Heeft Mevrouw Wilders dubbele nationaliteit?

Heeft Mevrouw Wilders twee paspoorten?
Is ze nog steeds in het bezit van een Hongaars nationaliteit? Het antwoord op deze vragen zou Alexander Pechtold (D66) doorgaans niet interesseren, maar nu hoopt hij toch een inconsequentie bij zijn collega fractievoorzitter bloot te leggen.

 

 

Pechtold vermoedt namelijk dat de vrouw van Wilders misschien nog wel in het bezit is van haar Hongaarse paspoort. Hij hoopt Wilders' achterban een spiegel voor te kunnen houden en te laten zien dat Wilders vaak inconsequent is.

Wellicht, denkt Pechtold, is deze aanpak effectiever dan het voeren van een 'zakelijk'  debat. 'In het verleden zijn democratieën kapot gegaan aan politieke correctheid. Dictaturen ontstaan als de democratie niet functioneert of als er geen tegenwicht wordt geboden wanneer die wordt uitgehold.'' Uhmm, juist ja. 

Gelukkig zal niemand Pechtold betichten van politieke correctheid – U herinnert zich misschien nog zijn uitlatingen over de Haagse vuil- en vunzigheid, en zijn zeer persoonlijke strijd met Lousewies van der Laan om het fractievoorzitterschap van D66. Nee, politiek correct is Pechtold niet, en daarin is hij absoluut consequent!

Natuurlijk zouden we zijn vraag aan Wilders een beetje makkelijk kunnen noemen, of zelfs zielig. Maar dat doe ik niet. Ik vind het namelijk wel getuigen van humor. En tsja, mocht Wilders' vrouw netjes haar Goulash-roots formeel aan de wilgen gehangen hebben, dan moet Pechtold de volgende keer maar gewoon weer opteren voor een zakelijk debat. Over feiten, enzo.  het feit dat Wilders voor het eerst in weken zijn mond lijkt te houden, belooft ons echter veel goeds. 

 

Bron 

Lees ook:D66 wil herkansing
Lees ook:Louse vs. Lex: teruggefloten
Lees ook:Kiest Wilders eieren voor zijn geld?
Lees ook:Geert Wilders uiteraard het meest bedreigd
Lees ook:Ideeen worden niet verboden

16 reacties op “Heeft Mevrouw Wilders dubbele nationaliteit?

 1. Jatoch

  Zelfs als de vrouw van wilders een dubbel paspoort zou hebben, dan maakt dat in principe niet zoveel uit, tenzij ze een beroep uitoefent als minister of directeur van vluchtelingenwerk of iets dergelijks. Triest dat Pechtold weer op een zielige manier in het nieuws probeert te komen. Maar ja, het is d66, die doen alles voor aandacht, zelfs een goed kabinet opblazen voor meer kiezers.

    /   Beantwoorden  / 
  1. laila

   Degene die om aandacht schreeuwt is Geert Wilders en niet Pechtold.Het is toch een hele normale vraag wat Wilders met de nationaliteit van zijn vrouw gaat doen,of mag zij wel haar Hongaarse paspoort behouden,zou wel raar zijn als zij haar Hongaarse paspoort niet in zou leveren,en wat te denken van Maxima,koningin Beatrix,Willem Alexander en ga zo maar door.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Sukkels!

  Ik vind het zeer triest dat Pechtold mensen wil aantasten in de prive sfeer. Dit heeft niets met het debat over dubbele nationaliteiten te maken. Het debat gaat namelijk over bewindslieden die 2 nationaliteiten hebben, niet burgers en al helemaal niet over partners van bewindslieden.

  Het beste voor Wilders is denk ik om hier niet op te reageren. Het bewijst maar weer eens wat voor zielig mannetje Pechtold is.

    /   Beantwoorden  / 
 3. maarten

  Volgens mij probeert Pechtold alleen maar te kijken hoe consequent Wilders is. In zijn verkiezingspamflet op pvv.nl staat immers ‘Afschaffen dubbele nationaliteit’. Al met al een zeer begrijpelijke vraag van Pechtold.
  @ Sukkels: Wilders valt mensen inderdaad helemaal niet lastig met vragen over privé-aangelegenheden. As je Pechtold in dit geval zielig vindt, hoe kun je dan Wilders verdedigen?

    /   Beantwoorden  / 
 4. Sukkels!

  Wilders voert een politiek debat over een dubbele nationaliteit bij bewindslieden en niet over burgers.

  Ik heb Wilders geen woord horen zeggen over mensen met een dubbele nationaliteit die geen maatschappelijke taak of overheids taak vervullen.

  Pechtold moet het helaas de prive sfeer intrekken via de media nog wel en dan in zo’n prive sfeer wat niets te maken heeft met maatschappelijke of overheids taken.

  Dat is triest.

    /   Beantwoorden  / 
 5. maarten

  Bullshit, Wilders voert geen politiek debat. Als hij dat zou doen dan zou hij wel slimmer zijn dan het vraagstuk van de dubbele nationaliteit te koppelen aan zijn afkeer van bewindslieden met een moslim achtergrond.
  Als je een pricipieel debat wilt voeren over dit vraagstuk, prima, maar het is Wilders die het aan het integratievraagstuk koppelde.

  In antwoord op je 2e alinea. “Als moslims in Nederland willen blijven, moeten ze de helft uit de Koran scheuren en weggooien. Ook moeten ze niet luisteren naar de imam.” Lijkt mij een vrij goed voorbeeld van iemand die een taak voor de overheid meent te zien in privé-aangelegenheden van haar burgers.

  Waar is de tijd gebleven dat we nog capabele bestuurders en politici hadden en malloten als Wilders nog gewoon beschouwd werden als de idioot die hij is.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Jatoch

  @ maarten

  Wilders voert wél een politiek debat. Kijk het nieuws er maar op na. Bovendien heeft Sukkels gelijk. Ook ik heb wilders niets horen zeggen over burgers met een dubbel paspoort. Het gaat Wilders om de dubbele paspoortenkwestie bij bestuurders.

    /   Beantwoorden  / 
 7. maarten

  @ Jatoch,

  1. Dat iets op het nieuws is, of als nieuws beschouwd wordt, betekent niet automatisch dat het daarom een politiek debat is. Je gevolgtrekking klopt hier niet.

  2.”Nederlanders mogen alleen een Nederlands paspoort hebben, stelt de Partij voor de Vrijheid van voormalig VVD-Kamerlid Geert Wilders in zijn verkiezingsprogramma.” bron: http://www.pvv.nl

    /   Beantwoorden  / 
 8. Jan

  Standpunt PVV over dubbele nationaliteit. Als je citeert moet je het goed doen: de zin “Nederlanders mogen alleen een Nederlands paspoort hebben, stelt de Partij voor de Vrijheid van voormalig VVD-Kamerlid Geert Wilders in zijn verkiezingsprogramma.” komt van de Telegraaf en niet van de site van de PVV. Kan best zijn dat het inhoudelijk klopt, maar wijs het dan aan in een document van de PVV.

    /   Beantwoorden  / 
 9. Melissa

  @ allen,

  Het staat op de pvv website, onder het kopje verkiezingspamflet onder hoofdstuk IV (Immigratiestop/Integratie), achter het tiende pijltje….

    /   Beantwoorden  / 
 10. maarten

  Het is inderdaad een Telegraaf-artikel maar mijn bron is de PVV-site. Daar staat het namelijk ook op. Ik mag hieruit afleiden dat deze uitspraak correct geciteerd is door de journalist en in overeenstemming is met het standpunt van Wilders.

  En wat blijkt? Dat is zo, …check het verkiezingspamflet maar.

  Je had natuurlijk ook zelf even kunnen kijken in plaats van een domme reactie te geven.

    /   Beantwoorden  / 
 11. Jan

  Voor de volledigheid: ik heb eerst op de sit evan de PVV gekeken en gezocht naar de zin “Nederlanders mogen alleen een Nederlands paspoort hebben”, wat ik natuurlijk niet kon vinden want het bleek een journalistieke omschrijving van de tekst uit het verkiezingspamflet te zijn. Speciaal voor Maarten: goed dat je de inhoud links (of rechts) laat liggen maar je in je reactie meteen je eigen niveau laat kennen. Een beetje dom…

    /   Beantwoorden  / 
 12. maarten

  @ Jan, dank voor het compliment. Het lijkt mij inderdaad verschrikkelijk om mijzelf op het niveau van sommige andere bezoekers van dit blog te moeten begeven. Ik neem trouwens aan dat het kromme taalgebruik in de zin voorafgaand aan ‘een beetje dom’ een ironische lading heeft?

    /   Beantwoorden  / 
 13. Andries Roede

  In het programma Netwerk, hebben wij kunnen zien hoe bijv Turkse Nederlanders die opgeroepen zijn om in het Turkse leger te dienen,gehersenspoeld werden en hoe ze riepen niet bang te zijn om voor hun vaderland te sterven.Dan kun je toch niet meer in het Nederlandse parlement of in de regering zitten dacht ik zo.Dubbele nationaliteit geen probleem, maar dan geen openbare functies bekleden!

    /   Beantwoorden  / 
 14. Jan

  En als de berichtgeving in de Volkskrant van vandaag klopt, dan staat Pechtold alleen met zijn actie….

    /   Beantwoorden  / 
 15. theoverhoeven

  probeer eerst maar eens om in een moslimland in de regering te komen dan sta je zo in de hoek.laat staan met 2paspoorten

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.