PvdA leden net zo verdeeld als linkse kiezers

De leden van de PvdA zin net zo verdeeld als de kiezers aan de linkserkant van het spectrum. Op een bijeenkomst van de denktank van de partij bleek dat de meningen nogal verdeeld waren als het ging om de belabberde verkiezingsuitslag. Had het linkser gemoeten, of juist rechtser? Waarom was men niet voorbereid op het negatieve CDA en had men moeten weten dat "Maxime Verhagen een permanent gifgas verspreidend serpent" is? (Thomas von der Dunk en Verhagen zijn waarschijnlijk niet de beste kroegmaatjes.)

 

 

 

Net als de Nederlandse bevoling werd er dus heel verschillend gedacht over de houding van PvdA tijdens de verkiezingen. Inderdaad, geen specifieke kritiek richting Bos die bij voorbaat al had erkend fouten gemaakt te hebben, en daardoor buiten schot bleef.

En daarmee lijkt de oorzaak van het grote verlies precies te liggen. Als PvdA-leden zelf al niet kunnen aangeven of Bos rechtser, linkser, feller, serieuzer, zachter of grappiger had moeten doen, hoe kan de rest van het land de partij dan inschatten?

Voor Nederlanders was het volstrekt onduidelijk of een stem op PvdA nu links was,of een verkapte stem op (centrum-) rechts.

Natuurlijk wordt er door PvdA uitgebreid gepraat over de negatieve houding van CDA. Een beetje jammer, want die gesprekken komen over als een calimero-benadering. En ja, natuurlijk was CDA soms wat kinderachtig. Maar om je daardoor te laten overdonderen…. Leg de oorzaak bij jezelf, en niet bij 'een gifgas verspreidend serpent'. Daarvan zul je een hoop leren.

Bron: volkskrant 

Lees ook:Wouter Bos speelt de gebeten hond
Lees ook:CDA gaat lullen over zichzelf
Lees ook:‘Nederland is schizofreen’
Lees ook:PvdA ligt in spagaat
Lees ook:Hoe zit het nu met Jan en Jan Peter?

Eén reactie op “PvdA leden net zo verdeeld als linkse kiezers

  1. Jacko Hoek

    Volgens mij maakt t allemaal niet uit want ik denk en ben ook van mening dat heel Nederland compleet verdeeld is,… degene die nu “links” hebben gestemd kunnen net zo goed de volgende keer weer “rechts”stemmen. Maar wat is nu links of rechts… Daar gaat t mijns inziens niet om. Een mens zoekt altijd de tegenstrijd op….. ook als t goed gaat. Ik bedoel hebben wij t nu zo slecht in Nederland??? Denk daar maar eens over na…
    Het is nu 1.33 uur dat ik dit type maar ga zo weer blij richting Amsterdam!!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.