Categorie: ".Uit de Ouwe Doos"

Uit de Ouwe Doos… Links- of rechtsdragend?

Pas op, dit is een beetje flauw. We schrijven oktober 2006, net voor de verkiezingen. De verkiezingsgekte is losgebarsten en journalisten weten dan blijkbaar slecht wat ze nu weer moeten vragen aan de heren en dames politici. Nu kwam een verslaggever van Vuur.nl met de nuchtere vraag of de politici in kwestie ‘links- of rechtsdragend’ zijn en of dat dan overeenkomt met de politieke kleur van de persoon. Wie zien we voorbij komen? Jan Marijnissen, Wouter Bos, Winnie de Jong (weet u nog, van de LPF), Jan-Peter Balkenende en Gerrit Zalm. En die laatste is de enige die fatsoenlijk antwoord geeft. Zalm is (hij zegt het met enige stelligheid) rechtsdragend. Bekijk het filmpje hieronder.

Uit de Ouwe Doos… Meneer Den Uyl

Een interessante observatie: Meneer de Uil uit de alom geprezen Fabeltjeskrant is gebaseerd op de PvdA politicus Joop den Uyl. De man die een zowel verguisd als geliefd premier was in de roerige jaren '70 van de vorige eeuw. Hij stond bekend om zijn warrige en ietwat vergeetachtige aard en om zijn ongelofelijk charisma. Zijn opponenten waren de VVD-coryfee Wiegel en Christenpoliticussen Ruud Lubbers en Dries van Agt. Hij kreeg het aan de stok met de koninklijke familie, had enorm last van de slechte economische situatie maar hield het vol als politicus tot zijn dood in 1987. Meneer de Uil werd bedacht in 1968, toen Joop den Uyl al ruim prominent Tweede Kamerlid was. Zoek de verschillen in onderstaand filmpje

UIt de Ouwe Doos… Alexander Pechtold bij de Lama’s

Het immens populaire televizierring winnende programma De Lama's had tijdens verkiezingstijd in 2006 allerlei politici op bezoek. Geert Wilders was er eentje en Alexander Pechtold, toen net begonnen aan de comeback moves die D66 nu op 7 zetels hebben gebracht, kwam ook langs bij de spugende komieken. Kijkt u naar een politicus die leuk gevonden wil worden. Platte humor, maar altijd leuk.

UIt de Ouwe Doos… Geert Wilders via Muntz en Van de Wint

Op 11 april 2008 (toegegeven, nog niet zo héél oud) hadden programmamakers Robbie Muntz en Paul van de Wint (bekend van onder andere 'God bestaat niet…') een interview voor De Pers met Geert Wilders. Voorwaarden waren dat Wilders alles kon en mocht zeggen, maar ook overal antwoord op zou geven. Een openhartig en duidelijk gesprek waarin Geert Wilders zich duidelijk laat kennen (zegt u zelf maar of dat positief of negatief is). Nu, bijna 4 maanden later, een verdomd interessant document; nu al historisch te noemen.

ps: Begint u in de reacties nou niet meteen weer te schreeuwen, maar reageer inhoudelijk. Klikt u door en kijkt u…

Uit de Ouwe Doos… Schijt aan de overheid

Ze staan 'Ter Beschikking van de Straat', TBS. Appa en Sjaak(ie) ebben daarnaast 'schijt aan de overheid'. Zelf zeggen ze er over dat het te 'niet serieus' genomen moet worden en dat het vooral om discussie en uitlokking gaat. En dat deden ze ook toen ze het nummer uitbrachten, uitlokken. Rapper Appa riep het volgende over Geert Wilders: "Als iemand een kogel door z'n fucking kop schiet, vind ik dat niet erg." Het allerbelangrijkste wat de zogehete internetrapper met zijn nummer 'Ik Heb Schijt' wil bereiken, is dat de overheid eens wat meer aandacht besteed aan de allochtonen in de achterstandswijken. Nu, een jaar na uitbrengen van 'Ik Heb Schijt', komt dat redelijk van de grond. Bekijkt u de clip en beluister het nummer…

Uit de Ouwe Doos… Wouter Bos over Hyves

Dingen worden snel oud, zo ook de race van Bos en Balkenende om de troon in 2006. Een deel van de race vond plaats op internet en in het bijzonder op Hyves. In een kort interview legt de toen nog lijsttrekker van de PvdA Wouter Bos uit waarom hij Hyves heeft en wat hij er zoal mee kan. "Balkenende heeft natuurlijk veel meer om over te praten, staatsbezoeken, officiele dingen, en ik sta gewoon op een zeepkist op de markt", merkt Bos profetisch op. Balkenende heeft nu ten slotte nog steeds meer te vertellen op het vriendennetwerk. Merkwaardig genoeg constateert Bos ook nog iets anders: "Ik ben er wel door Hyves achter hoeveel ontzaggelijk mooie vrouwen Nederland heeft." Denkt u ervan wat u wilt. Bekijk het filmpje…..

Uit de Ouwe Doos… Bob de Rooy vraagt het CDA

Eelco Brinkman kent Bob de Rooy (een heel bekend typetje van entertainer/cabaretier/zanger Paul de Leeuw) als een 'doortastend' iemand en vraagt zich in zijn antwoord aan 'De Heer Bob de Rooy uit Rotterdam' af waarom hij nog 'zwevend' is. Een hilarisch campagnefilmpje van het CDA uit 1993, waarin Paul de Leeuw vrij netjes is voor zijn doen en waarin Brinkman merkwaardig humorloos reageert. Kon het CDA geen 'echte' Rotterdammers met vragen vinden? Klik verder voor het filmpje.