RTLNieuws. Duik terug naar 2002:

Inburgeringsachterstanden: Ella is working on it

Stront aan de knikker in Integratieland. Minister van Problemen (officieel minister van 'integratie') Ella Vogelaar verwacht dat de inburgerinsachterstanden van de hoofdstad pas in 2010 zullen zijn opgelost. Amsterdams stadskrant Het Parool spreekt van 'grote zorgen'. Een inburgeringscursus volgen in Amsterdam betekend voor een verse allochtoon het zich storten in chaotische bureaucratische rompslomp en wachtlijsten. Ella is working on it, hopen we dan maar.

Wilders klaagt over eigen debatavond

" De eerste debatavond over de anti-Koranfilm Fitna van Geert Wilders
dreigt te mislukken door gebrek aan belangstelling van moslims." Dat valt vandaag te lezen op de site van de PVV. Geert vindt het buitengewoon jammer dat er weinig animo is voor zijn debatavonden die in het teken zouden moeten staan van de islamofobie/islamisering van Nederland en Europa. En logisch dat Geert het jammer vindt; de tijd is eindelijk gekomen dat hij wil praten en nu lijkt daar van Islamitische kant geen behoefte te zijn te debatteren. Moslims: geef Geert in elk geval een klein kansje.