Categorie: "Landbouw"

Dierenpartij: Hef landbouwministerie op

Het is Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren in de bol geslagen of ze zal er een goede reden voor hebben, maar opmerkelijk is het in elk geval. Samen met haar mede-Kamerlid Esther Ouwehand wil ze namelijk het ministerie van landbouw opheffen. Vandaag vindt in de Kamer de bespreking van de begroting van dit ministerie plaats en de dierenvrienden Thieme en Ouwehand grijpen dit aan hun voorstel tot opheffing te doen.

Dierenpartij nog altijd in de strijd

We hebben al een tijdje niets meer van de vrienden van de Partij voor de Dieren gehoord. Dat kan minister Verburg van Landbouw niet zeggen. Nog wekelijks ontvangt ze Kamervragen van de dierenvrienden. Zo ook 3 dagen terug weer over ganzen die niet 'diervriendelijk' gedood zouden worden. De overlast bezorgende ganzen op Texel zijn naar oud Duits gebruik vergast met een verboden gas, zo stelt de Dierenpartij. Ik ben blij dat de PvdD onder leiding van Marianne Thieme vecht voor dierenrecht.

Friese Slagerij hekelt aanpak minister Verburg

Onze kwieke Landbouw minister Verburg haalt zich de woede van een Fries slachthuis op de hals door een permanente controle in te stellen. De Algmene Inspectiedienst (AID) heeft vastgesteld dat de slachterij flinke misstanden verbergt. Minister Gerda Verburg (die met dat olijke blonde plukje) heeft dat gehoord tijdens een 'vertrouwelijk' gesprek met een voormalig medewerker van de AID.

Fout vlees

Het is het allereerste burgerinitiatief in de geschiedenis van de Tweede Kamer. Het initiatief van Milieu Defensie over de diervriendelijkheid en grootschaligheid van de veehouderij. Een meerderheid van de Tweede Kamer voelt helaas niets voor het initiatief. Volgens het journaal is zelfs een deel van de kamer negatief over het hele feit van een burgerinitiatief.  

Partij voor de dieren jaagt op drukjacht

De drukjacht op de wilde zwijnen op de Veluwe is door minister Gerda Verburg tijdelijk tpoegestaan. De rechter in Amsterdam heeft nu echter besloten dat dat helemaal niet de bedoeling is. De Partij voor de Dieren, de PVV en GroenLinks (die combinatie gaan we nooit meer zien) hebben het eheel voor de rechter gebracht, met enig succes. Uiteraard hoopt de PvdD nu op een handhaving van het verbod op de drukjacht. Maar is dat wat we echt nodig hebben? 6000 zwijnen is gewoon veel te veel. Toch?

Minister Verburg staat drukjacht Veluwse wilde zwijnen toe

Minister van landbouw Gerda Verburg heeft tegen de wil van de Kamer in de drukjacht op wilde zwijnen op de Veluwe tijdelijk toegestaan. Bij de drukjacht worden de zwijnen één voor één opgejaagt en dood geschoten, een methode die normaal gesproken verboden is in Nederland. De minister maakt een uitzondering omdat er grote overlast is door de te grote wilde zwijnen populatie op de Veluwe.

Wilde Zwijnen chaos Veluwe duurt voort

Er is weer zwijnenneuws uit ons grote nationale natuurpark. Het schijnt dat de zwijnen grote chaos aanrichten op en rondom de snelwegen die langs de Veluwe lopen. Rijkswaterstaat zegt tegen RTL dat de situatie 'zorgelijk' is. Ze vernielen de bermen, rennen met z'n allen vrolijk over het asfalt en maken op en afritten onveilig. En de zwijnen worden nog immer niet afgeschoten, nee nee, de automobilisten worden gewoon gewaarshuwd met lichtkranten langs de weg. Wanneer gaat het eerste ongeluk gebeuren en wanneer heeft iedereen een zwijn in zijn achtertuin? Landbouw Minister Verburg en de Tweede Kamer moeten hier iets aan gaan doen.

Op onderstaand filmpje geven twee heren op subtiele wijze aan hoe de dieren te werk gaan in dus ook de snelwegbermen.

 

Kamer: Geen drukjacht wilde zwijnen Veluwe

De Tweede Kamer heeft liever niet dat de wilde zwijnen opgejaagd en vervolgens doodgeschoten worden. Deze methode die men 'drukjacht' noemt is wezenlijk anders dan de nu gehanteerde aanzitmethode waarbij dieren gelokt worden met voedsel en vervolgens worden afgeschoten. De drukmethode is verboden in Nederland, maar minister Verburg wil bij deze 'calamiteit' een uitzondering maken om de populatie van zo'n 6000 zwijnen flink uit te dunnen. De Partij voor de dieren zegt er het volgende over op de eigen website: