Categorie: "Verkiezingsprogramma’s"

VVD moet weer rechtser

De nederlaag van de VVD is niet te wijten aan de domme kiezer  de verkiezingscampagne. Mark Rutte durfde geen stelling te nemen en leek bang om zich op rechts te profileren. Tot die conclusie is het wetenschappelijk bureau van de VVD gekomen. 

 

D66 dames combineren kind & carriere

D66 richt zich op de vrouwen. Vrouwen moeten namelijk economisch zelfstandig kunnen zijn, en als ze dat aan andere partijen overlaten komt er natuurlijk niets van terecht. Want gratis kinderopvang is niet genoeg om vrouwen aan het werk te krijgen. Wat dacht u van kinderopvang-aan-huis, als het grut ziek is?

GroenLinks: een weekendje campagne

Femke Halsema is met haar campagnebus dit weekend het hele land doorgereden. Wees gerust: het milieu is er niet slechter op geworden want de bus rijdt op aardgas. Halsema kon in het hele land haar groene plannen verkondigen. Zo moet het parkeren van een schone auto in Leiden, Breda en Leeuwarden gratis worden.

EénNl komt met programma

Maandag 9 oktober presenteert EénNl, de partij van Marco Pastors en Joost Eerdmans, het verkiezingsprogramma. ‘s Avonds zal Pastors bij Pauw en Witteman te gast zijn om het programma te verkopen. Spannend? Nee. Mijn voorspelling is dat de nadruk vooral op veiligheid en integratie zal liggen. Verheven visies op de AOW of extra geld voor de kenniseconomie zullen er niet tussen zitten.

Bron: Een.nl

VVD snoept van GroenLinks

Wat zijn het ook een stel boeven bij de VVD. Nu de strijd om de verkiezingsoverwinning alleen tussen CDA en PvdA lijkt te gaan, probeert de VVD op een andere manier aan kiezers te komen. En hoe doet men dat, daar in Den Haag? Simpel. Gewoon wat standpunten van een andere partij adopteren. Goed gejat is immers beter dan slecht bedacht, en daar zijn ze zich bij de VVD maar al te goed van bewust geworden de laatste jaren.

Boze Bos stampvoet erop los

Braafste jongetje van de klas Wouter Bos heeft zijn aureool uit de kast gehaald. Het verontwaardigd reageren op provocerende uitspraken van CDA is begonnen. En Bos, betweter en goedheiligman in één, heeft het Grote Gelijk aan zijn zijde. Minister De Geus liet zich ontvallen dat de gratis kinderopvang plannen van VVD en PvdA duurder zullen uitvallen dan deze partijen hebben gepland.

CDA krijgt last van achterban

De achterban van het CDA vindt de aangekondigde stijging van de koopkracht onvoldoende. Volgens de partij gaan we er met z’n allen volgend jaar maarliefst een hele procent op vooruit. De minima zullen hiermee zo’n 7 tot 10,50 euro meer te besteden hebben. Een beetje magertjes, vindt CDA’s basisgroep sociale zekerheid.

PvdA doet Aap Noot Mies

De PvdA wil nu ook dat mensen die wat minder goed overweg kunnen met de Nederlandse taal hun standpunten begrijpen. Vrijdag komt de partij daarom met een Jip en Janneke versie van het verkiezingsprogramma. De PvdA zet hoog in, want de teksten zijn geschreven op het niveau van groep 6.