Categorie: ".Kamerbabes"

Kamerbabe: Marianne Langkamp

In deze koude tijden (ik las net op internet dat het -6 is daar in Holland) kunnen we met z’n allen best wat warmte gebruiken en dus een nieuwe aflevering in de serie Kamerbabes (veel linkse dames). Sterke, mooie en jonge vrouwen die te weinig aandacht krijgen in de media door al dat mannelijk stropdassengeweld. In deze aflevering Marianne Langkamp. Een struise SP-dame die zich bemoeit met de jeugdzorg en ze is daarmee direct opponent van onze eigenste beroepschristen André Rouvoet.

KamerBabe: Renske Leijten (SP)

Als er één van de wijven met ballen in de Kamer met recht de titel KamerBabe mag dragen, is het SP’er Renske Leijten wel. Weet u het nog, toen de gehele SP-fractie net na de verkiezingen in 2006 bij Pauw&Witteman zat? En toen Jan Marijnissen tegen één van de verse Kamerleden uit zijn stekker ging? Ja? Wel, die ene was Renske Leijten. Misschien wel de eerste die tegen Jan in ging.

Agnes Kant over haar vuurdoop

Agnes Kant, de nieuwe fractieleider van de Socialistische Partij, spreekt in onderstaand filmpje openhartig over haar vuurdoop. De Algemene Beschouwingen waren voor haar natuurlijk hét uitgesproken moment om goed voor de dag te komen bij haar achterban. Kritisch als ze is op haarzelf, zegt ze toch dat ze aardig gepresteerd heeft. Ik vond haar minder, ze was weinig actief en is van nature natuurlijk niet zo'n grote debater als Jan Marijnissen was. Het is verdomd lastig om uit zijn schaduw te komen. Ik denk dat Agnes nog wel gaat groeien en de SP gewoon de SP blijft. Vanavond is Agnes Kant te gast bij Pauw & Witteman en zal ze haar hele verhaal doen. Kijken dus. Om een uur of 11 op Nederland 1.

Kamerbabe Femke Halsema gekozen tot beste debater

De stoerste KamerBabe is ook de beste debater: Femke Halsema van GroenLinks. Uit een beraad van een jury van het Nederlands Debat Instituut kwam dat Femke het op de meeste punten het beste heeft gedaan in de Tweede Kamer. Een goede tweede plaats was voor debatkoning en VVD-leider Mark Rutte. Ik kan het met de verkiezing alleen maar eens zijn. Het mag duidelijk zijn dat deze twee het meest inspirerend en onderbouwd uit de hoek komen, sterk iterrumperen, vaak hun kop laten zien en ook nog eens geestig kunnen zijn. OneLinerkoning en koningin Femke en Mark. Zulk soort mensen móéten ook met elkaar flirten. Overigens vond ik persoonlijk Alexander Pechtold en Geert Wilders ook erg sterk tijdens de Algemene Beschouwingen.  Wie vond u de beste?

Wie vervangt Duyvendak? Jolande Sap!

GroenLinks verloor in Wijnand Duyvendak volgens sommige mensen een ouwe kraker met dievenstreken en geen enkel recht op Kamerlidmaatschap, maar krijgt er de frisse Jolande Sap voor terug! Dat betekend opnieuw een vrouw voor GroenLinks (maar liefst 5 van de 7 GL'ers zijn vrouw!). Jolande stelt zich op de Youtube-account van GL coryffee Arnoud Boer eventjes voor en dat moet iedereen zien natuurlijk. In de Tweede Kamer gaat Jolande zich bezighouden met de portefeuilles financiën en rijksuitgaven, volksgezondheid, welzijn en sport. Klik verder en kijk.

 

Kamerbabe Mariko Peters

In de nieuwe serie 'Women on Top', ofwel 'Kamerbabes', elke aflevering een dame uit de Kamer die extra aandacht nodig heeft. Vandaag Mariko Peters van GroenLinks. Peters staat ergens voor en is verdomd actief in de Tweede Kamer. Op de website van GroenLinks vertelt ze het volgende: "Ik houd van de faam van Nederland als voorvechter van een internationale orde gebaseerd op solidariteit, mensenrechten, vrede en tolerantie. Maar ik zie met lede ogen aan hoe daarover langzaam een beeld schuift van een zich verhardende, bangere, en intolerantere samenleving."