Uit de Ouwe Doos….Marcel van Dam en Pim Fortuyn

Aflevering 1 van de nieuwe en weing originele (ik geef het toe) maar uiterst interessante serie 'Uit de Ouwe Doos'. Meteen in de eerste aflevering een historisch gewzien fantastisch debat tussen de in die fase van zijn leven nog proffesor Pim Fortuyn en de salonsocialist (of hoe u hem ook wil noemen) Marcel van Dam. U ziet hier niet alleen de grote angst van Van Dam, maar ook de magnifieke (of u het nou met hem eens bent of niet) manier van debatteren van de in 2002 vermoorde politicus/opiniemaker/flamboyante homo (hij behoft eigenlijk geen introductie, maar toch) Pim Fortuyn. Kijkt u en geniet/huivert u.

Lees ook:Filmpje: De PVV in de pauze
Lees ook:Uit de Ouwe Doos… Wim Kan als Den Uyl
Lees ook:Nieuwe Rubriek: Een brief aan….Rita Verdonk
Lees ook:En de strijd om Pims erfgoed is gewonnen door….
Lees ook:Filmpje: Van Gogh en de PvdA

11 reacties op “Uit de Ouwe Doos….Marcel van Dam en Pim Fortuyn

 1. Paapsgezind

  Brrr, wat een enge, gevaarlijke man is die Marcel van Dam toch.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Nilsson

  Wat in dit filmpje te zien is zijn twee mensen die op een buitengewoon onfrisse wijze gelijk proberen te krijgen, terwijl ze in grote mate het met elkaar over de inhoud eens zijn. Het trieste van van Dam is dat hij aan het einde van het debat Fortuyn een buitengewoon minderwaardig mens noemt (Overigens heeft van Dam daar meerdere malen afstand van genomen en excuses aangeboden). Het trieste van Fortuyn is dat zijn boodschap door de toon en de uitwerking compleet doel mist en wordt gebruikt door onder andere rechts rechts en extreem rechts.

  Door later artikel 1 van de grondwet ter discussie te stellen liet Fortuyn zien dat hij in zijn eigen mes viel. Van Dam komt door zijn miskwalificaties van Fortuyn in dit debat niet over en diskwalificeert niet alleen Fortuyn maar ook zichzelf hiermee. Kortom van beide kanten een voorbeeld van hoe je weinig bereikt of je moet het tegenovergestelde ook als bereiken beschouwen.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Jatoch

  O, wat kon Fortuyn toch heerlijk praten. Die man had gewoon een natuurlijk talent voor communicatie. Jammer dat hij dood is.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Nilsson

  Deze keer heb je helemaal gelijk Jatoch. Jammer dat hij dood is.

    /   Beantwoorden  / 
 5. h hutte

  Marcel van dam kon in zn onmacht niet tegen fortuin op en in zn drift durfde hij fortuin een minderwaardig mens te noemen. Alle fatsoenwaarden die menner van dam zegt voor te staan treed hij met voeten. Nooit moet je iemand een minderwaardig mens noemen want we zijn namelijk allemaal gelijk, wel mag je spreken van minderwaardig gedrag. Maar dit is niet op toepassing van de heer fortuin maar juist op de toon van deze onmachtige meneer van Dam. Een schande dat hij fortuin zo durfde te noemen. Hierdoor zet ook hij de weg open voor fanatici om deze “minderwaardige man” te vermoorden. Deze man zou zich diep moeten schamen en vergeving moeten vragen aan de familie van fortuin voor zijn wandaad.

  Typisch regenten gedrag uit de middeleeuwen schande.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Jan

  GOED GEDAAN MARCEL!!!!!!!!
  JE HEBT PIM FORTUYN GOED BELEDIGT!!!!!!
  GELUKKIG IS HIJ DOOD!!!!!!!!!
  Rustig alle mensen.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Jan

  Ik hoop dat hetzelfde met Verdonk en Wilders gebeurd.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Nilsson

  Jan als je over iemand vindt dat hij gelukkig dood is en zelfs anderen dit toewenst moet je toch eens serieus naar je laten kijken.

    /   Beantwoorden  / 
 9. FC Groningen-hooligan

  @ Nilsson.

  Ho ‘s even.
  Jan heeft ondertussen wel even gelijk.
  Die Verdonk en Wilders komen op voor de joden…DAT IS SLECHT!

    /   Beantwoorden  / 
 10. Nilsson

  Nog zo’n fijne reactie. Blij dat ik niet met jullie in een ruimte hoeft te vertoeven. Alhoewel ik het al triest genoeg vindt dat in Nederland nog mensen zijn die niets hebben geleerd van het verdere zowel als het nabije verleden.
  Ik had nog wel wat sympathie voor FC Groningen maar dat is nu ook wel voorbij.

    /   Beantwoorden  / 
 11. Jan

  Toch vond ik die Marcel van Dam er vroeger cool uitzien (jaren 70).

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.