Ella Vogelaar verraden door eigen PvdA. Ze flikkerde uit het nest…

Ella VogelaarVerraden door haar eigen mensen. Als een vogeltje (de woordspeling is makkelijk gemaakt, laten we wel wezen) uit het nest geflikkerd. PvdA partijleider Wouter Bos zegde zelfs het vertrouwen op. De minister die Wouter eigenhandig het Kabinet binnen haalde. Uw redacteur zat in het café toen het aftreden bekend werd, een duidelijk teken dat het vrij onverwacht kwam. Het zat er (achteraf gezien) al een tijdje aan te komen, maar dat het om een dergelijk lullige kwestie zou gebeuren had niemand verwacht. In elk geval is er nú al en nieuwe minister die de vreemde naam 'Eberhard van der Laan' draagt. We zullen zien. Veel slechter in de media dan Ella zal hij in elk geval niet zijn. Getuige het ons allen bekende filmpje hieronder met de buitengewoon irritante Rutger Castricum (en daarmee zeg ik niet dat 'ie z'n werk slecht doet, ik vind 'm gewoon irritant).

Lees ook:Gastcolumn Cornelis Pons: Prachtwijf
Lees ook:Snel weer naar de stembus
Lees ook:Minister Vogelaar: ‘Ook autochtoon moet zijn best doen’
Lees ook:Balkenende IV donderdag op bordes
Lees ook:D666

44 reacties op “Ella Vogelaar verraden door eigen PvdA. Ze flikkerde uit het nest…

 1. Davied

  Lars, voor iemand die dagelijks het politieke gebeuren in de gaten houdt (en dus blijkbaar zelfs geen tijd heeft om naar het café te gaan) vind ik je bericht wel erg kort door de bocht.

  Ministers vallen meestal niet op grote missers (uitzonderingen daargelaten), maar omdat het vertrouwen langzaam minder wordt. Afkalvend gezag, dat is de reden, ook hier. Jij zoekt naar een grote aanleiding voor het ‘verraad’ van Bos, maar die is er niet.

  Als het vertrouwen weg is, wordt het tijd om de bakens te verzetten. Het beleid is niet eens zo heel onsuccesvol, maar er is veel gemor over de aanpak. Af en toe een onhandige actie in de media helpt dan ook niet.

  Uiteindelijk gaat dit alles niet over Vogelaar, het gaat erom dat een enorm probleem, waar een speciale ministerspost voor gecreëerd is, wordt opgelost. Als er geen vertrouwen meer is dat Vogelaar dat kan oplossen, dan moet worden ingegrepen. Niet leuk voor haar, maar het hoort bij de baan.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Jeffrey B.

  Kort door de bocht inderdaad.. Ella Vogelaar deed het in ieder geval al beter bij de allochtonen en minderheden dan ijzeren Rita die alleen aandacht weet te trekken met harde oneliners…

    /   Beantwoorden  / 
 3. Sytze Vliegen

  Een zootje vergelijkingen die vreselijk mank gaan van der Werf. Wat heeft Vogelaar met Verdonk en wat heeft Castricum met van der Werf?

  En dan nog: Je kunt je afvragen waarom, je kunt je ook afvragen waarom niet? De houdbaarheidsdatum is gewoon ruim verstreken. Wat is dan de reden om haar nog in de koelkast te laten staan?

    /   Beantwoorden  / 
 4. De enige echte Wim Heitinga

  Kan iemand hier aub. even de luiken sluiten… het tocht.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Sharon Xanten

  Jakkes! Normaliter heb ik er een hekel aan als het bijltjesdag is op het Binnenhof. Ik heb er een hekel aan als een minister het veld moet ruimen omdat hij in zijn studententijd iets doms heeft gedaan, een lagere ambtenaar een foutje heeft gemaakt of een of andere obscure voorganger een skelet in de kast achter heeft gelaten. Dom, want niet functioneel. Wat lost dat nou op? Het kweekt over de hele overheid een cultuur van “blijf op je bult ellende zitten” en dat gebeurt dan ook. Voor je het weet hebben we weer een mislukking van -tig miljoen omdat niemand de fout wilde toegeven en rustig bleef doordansen op de vulkaan.

  Maar nu had de minister de bult ellende zelf veroorzaakt. Ze bleef rustig mijmeren of ze wel lekker droog zat op haar morele turf terwijl de “incidenten” elkaar in zo’n rap tempo opvolgden, dat zelfs GeenStijl moeite had om het bij te houden.

  Een overschrijdinkje van 10000% bij een of andere woningbouw corporatie? Ach, waar hebben we het over. Not my problem. Luisteren naar zoiemand triviaals als de eigen spindokter, de tweede kamer of de eigen ambtenaren? Doen we niet aan. Praten met de pers? Doen we niet aan.

  Uiteindelijk komt de eigen PvdA fractie erachter dat Vogelaar niet op een morele turf zit, maar op een enorme bult ellende die elke 24 uur zo ongeveer dubbel zo hoog wordt. In tegenstelling tot Vogelaar voelt zij nattigheid en doet wat niet meer uitgesteld kan worden.

  En nou krokodilletranen over een mes in de rug? Kom nou. Als er een minister dit lot verdiend heeft is het Vogelaar wel. Het bewijs? De eigen partij haalt opgelucht adem, de kamer knikt instemmend, Balkenende maakt zijn boordje los en in een naburig cafe vieren de ambtenaren van VROM feest.

  Beste Lars, ik hoop dat jij nooit enige positie van betekenis gaat vervullen, want je laat prima zien van hoe jij gaat opereren: jij houdt elke incompetente, maar getrouwe vazal de hand boven het hoofd. Zulk soort mensen kunnen we niet aan het roer van Nederland gebruiken.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Ashtray

  Lars, mij twee biertjes en een plateau bierbommetjes…ooow wim die deur zit potdicht,(geen dank) komt je zus zometeen ook nog?

    /   Beantwoorden  / 
 7. Westheimer

  Gelukkig kan De Westheimer hier nog wel reaguren, het ga jullie goed op Geenstijl tot over 5 maanden.

  Erg nuttige informatie van de schrijver om te concluderen dat Eberhard een vreemde naam is, het draagt niets bij aan het artikel welke ook erg magertjes omtrent informatie. Maar ja, veel kan je niet verwachten van een politicus qua bondige inhoud.

    /   Beantwoorden  / 
 8. De enige echte Wim Heitinga

  @Ashtray
  Hangt er ‘n beetje vanaf hoeveel tijd pa nodig heeft (Tis weer vrijdag heh) en hijs eauk de snelste niet meer. Maar doorgaans staat ze voor tienen alweer op d’r benen dus ze zal nog best even komen buurten hier.
  Dank voor het sluiten van de deur nog trouwens. De wind blies de kaarsen op tafel geweaun uit en waar dient men dan bijvoorbeeld zijn lepeltje boven te branden?

    /   Beantwoorden  / 
 9. Anonieme man met gleufhoed en snor

  Ziet er uit als een keurig etablissement Lars, doe mij een Guinness… en neem er zelf ook eentje.
  *het toilet opzoeken gaat nu er nog schijtpapier is*

    /   Beantwoorden  / 
 10. Pa Cartwright

  Sorry mensen, Vette hoss moest onderweg zwaar kakken. Doe je niets aan.
  Onverhoopt liep ik ook Sharon Dijksma nog tegen het lijf – letterlijk. Ze was dronken en had sekspraat.
  Maar hoe’s de snert hier?

    /   Beantwoorden  / 
 11. De enige echte Wim Heitinga

  @Pa Cartwright
  Worstleaus.

    /   Beantwoorden  / 
 12. Pa Cartwright

  Heeft die strontherder van jou er weer ingelegen zekers.

    /   Beantwoorden  / 
 13. Davied

  Gezellige discussie hier, kan het weer on topic?

    /   Beantwoorden  / 
 14. Ploeter

  “Uw redacteur zat in het café toen het aftreden bekend werd, een duidelijk teken dat het vrij onverwacht kwam.”

  Onverwacht? Wij zaten vanaf een uur of half acht op haar aftreden te wachten. Als je hoort dat Wouter Bos Vogelaar hoogstpersoonlijk onder handen gaat nemen, weet een beetje kenner van de politiek hoe laat het is.

  Succes met je blog.

    /   Beantwoorden  / 
 15. Pa Cartwright

  Goed punt. Doe maar effe een bladje bier hier. Oja, het pleepapier is op.
  En neem meteen een dweil mee.

    /   Beantwoorden  / 
 16. lars is een eikel XD

  Eindelijk weg die domme kut.GO RUTGER!!!

    /   Beantwoorden  / 
 17. Ferdinand von Zeikhoven

  Lars, mienjong, let éééven op: Van Castricum was niet irritant, maar spiegelde listig het gedrag van Vogelaar. Hoe kom je er nou bij om ook zo nodig mee te moeten huilen met die jakhalzen van de deadeboom pers? Je herkent hierin natuurlijk weer niet de journalist die dóórgaat om het nieuws te halen waar jij later je blogje over uit kan persen? Zag gisteren nog een oud filmpje van een journalist die Ruud Lubbers tot wanhoop dreef in een tuininterview. Was die journalist daar ook irritant? Voor de geïnterviewde wel ja, maar voor de kijkers thuis een maker van zeer verhelderende tv…
  Lees er anders De Kleren Van De Keizer nog eens op na?

    /   Beantwoorden  / 
 18. Stroet Kickinga

  Kom op Lars, Big daddy C vroeg zojuist vriendelijk doch dringend om een meterje goud-geel en wat dubbeldik pleepapier.

    /   Beantwoorden  / 
 19. William Sexbeer

  @Davied
  Het topic is gekaapt. Gaat nu de rest van de avond over seks of bier of allebei. Larsmeneer! 1 bierrr en geef dat roze konijn daar ook wat.

    /   Beantwoorden  / 
 20. Stroet Kickinga

  On topic:
  Ella is een non valeur!

    /   Beantwoorden  / 
 21. De enige echte Wim Heitinga

  @Davied
  .
  Tuurlijk vrind. Wat jij wil.
  .
  Iemand die slechts met de wijsheid achteraf ‘t wegrotten (aftreden) van Hare Ellegaar zag aankomen is geen zigeuner.
  .
  Dat mens stapelde blunder op blunder, inkompetentie op inkompetentie en had daarnaast niet zelden nog een greaute bek naar haar konkullega’tjes mbt. zaken die zich volledig aan haar beleidsterrein onttrokken toe eauk. Dat ‘t potverdriedubbeltjes nog zeau lang heeft moeten duren.
  .
  “achteraf gezien”… Kom nou!

    /   Beantwoorden  / 
 22. De enige echte Wim Heitinga

  “Kunt u die anijsmelk even opwarmen aub?”

    /   Beantwoorden  / 
 23. Pa Cartwright

  Denondejuh, klotst die vette zeug van Heitinga weer tegen me aan!
  Een halve bak zwaar fermenterende snert over m’n bioscoopbroek.

    /   Beantwoorden  / 
 24. William Sexbeer

  “Lacht en drinkt en maakt muziek, maar praat niet over politiek”

    /   Beantwoorden  / 
 25. Jan Willem

  Her rapaille van Geenstijl heeft haar weg via de riolen naar dit blog weten te vinden. Inhoudelijk raad ik u allen aan de discussie elders voor te zetten, dan wel op een later tijdstip terug te komen.

    /   Beantwoorden  / 
 26. De enige echte Wim Heitinga

  @Pa Cartwright
  .
  Mocht u daarnet mijn vrouw hebben gekontakteerd, zeg haar dan aub. zich naar huis te spoeden: m’n vreten moet klaar staan alsK de kroeg uitzak. Vraag haar gelijk wat zware shag mee te brengen graag. Menthol. Zware mentholshag.
  .
  (Zou die snert uit een pan komen mag u nog van geluk spreken overigens. -She gives squirting a new dimension.-)

    /   Beantwoorden  / 
 27. Davied

  Jammer van de discussie. Lars, succes ermee verder ;-)

    /   Beantwoorden  / 
 28. William Sexbeer

  @Jan Willem
  Daar heb je weer zo’n verhaarder. “Rapaille” is onzijdig. Moet dus zijn “heeft zijn weg via” etc. En dat er riolen uitkomen op deze plek vind ik zorgelijk. Ik bedoel: het is hier toch wel een nét café?

    /   Beantwoorden  / 
 29. Truus Heitinga

  Wim kom naar huis! En stop met het lastigvallen van die mensen, ik ben helemaal niet in een café geweest. Kom nou gewoon naar huis, je prakkie is bijna warm. Wim. Wimmetje. Wim?

    /   Beantwoorden  / 
 30. elizabeth2

  hehe, eindelijk een log waar ik mezelf kan zijn…wie haalt die dooie kat even van mijn schouders?

    /   Beantwoorden  / 
 31. I Holtes

  Ik ben geen PvdA stemmer. Geen fan van Vogelaar, maar…… denk je nu echt dat deze problemen in een paar jaar kunnen worden opgelost?! Haar treft geen blaam!
  Ellen, trek je er niks van aan.
  Je hebt je best gedaan.
  Gr. Isabel

    /   Beantwoorden  / 
 32. Heit Wimminga

  @elizabeth2
  Die kat van je schouders mag je er zelf afhalen, die bever tussen je benen daarentegen neem ik wel ff te grazen.
  *tondeuze in de oplader doet*

    /   Beantwoorden  / 
 33. fred

  Castricum irritant? Als je links bent wel. Hij is het spiegelbeeld van alle interviewende drammertjes ter linkerzijde die royaal worden betaald van mijn belastingcenten. Castricum bood de kijker echter een goed inzicht in het (gebrek aan) niveau van Vogelaar. Bovendien was het zeer amusant. Dan doe je als journalist je werk.

    /   Beantwoorden  / 
 34. Petrus de Rewa

  Wat een zure azijnlucht hier. Kan dat raam van links even dicht? En doe mij maar een Tokay, licht gekoeld graag.

    /   Beantwoorden  / 
 35. Kees

  Hey Nilson!! Ik heb m’n vriendjes van Geenstijl even uitgenodigd voor de gezelligheid. Vind je vast niet erg he, linkse stinkrat die je er bent! En Lars, blijkt toch wel dat je een linkse lul bent! Heb ik altijd al gezegd. Muhahahaha!!!

    /   Beantwoorden  / 
 36. Kees

  Welkom vrienden! De tap is gratis vanavond en de frituur dampt dat het een lieve lust is. Kijkt u vooral even rond hier en doe er nog een commentje bij als u wilt.

    /   Beantwoorden  / 
 37. Stroet Kickinga

  Kastelijn Lars is een lutser!
  *van barkruk aflazert*

    /   Beantwoorden  / 
 38. Goh!

  Wat een gezelligheid weer! 2 bier graag ! He Truus heitinga! zin in een slippertje vanavond ?

    /   Beantwoorden  / 
 39. Kees

  Iemand trek in een portie Surinaamse bitterballen? Ze zijn namelijk een beetje zwartgeblakerd. *raapt Stroet van de vloer en geeft Goh! z’n biertjes*

    /   Beantwoorden  / 
 40. William Sexbeer

  Wat is dat toch met die Volgeraar? Het lijkt hier wel een politiek café. En wat moet die dode kat op de bar?
  *Mistroostig zwarte bitterbal probeert*

    /   Beantwoorden  / 
 41. Stroet Kickinga

  Deleriumpje rijker en de lege toko aanschouwend, bezinkt het besef dat de rookwet van Klink ook hier tot omzetdaling heeft geleidt.
  *Kees mijn welgemeende dank betuig en stiekem sigaretje op het herentoilet roken gaat*

    /   Beantwoorden  / 
 42. misa

  Ik heb nog nooit een partij gezien die zo openlijk vals spel speelt als de PvdA en denkt ermee weg te komen. Als ,,watcher” dacht ik het klappen van de zweep wel te kennen, maar dit slaat echt alles. Het CDA doet dit soort dingen tenminste nog binnenskamers, maar Bos gaat echt wel heel erg ver. Ik vraag me af of hij er niet ook in geslaagd is met manipulatie er voor te zorgen dat het gesprek met de vice-minister president NA Nova werd uitgezonden, ipv zoals gebruikelijk daarvoor. Als dat echt zo is, vind ik het onbegrijpelijk dat daar aan meegewerkt is!

    /   Beantwoorden  / 
 43. Big-Ern

  Willen jullie allemaal terug naar je hok nu, NU

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.