Categorie: "Jeugd en Gezin"

Kindervriend Rouvoet slaat slag

Een opsteker voor beroepschristen, vice-premier en minister van Jeugd&Gezin André Rouvoet: de kinderbeschermingswetgeving wordt zódanig aangepast dat het eindelijk eens makkelijker is om kinderen beter te beschermen voor hun achterlijke ouders. Door de wetsverandering die vandaag door de ministerraad kwam, kunnen hulpverleners sneller (en dus voor ze doodgeschoten of verder mishandeld worden) kinderen bij hun ouders weghalen en beschermen. Mooi werk van Rouvoet. En ohja, Kabinetsgorilla en rasminister Hirsch Balin heeft er ook nog aan meegeholpen… 

Snoeperij in de ban bij Rouvoet

Na alcholol, drugs en andere genotsmiddelen, vindt minister Rouvoet van jeugd en gezin dat ook snoep aan banden moet worden gelegd. Kinderen die twaalf jaar en jonger zijn, worden in grote mate beinvloed door snoepreclames en daarom wil Rouvoet af van die commercials die zich richten op jonge kinderen. Zolang kinderen op de basisschool zitten, mogen ze niet worden blootgesteld aan snoep. Om maar eens met de slogan van NRC*next te eindigen: What's next?

Lessen in homoseksualiteit door wethouder

De Haagse wethouder Frits Huffnagel vindt het nodig zogenaamde 'homolessen' te gaan geven op middelbare scholen. Centraal in het lesprogramma staat hoe moslims met homoseksuelen omgaan. Een slecht plan. Net zo slecht als drugs-, drank- en vuurwerkvoorlichting op de middelbare school. Het begin van tolerantie ligt, zoals altijd, bij de ouders. Maar dat wil men blijkbaar nog steeds niet inzien.

Alcohol pas als je 18 bent

De Tweede Kamer gaat niet akkoord met het kabinet dat de leeftijdsgrens voor het nuttigen van alcohol slechts verhoogd zal worden in enkele gemeenten. De Tweede Kamer voorziet 'Alcoholtoerisme'. Echter minister André Rouvoet denkt dat het zo vaak niet zal lopen, zo zegt hij in NRC: "Ze stappen niet massaal op de fiets."

Kamer wil kinderen stalken

Rouvoet, onze minister voor Jeugd en Gezin, heeft liever dat alleen kinderartsen het nieuw te komen kinderbestand kunnen inzien en niet Jeugdzorg en andere hulpdiensten voor kinderen. En dat is volledig terecht. De Kamer echter, dringt aan op een bredere toegang omdat de communicatie tussen de kinderarsten en de hulpverleners vaak zeer slecht is. Daar zit wat in, de communicatie moet worden verbeterd om verschrikkelijke dingen te kunnen voorkomen, maar dat doe je alleen niet door iedereen maar toegang te geven tot de meest persoonlijke gegevens van kinderen. Uiteraard moet er wat gedaan worden aan de troosteloze situatie in de jeugdzorg, maar de problemen los je niet op door maar een hele hoop informatie beschikbaar te stellen, als hulpverleners informatie nodig hebben en ze zouden het niet zo belachelijk druk hebben als nu het geval is, dan zouden ze daar gewoon zelf achter kunnen komen en daar is geen 'kinder Big brother' voor nodig. Later meer, ongetwijfeld.