Categorie: "Onderwijs, Cultuur en Wetenschap"

Nieuwe titel voor HBO-kindjes?

Of die HBO’ers het daadwerkelijk waard zijn is de vraag, maar minister Plasterk van OC&W is van mening dat ze een titel dienen te ontvangen na afrondig van een HBO-opleiding. n zo’n titel is ook wel logisch, er heerst nu vreselijk veel verwarring over de waarde van een Nederlands HBO-diploma in het buitenland. We citeren krant Trouw: “Met het voorstel van Plasterk zou iedere afgestudeerde hbo-student een internationaal erkende titel krijgen. Waar universiteitsstudenten met een bachelortitel de titels Bachelor of Arts (BA) en Bachelor of Science (BSc) halen, wil de minister voor hbo-studenten de titels Bachelor of Applied Arts (BAA) en Bachelor of Applied Sciences (BASc) invoeren. Die titels staan volgens hem dicht bij elkaar terwijl ze toch van elkaar zijn te onderscheiden. Een commissie gaat nu onderzoeken of wat Plasterk wil wel mogelijk is. Zijn die ook weer van de straat.

Plasterk stopt steun ‘homogenezers’

Stichting Onze weg, iets vreselijk engs en streng christelijks in clubvorm, schijnt al een tijdje subsidie te hebben gekregen van minister Ronald Plasterk. En nu wil het ongeluk dat deze Onze Weg doet aan zogenaamde ‘homogenezing’ (Die zegt de belangen te behartigen van homoseksuele christenen die “vanuit een diepgewortelde overtuiging geen seksuele relatie aangaan met iemand van hetzelfde geslacht” Bron: Trouw). De dames en vooral heren van Onze Weg zijn er van overtuigd dat het houden van een homofiele seksualiteit een ziekte betreft  en dus te genezen valt. Dat is natuurlijk al erg en achterlijk genoeg, erger is dat minister Plasterk dit (bij zijn weten om, dat wel) subsidieerde. Goede zaak dat hij dat nu in elk geval niet meer doet.

VVD ziet oneerlijke concurrentie schaatsbeelden

Nederland is in de ban van de schaats en iedereen trok de stoute schaatsen aan. Maar helaas mag niet iedereen van dichtbij de profs bewonderen. De NOS schijnt Omroep Flevoland de toegang te hebben ontzegd bij de natuurijsschaatsmarathon op de Oostvaardersplassen afgelopen week, zo valt te lezen op de website van de VVD. Niet alleen mocht Omroep Flevoland met een camera niet in de buurt komen van de schaatsmarathon, de NOS zou ook nog eens 275 euro per minuut gevraagd hebben voor de beelden van de tocht. Johan Remkes (U kent ‘m wel, het is de man met de rotte tanden), media-woorvoerder voor de VVD, vindt dit volledig oneerlijke concurrentie en hij heeft daar natuurlijk groot gelijk in. Het druist ook nog eens in tegen het kabinetsbeleid dat zegt dat landelijke en regionale omroepen meer en beter moeten gaan samenwerken. Remkes heeft dan ook terecht minister Plasterk op het matje geroepen om deze kwestie.

Hoofdredacties sturen Plasterk brandbrief

Heibel in krantenland. De dode bomen, van de Sp!ts tot het Reformatorisch Dagblad, vertegenwoordigd door 44 hoofdredacteuren, hebben allemaal een brandbrief aan minister van OC&W Ronald Plasterk ondertekend. Zo meldt een persbericht dat vandaag de deur uit ging. De hoofdredacteuren zouden graag zien dat ze gelijk worden gesteld aan de publieke omroepen en dus ook evenredig gesubsidieerd worden (althans dat zullen ze wel bedoelen). Ze vinden dat ze gelijk behandeld dienen te worden aangezien Ronald Plasterk een ‘breed mediabeleid’ nastreeft. Het komt er gewoonweg op neer dat de gedrukte pers de concurrentie met de Publieke Omroep (PO) niet aan kan door zogenaamde ‘concurrentievervalsing’. Uiteraard hebben de heren en dames van de geschreven pers hier wel een beetje gelijk in. TV, radio en internet van de PO krijgen heel veel (500 miljoen +200 miljoen Ster-inkomsten) subsidie per jaar terwijl de kranten het op eigen kracht moeten doen. De brief komt naar aanleiding van het aanstaande debat hierover op donderdag. We zullen zien hoe Plasterk op de brief gaat reageren. Lees hieronder op welke terreinen de dode bomen het meeste last hebben van onevenredige concurrentie uit het gesubsidieerde radio- tv- en internetland. Rechtstreeks uit de brandbrief.

Luizig bedrag Plasterk moet dode bomen redden

De kranten hebben het als ‘broodkruimels‘ weggewimpeld en dat is logisch. Minister Plasterk van OC&W wil (heel nobel van hem, dat wel) de Nederlandse kranten (die natuurlijk verschrikkelijk in ondergang zijn) helpen met 8 miljoen klinkende munt. Ten eerste is dat veel te weinig en ten tweede komt het veel te laat. De Nederlandse dagbladpers is oervervelend conservatief, grijs en dommig en zag wat iedereen 10 jaar geleden al zag aankomen helemaal niet in hun eigen beperkte vizier. Vooral heren als Kees Spaan en Pieter Broertjes lijden aan het ‘er-is-niets-aan-de-hand-maar-eigenlijk-zijn-we-dramatisch-verloren-maar-zeggen-dat-tegen-niemand-syndroom’. Ik stel voor dat onze minister geen cent aan de kranten geeft, maar meer jonge initiatieven stimuleert met die 8 miljoen. Kijk hieronder naar een interviewtje afkomstig van wat colega’s van de School voor Journalistiek met Volkskrant hoofdredacteur Pieter Broertjes over (het belangrijkste) VK.nl.

Plasterk gaat gratis kranten steunen

Eerder deze week was de goede man nog als Hologram te zien in de Matthijs-van-Nieuwkerk-show en nu heeft minister van OC&W Ronald Plasterk ineens het plan opgevat gratis krantjes te gaan steunen met klinkende munt uit de staatskas. Iedereen weet dat het niet heel erg voortvarend gaat met De Pers en het zal u (misschien) ook wel zijn opgevallen dat de DAG niet meer op papier bestaat. Nu is er bij de overheid al een potje voor financieel falende journalisten: het zogenaamde Stimuleringsfonds voor de Pers. Gratis kranten mochten hier eerder niets mee, maar nu dus wel. Goed nieuws voor de De Pers mensen dus. Ze waren al bang dat ze ten onder zouden gaan.

Ronald Plasterk als hologram in DWDD

Het was voor mij een volkomen verrassing en voor Matthijs van Nieuwkerk ook, maar het was toch echt zo: Minister Plasterk als Hologram (net als op CNN bij verkiezingsnacht) in de VARA-studio. Leuk en mooi gedaan. Plasterk wil meer mensen in het 'Bètavak' en dus haalde hij vandaag deze stunt uit. Nog gekker: oud presentator van Lingo Francois Boulanger maakte de Hologram van Plasterk mede mogelijk. Overigens werd ook vandaag bekend dat steeds meer meisjes Bètastudies gaan volgen. Hierboven trouwens beeld van Plasterk als HOLOGRAM. Hieronder eentje met allebei de Plasterks.

Integratiekul uit Kamer dwingt Plasterk tot Boerkaverbod

Boerkaverbod op school. Aan de ene kant verbaasd het me dat minister Plasterk van OC&W nú pas met dat verbod komt en aan de andere kant vraag ik me af in hoeverre het nodig is. Frankrijk heeft al een tijdje zo'n verbod ingesteld en nu pas komt Nederland aangehobbeld. Uiteraard is het een volledig terecht verbod; lesgeven of deelnemen aan een les in een boerka is vrijwel onmogelijk. Maar zijn er werkelijk zoveel boerkadraagsters in het onderwijs dat er wetgeving voor moet komen? Kan het niet beter per school door de dienstdoende directeur aldaar besloten worden? Áls het al aan de orde is… 

Vette Paul de Leeuw wil dik blijven, Minister Plasterk!

Beroepslul, beroepsclown en rood haantje Paul de Leeuw trok vandaag fel van leer tegen minister Plasterk. De minister van OCenW wil een maximum salaris van 200.000 euro voor mensen (artiesten, presentatoren enzovoort) in dienst van de Publieke Omroep. Onze vette Paul wil echter dik blijven en heel simpel zijn 7 á 8 ton per jaar blijven ontvangen. Vanavond was minister Plasterk te gast bij beroeps gereformeerden Knevel en Van den Brink en kreeg het ook aan de stok met Prem Radakishun, de Surinaamse druktemaker van PremTime. Prem vond zichzelf net zo uniek als De Leeuw, meldde meteen even dat hij het salaris van Plasterk ook aan de hoge kant vindt en dat hij salarisverhoging gaat vragen aan de NPS omdat hij maar een 'schamele' 25.000 euro per jaar krijgt… En Plasterk vertrok geen spier. De held.

Plasterk stelt Jos Brink-prijs in

Een hele eer en volledig terecht. De grote entertainer, opperhomo, oppershowmaster en theatermaker Jos Brink, die vorig jaar overleed, heeft een prijs naar zich vernoemd gekregen. De 'Homo-emancipatie prijs' wordt ingesteld door minister Ronald Plasterk van Onderwijs Cultuur en Wetenschappen. De prijs valt binnen het kader van Plasterk de homo-acceptatie in Nederland te vergroten. Eerder al startte er een campagne. Nu maar hopen dat het allemaal helpt en dat de SGP en de ChristenUnie niet wéér onzin gaan spuien. Kijkt u naar Jos Brink…