Categorie: "Kandidatenlijsten"

PvdA is zeer salonfahig

De PvdA doet weer mee. Politiek correct, sociaal, links -maar ook weer niet al te links, natuurlijk. Dinsdag was een mooi voorbeeld. Een kandidaat op de lijst van de socialisten, nummer 53, is van de lijst gehaald. Reden daartoe was zijn ontkenning van de Armeense genocide (1915).

De laatste stuiptrekkingen van de LPF

De show is bijna over, het doek zal weldra vallen. De LPF lijkt in stijl de Kamer te willen verlaten. Er wordt nog flink gereld zo vlak voor de verkiezingen, zodat het electoraar weet wat ze zal missen de 22 november. Joost Eerdmans is ditmaal de reden tot commotie. Eerder kondigde hij aan te vertrekken naar EénNL, waar hij tweede staat op de kandidatenlijst.

SP wil links gevaar

Zo’n twee weken geleden liet Mat Herben weten bang te zijn voor het ‘nakende linkse gevaar‘. Jan Marijnissen ziet daar wel wat in. Hij stelt GroenLinks en PvdA voor een lijstverbinding aan te gaan voor de verkiezingen van 22 november. Als de partijen ja zeggen wordt de kans groter dat eventuele restzetels bij een progressieve partij terecht komen.

PvdA is vergevingsgezind

Een paar maanden geleden was er wat ophef rond een kamerlid van de LPF. Deze dame liep vier jaar geleden teleurgesteld weg bij de PvdA om zich aan te sluiten bij het verfrissende geluid van de LPF. Na een paar jaar kwam zij van een koude kermis thuis. En dat thuis was, inderdaad, de PvdA.

Van As is partij-hopper van het jaar

Van As wordt een echte partij-hopper. Enkele weken geleden verliet hij de LPF na een ruzie en sloot hij zich aan bij GroepNawijn. Aan deze samenwerking kwam maandag abrupt een eind toen Nawijn liet weten Van As geen hoge plek te geven op de kandidatenlijst van zijn Partij Voor Nederland. De oorzaak achter de breuk is een mysterie, maar zeker is dat een klein relletje maandag het levenslicht heeft gezien.