Marijnissen weer op Wouter-jacht

Jan Marijnissen is weer op Wouter-jacht. Terwijl uit peilingen voor de statenverkiezingen al blijkt dat CDA en PvdA zetels lijken te gaan verliezen aan SP en VVD, belichaamt Marijnissen het socialistische slachofferschap. Nieuwste inzicht van de rancuneuze whizard of Oss: een ouderwetse, communistische complottheorie.

 

Jacques Tichelaar zou namelijk al jarenlang toewerken naar een coalitie met CDA. De harde campagnewoorden van Maxime Verhagen waren bijkbaar schijn: ze moesten juist verhullen dat er in de achterkamertjes hard toegewerkt werd naar een Balkenende IV zonder SP. En Wouter Bos stak geen vinger uit toen de kwade Jan Peter geen zin had in een al te linkse coalitie.

Wat vreselijk vermoeiend, die Marijnissen. En, erger nog, wat is het een slechte verliezer. Laat hem nou toch blij zijn met wat hij allemaal mis is gelopen: hij heeft zijn achterban niet hoeven verkopen dat de vrije wil van ambtenaren belangrijker is dan die van onze homofiele landgenoten, of dat er geen onderzoek komt naar de oorlog in Irak. Ook hoeft hij die enge Verhagen niet als collega te hebben en kan hij gezellig met Mark 'beschuitje' Rutte ons land verzekeren van gezellige en verdeelde oppositie.

Marijnissen gaf tijdens zijn toespraak aan de SP de grootste partij van Nederland te willen maken. Geestig genoeg, tenminste dat zal het campagne-team wel vinden, sprak Jan de ambitieuze woorden uit in he Land van Ooit. U weet wel, dat " Ooit, toen de wereld nog plat was, is ontstaan", zoals op de 'nationale site' van het land staat. Toen de wereld plat was…  Tsja, dat een rechtschapen katholieke Brabander als Marijnissen zich thuisvoelt in een land dat ontstond toen de wereld nog verondersteld werd plat te zijn, mag ons eigenlijk niet verbazen. 

 

Lees ook:Het ‘linkse gevaar’ drinkt maandag koffie
Lees ook:Geen sex voor Marijnissen
Lees ook:Worden we weer vriendjes met de zuiderburen?
Lees ook:Formatie: een kleine gok
Lees ook:D66 doceert geschiedenis

12 reacties op “Marijnissen weer op Wouter-jacht

 1. Truus Baaij

  Uiteindelijk blijkt de wizzard of Oss een mieserig tovenaartje te zijn. Marijnissen is en blijft een maoist. Jan leest, zo veronderstel ik, iedere avond voor het slapen gaan wat bladzijden uit het Rode Boekje. Om vervolgens over de Wouterjacht te dromen.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Raymond

  Truus typisch een dom hollandse azijnpis reactie van iemand met het IQ van een dildo, die iets schreeuwd maar niet weet waar ze het over heeft!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Witteman

  Beste Melissa, het is wel duidelijk dat je vooral vanuit je vooroordelen schrijft. Jammer is dat, want het vertroebelt je blik. Je hebt het over een “ouderwetse, communistische complottheorie”, maar Marijnissen haalt slechts aan wat Tichelaar zelf heeft gezegd bij Buitenhof. Namelijk dat hij lange tijd heeft geïnvesteerd in de contacten met het CDA, in voorbereiding op deze coalitie. Met medeweten van Bos. En dat terwijl Bos ab-so-luut niets wilde weten van samenwerking met de SP. Geen gesprekken, geen gezamelijk programma, geen lijstverbinding – alleen een kopje koffie in verkiezingstijd, voor de camera’s. Maar blijkbaar heb je deze uitzending va Buitenhof gemist en vaar je puur op je vooroordelen. Jammer.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Truus Baaij

  @Raymond, dank voor diepgravende reactie. Om in stijl te blijven, gij hebt de charme van een condoom. Wees zo goed uw reactie met feiten te staven en te onderbouwen.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Heer Harry

  Ik heb ergens gelezen dat een beetje dildo met glans (dat wel) een IQ van 130 haalt. Daar kan Raymond’s dildo (jij ook?) niet aan tippen, wat waarschijnlijk met die azijn van doen zal hebben.

  Ik ben het met Truus en Raymond eens dat die Marijnissen inderdaad een maoïstische demagoog en een onvervalste opportunistische volksmenner van formaat is. Bang om voor renegaat te worden versleten, heeft hij zichzelf doelbewust buitenspel gemanoevreerd bij de formatie, al zegt hij natuurlijk dat hij o zo graag had willen deelnemen.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Jan Truijens

  Als die Witteman reageerde die vrijwel dagelijks samen met dat domme blondje Pauw, dan breekt alsnog mijn klomp. Ik heb Buitenhof gezien en de heer Tichelaar gehoord. Ik heb begrepen dat hij met collega-rat (zijn eigen kwalificatie…) Verhagen al langer contact had maar heb nergens gehoord dat er bewust geen contact met de SP is gezocht omdat de jongeheer Wouter dat niet wilde.

  Overigens vind ik de toevoeging ‘rechtschapen katholieke Brabander’ goedkoop en gievend – ik kom er vandaan. Mijn raadsman Bram M heeft me echter afgeraden hier werk van te maken omdat de beroepsleugenaars van de media hier toch nooit behoorlijk verslag van zouden doen.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Jatoch

  ieder weldenkend mensch weet gewoon dat de SP keihard zou kelderen na één keer regeringsdeelname. dan zal blijken dat hun socialitische heilstaat een fabel is. precies als met het vlaams belang, laat ze één keer meeregeren en ze worden nooit meer herkozen.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Jan Truijens

  Sorry voor de schrijffouten…
  De heer Witteman treedt vrijwel dagelijks samen met dat bête blondje op en dat Brabo-bashing is onnodig grrrievend.

    /   Beantwoorden  / 
 9. Heer Harry

  @Jan Truijens
  Doe je jezelf dan niet tekort als je dat ‘rechtschapen’ eruit wil hebben of door iets anders wil vervangen? Wat dan wel? Of moet dat ‘katholieke’ door ‘Spaanse’ worden vervangen?

    /   Beantwoorden  / 
 10. miedema henk

  M Truijens opende jacht op Marijnissen??
  De kop is wel erg misleidend die je boven dit artikel zet, het gaat je kennelijk om de kop van Jan en niet die van Wouter.
  Wouter gaf gewoon blijk van een staaltje PvdA Politiek welke wel historie heeft, maar eigenlijk niet in het grond beginsel van die partij mag zit. Namelijk liever samen met Confessionelen of als het nog leuker kan met alleen Liberalen, want met ex minister Zalm is hij de dikste vrienden. Opvallend is dat de auteur zich zo vastbijt in Marijnissen, en in het geheel geen moeite heeft met de toch wel goed opgesomde punten die met name Bos en Rouwvoet hebben laten schieten, om mee de regering in te mogen.
  Allen zaken die men in de oppostie wel belangrijk vond.Vind u dat geen punt van kritiek dan,dat kiezers bedrog?
  Nou ja als u het normaal vind kiezer een worst voor te houden die je toch niet wil geven, danheeft u gelijk.
  Niet dat Jan Marijnissen smetteloos is, heus niet, maar het valt in het niet bij de door mij gesgnaleerde koehandel van PvdA en CU.
  Als Bos een ander beleid wenste, had hij moeten zeggen tegen Balkenende, als SP niet mee doet, om dat CDA het beleid niet wezenlijk wil bij sturen, dan ga ik ook met de SP in de Oppositie.
  Natuurlijk zien mensen die bewust(links)voor PvdA kozen
  ook met lede ogen aan, hoe alles wat in de oppositie recht leek nu in eens anders is geworden.Een deel van die mensen zal volgende keer bewust over stappen op een andere keuze.
  Uw kritiek op Marijnissen is in deze kwestie misplaatst, dan kunt u beter een ander onerwerp kiezen,als u de jacht op Jan hebt geopend.

    /   Beantwoorden  / 
 11. henk daalder

  Marijnissen heeft natuurlijk wel gelijk CDA en PvdA willen gewoon niet met de SP
  Er zit dus niets anders op, stem links maar niet PvdA, dus GL of SP

  Pas als er een linkse meerderheid is, kan de PvdA laten zien dat ze nog weten wat links is.
  En kunnen ze erkennen dat er ook nog kiezers zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 12. Yvonne

  Als rasechte socialiste en vroeger een echte Rooie Vrouw, ben ik blij dat ik géén PvdA meer stem, maar al 8 jaar SP, want wees nou eerlijk:

  Heeft Wouter Bos en aanhang niet zijn ziel verkocht aan het CDA?

  Zo zie ik het en ben absoluut geen VVD fan, maar nood breekt wetten en ik hoop dat beiden de meerderheid zullen krijgen, samen met Groen Links en D66.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.