NulNL likt zijn wonden

Noem het melancholie, noem het leedvermaak. Hoe het ook zij, ineens kwam ik op het idee om nog eens naar de site van Marco en Joost te surfen. Tijdens de verkiezingscampagne stonden daar immers de meest fantastische dingen op. Wat zouden ze aan het doen zijn, vroeg ik me af? Hebben ze hun wonden gelikt, gaan ze er met goede moed weer vol tegenaan? 

 

De site ziet er nog steeds gezellig uit, met die tulp -U weet wel, die bloem die onze Hollandse voorouders eeuwen geleden hebben geimporteerd uit Turkije.

'Iedereen' die op NulNL heeft gestemd wordt bedankt voor zijn moeite. Het lijkt erop alsof Pastors en Eerdmans niet van plan zijn op te geven, want de bezoekers van de site worden nog steeds opgeroepen om te doneren om de partij naar Den Haag te krijgen.

Wat ook gezellig is, naast de tulp die overal opduikt, is het EénNL lied. De melodie van deze carnavalskraker is net zo origineel en vernieuwend als hun partijpunten. Dat kan ik de lezers van dit blog natuurlijk niet onthouden

Het leukste op de site zijn de uitspraken van Marco en Joost. Met hun inmiddels welbekende zelfoverschatting staan de meest 'opzienbarende' hiervan opgesomd onder het kopje 'oneliners' -alsof ze daadwerkelijk origineel, spitsvondig en geestig zouden zijn.

Marco's 'Zoek je een baan? Loop een Pool achterna' lijkt eerder een grap van een mislukte moppentapper dan van een landelijk politicus in-de-dop. Van 'Als ik in de file sta, denk ik aan Femke Halsema' (een quasi originele, spitsvondige en geestige rijm van Eerdmans) begrijp ik eigenlijk niet eens de grap.  

Al met al heeft de site van NulNL met zijn flauwe muziek en slechte teksten meer weg van een grap van wat melige studenten dan van een serieuze politieke partij. Tip voor de heren Pastors en Eerdmans: laat die onliners maar over aan Oscar Wilde, en laat het opvullen van 'dat gat op rechts' maar over aan Geert Wilders. En maak alsjeblieft nooit, maar dan ook nóóit meer muziek!

 Nu al vergeten wie Marco Pastors ook alweer is? Fris hier uw geheugen op:

 

Lees ook:Eén NL
Lees ook:EénNl komt met programma
Lees ook:‘Marco Pastors aan de slag als tomatenplukker’
Lees ook:“Niet lullen maar poetsen”
Lees ook:Drie NL

Eén reactie op “NulNL likt zijn wonden

  1. Blueribbon

    Blijkbaar is het jouw en iedereen ontgaan dat er in politiek Den Haag maar een partij is en was die zich openlijk uit durft te spreken over seksueel kindmisbruik de tweede man van EenNL “Joost Eerdmans”,ded media heeft hier zo weinig mogelijk aandacht aan besteed. En naar mijn mening is dat onder andere jouw ook volledig ontgaan.En heb je je nooit verdiept in hun gehele programma. Onderzoek voor dat je roept!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.