‘Nederland is schizofreen’

We zijn verdeeld, gepolariseerd, wonen in een mijnenveld en geen hond weet hoe het verder moet. CDA en PvdA hebben de multiculturele traditie van ons land in de steek gelaten, en de gesprekken gaan enkel en alleen over integratie. Er is geen eenduidige gedachte over hoe dit probleem opgelost moet worden. Als we de buitenlandse media moeten geloven balanceren we na de verkiezingen op de rand van de afgrond.

Nieuws.nl heeft een leuk overzicht van wat het buitenland over onze verkiezingen heeft geschreven.

Lees ook:Moeilijke formatie? Zeker niet!
Lees ook:Femke is de lente -deel 2
Lees ook:PNVD haalt buitenlandse pers
Lees ook:Verkiezingstijd is in the air
Lees ook:Waar? Hier is minister Verhagen! Overheid 2.0

2 reacties op “‘Nederland is schizofreen’

 1. Sukkels!

  Haha, Geert heeft 9 zetels gehaald! Dat klinkt voor jullie natuurlijk als muziek in de oren….

  En de gesprekken gaan helemaal niet alleen over integratie. Het onderwerp integratie was deze verkiezing niet eens een verkiezings onderwerp. In tegenstellingen tot het milieu, hypotheek, zwarte scholen, kinderopvang, onderwijs en ga zo maar door.

  Ook het onderwerp de EU werd niet behandeld deze verkiezingen.

  Dus volgende verkiezingen een beetje beter opletten.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Jan Truijens

  Kletskoek. Nederland is natuurlijk niet schizofreen maar wel verdeeld. Een kolfje naar de hand van de Majesteit. Die buitenlandse media weten kennelijk niet hoe het werkt hier. Er wordt geschaakt en geschutterd tot de statenverkiezingen: Bos neemt opnieuw ouderschapsverlof op, Wilders komt in dienst van Miss Etam en Rita heeft een jongere collega als minnaar. Balkenende kiest, na lang aarzelen, voor een loopbaan als ouderling en haalt Kamiel terug uit Brussel als zijn vervanger.
  Heus, het ziet er over een paar maanden, na de elfstedentocht, allemaal veel frisser uit. Ik blijf gewoon tomatensoep eten en ga genieten van het komende schouwspel.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.