Categorie: "Ontwikkelingssamenwerking"

Koenders terecht bezorgd om Tibetanen

Het gedoe in het door China 'bezette' Tibet baart flink wat zorgen bij onze eigenste minister van ontwikkelingssamenwerking Bert Koenders van de PvdA. Hij noemt het geheel 'ernstig en dramatisch' en Koenders zou graag zien dat China keihard wordt aangesproken. En terecht. China is dom bezig en juist nu (net voor de Olympische Spelen) zouden die Chinezen wel eens wat beter naar voren mogen komen. Gelukkig vindt Koenders het niet nodig de Olympische Spelen te boycotten. Als we dat hadden willen doen, had je daar al 10 jaar geleden mee moeten komen.  

Hollandse miljoenen naar Kenia

Een miljoen euro extra van Minister Koenders. De Kenianen hebben het verdomd moeilijk met al hun politieke crises en zijn zeker tien jaar teruggevallen in de tijd. Een humanitaire ramp, een politieke ramp. Het land heeft hulp nodig en gelukkig staat Nederland voorop en geeft een miljoen euro extra ontwikkelingssamenwerking voor Kenia. En terecht. Al is het natuurlijk altijd de vraag of ontwikkelingshulp in de vorm van bergen met geld überhaupt zin heeft. De eeuwige discussie van links en rechts. Ontwikkelingshulp stoppen? Want het helpt toch niet. Of geld steeds maar weer naar Afrika laten stromen?  

D66: behoud filmprijs!

D66-kamerlid Van der Ham wil dat de ministers van Ontwikkelingssamenwerking en van Cultuur (OCW) een filmprijs van het Rotterdams Filmfestival behouden. Het is niet zomaar een prijs; het gaat namelijk om het Hubert Balsfonds. Dat zorgt ervoor dat jonge filmmakers uit ontwikkelingslanden films kunnen maken en presenteren op het International Filmfestival in Rotterdam.

 

Ontwikkelingssporten met het CDA

In Afrika hebben ze geen waterputten nodig. En ook geen voedsel en medicijnen. In Afrika hebben ze behoefte aan sportschoenen! Sport moet, als het aan CDA ligt, worden opgenomen in het lesprogramma van basisscholen in Derde Wereldlanden. 'Het geld dat wij besteden aan basisonderwijs in ontwikkelingslanden moet ook aan sport in het lesprogramma worden besteed.'

 

VVD wil beter tsunami alarmsysteem

Nederland heeft geinvesteerd in het EWS (Early Warning System) tegen naderende tsunami. Toch kwam de tsunami vorige week als een complete verrassing voor de bevolking van Java. De VVD wil nu tekst en uitleg van de minister van Ontwikkelingssamenwerking. De partij wil onder andere weten waarom het systeem niet functioneerde en wie verantwoordelijk is voor die fout.

Bron: VVD