Categorie: "Verkiezingsdebatten"

Boswandeling op de zondagmorgen

Je hoeft deze dagen maar naar je afstandsbediening te kijken, en de televisie springt aan en er komen lijsttrekkers in beeld. Zo lijkt het, tenminste. Op zoek naar wat nieuws stuitte ik vanmorgen op (de herhaling van) een boswandeling van de KRO. Halsema, Pastors, Rouvoet en Pechtold liepen mee en maakten ons weer wat wijzer.

Lijsttrekkersdebat met de kids

Zaterdagavond is bij het Jeugdjournaal het lijsttrekkersdebat voor kinderen te zien. Een charmeoffensief, want misschien kunnen deze minderjarigen hun zwevende ouders overhalen om het hokje van hun favoriet aan te klikken. Het debat is al opgenomen en het voorstukje van het jongetje dat vraagt of ‘Wouter en Jan Peter na de politiek ook zo boos op elkaar zijn’ belooft veel leuks!

Bron: jeugdjournaal

Geld kwijt? Bel de VVD!

Bent u geld kwijt en kunt u het nergens meer vinden? Grote kans dat de VVD u kan helpen. Want de partij heeft deze week zomaar 100 miljoen euro tevoorschijn weten te toveren. Volgens het CPB was er ‘ergens’ nog wat geld over. Dat kan nu mooi in sport worden geïnvesteerd. Het kwam Rutte goed uit dat hij deze meevaller op het sportdebat kon presenteren.

Bos krijgt les van Balkenende

Bos heeft vanavond les gekregen van Balkenende. Laten we wel wezen, hij had zo af en toe sterke argumenten. En de vraag of Balkenende drie dingen kon noemen die hij gevraagd had van de rijksten van de bevolking was hilarisch. Maar onze premier was zó ontspannen, duidelijk en uitgesproken, daar konden geen tien Bossen tegenop -alleen tijdens het gedeelte over de zorg, waarin Bos erg sterk uit de hoek kwam. Inhoudelijk hield Bos zich prima staande, maar de glimlachende en rustige premier kwam, naar mijn mening, een stuk beter over.

Ik ben erg benieuwd wat u ervan vond!

Wouter Bos speelt de gebeten hond

Even dacht ik dat ik zondagmiddag misschien naar een ander debat had geluisterd dan de rest van Nederland. Volgens ‘de luisteraars’ kwam Balkenende namelijk als onbewiste winnaar uit de bus. Ik wist niet wat ik las! Vervolgens riep Wouter Bos Balkenende op niet met modder te gooien. Daarmee verspeelde hij daarmee wat mij betreft wat van zijn geloofwaardigheid.

Zit klaar voor het eerste lijsttrekkersdebat

Tussen 12.00 en 14.00 uur vanmiddag kunnen we op radio 1 het allereerste lijsttrekkersdebat horen. In verschillende ‘settings’ zullen diverse onderwerpen besproken worden. Marijnissen en Pechtold zullen een ‘twee gesprek’ voeren over Europa. Ook zal Marijnissen met Balkenende over normen en waarden spreken (gaaaaap). Laatstgenoemde zal eindelijk zijn premierspet afzetten en zich als
lijsttrekker mengen in het debat -daar heeft Wouter Bos lang op
gewacht.