Categorie: ".POLLuitslag"

Wouter Bos de Rode Raket; Deel 2

Op 10 oktober dit jaar zagen we het al in mijn eigen kleine polletje (hiernaast) en nu zien we het alleen nog maar meer in datzelfde polletje wat ik beloofd had voor u te laten staan om de ontwikkeling van minister Wouter Bos te kunnen volgen. Kiezers hebben een kort geheugen en een enorme waan van de dag, in grotere mate dan
wie dan ook. Wouter Bos stijgt alleen maar in hun achting nu de
kredietcrisis nog altijd voort gaat. Zo constateerde overigens ook Buitenhof vandaag, waarin de PvdA (toch direct gerelateerd aan Wouter, terecht of onterecht, dat terzijde) naar de 25 zetels kroop.

In onze eigen poll steeg Wouter in elk geval. Klik verder en bekijk de grafiekjes.

Wij houden van Bos en Balkenende

Wij houden ineens van Wouter Bos en Jan Peter Balkenende, zo blijkt uit een peiling van TNS Nipo. Wouter Bos krijgt zelfs het cijfer 6,3 van het volk. En daarmee zijn mijn eigen kleine onderzoekjes in het vakje hiernaast nog best representatief zo nu en dan. Vóór de krediettoestanden zag ik Wouter Bos nog op achterstand staan in de poll, nú, nu de kredietcrisis volop is losgebarsten, is onze Wouter ineens goed te pruimen volgens de meerderheid. Zou dit zo blijven? In elk geval is Rita Verdonk richting afvoerput gegaan en doet Geert Wilders het ook niet meer zo heel goed. Financiële crisis lijkt de mensen gezellig terug op het nest te brengen… Bekijk in elk geval de POLLuitslag tot nu toe (vrijdag 10 oktober 2008). Dan kijken we over een tijdje hoe Wouter er dán voor staat.

POLLuitslag: Massaal voor de PvdA

Het kabinet moet de vrijgekomen 150 miljoen besteden aan…
onderhoud van cultureel en industrieel erfgoed (27.4 %)
bonussen voor de minima(64.5 %)
hulp voor ex-prostituees en verslaafden (8.1 %)
362 stemmen 

Poll naar aanleiding van dit bericht. De bezoekers van TweedeKamer.blog.nl stemden in meerderheid voor de PvdA besteding van de 150 miljoen.

POLLuitslag… Weg uit Afghanistan!

We moeten in Afghanistan blijven
Eens (44 Stemmen) (33.6 %)
Oneens (79 Stemmen) (60.3 %)
Geen mening (8 Stemmen) (6.1 %)
 

34% van 131 stemmende bezoekers van TweedeKamer.blog.nl zijn het eens met de stelling 'We moeten in Afghanistan blijven'. Echter, het grootste gedeelte, 60% is het daar níét mee eens.

POLLuitslag… SP niet favoriet

Als ik nú zou moeten stemmen, stem ik op de SP
Eens (48 Stemmen) (23.6 %)
Oneens (143 Stemmen) (70.4 %)
Geen mening (12 Stemmen) (5.9 %)

Door maar liefst 143 van de 203 stemmers (bezoekers van TweedeKamer.blog.nl) op de poll, wordt er bij verkiezingen niet gestemd op de Socialistische Partij van Jan Ma(o)rijnissen. Als u stemde, verklaar dan uw stem in een reactie op dit bericht.

POLLuitslag: Niemand wil demonstreren tegen Fitna

Ik zal nooit meelopen in een demonstratie tegen Geert Wilders' film 'Fitna'
Eens (576 Stemmen) (70.3 %)
Oneens (187 Stemmen) (22.8 %)
Geen mening (56 Stemmen) (6.8 %)
819

819 bezoekers van TweedeKamer.blog.nl stemde op de stelling. En wat blijkt? Het grootste gedeelte, maar liefst 70% heeft geen behoefte mee te lopen in een demonstratie tegen de film Fitna van Geert Wilders. Waarom stemde U zoals u stemde?

POLLuitslag: Nederland is veilig

Nederland is een onveilig land
Eens (61 Stemmen) (32.8 %)
Oneens (108 Stemmen) (58.1 %)
Geen mening (17 Stemmen) (9.1 %)
 

186 TweedeKamer.blog.nl bezoekers stemden op de poll die dezemaal de stelling 'Nederland is een onveilig land' omvatte. Een meerderheidje van 58% is het in elk geval niet eens met de stelling (hoe lang nog…?) en een schamele 33% vindt daarnaast Nederland wél een onveilig land. Heeft u gestemd? Leg uw stem in een reactie uit.

POLLuitslag: Niet bang voor aanslagen en Boycots om Fitna

Ik ben bang voor aanslagen en boycots als Geert Wilders zijn film uitzendt
Eens (78 Stemmen) (39.2 %)
Oneens (111 Stemmen) (55.8 %)
Geen mening (10 Stemmen) (5.0 %)

Op de pollstelling van deze keer stemden 199 TweedeKamer.blog.nl bezoekers en daar kwam uit dat maar liefst 56 procent niet bang is voor de gevolgen van Geert Wilders film Fitna (welke waarschijnlijk 28 maart zal worden vertoond in het Haagse Nieuwspoort). Bijna 40 procent (ook niet gering) is daarentegen wél bang voor boycots en aanslagen. We zullen zien wie terecht of onterecht bang was.