Vergunning voor growshops

Het kabinet heeft in een nota aan de Tweede Kamer geschreven dat gemeenten vergunningen moeten gaan afgeven aan growshops. Growshops zijn winkels die spullen verkopen waarmee wiet geteeld kan worden, zoals lampen, planten en potgrond.

Omdat in de winkels planten verkocht kunnen worden, is het juridisch niet mogelijk de growshops te verbieden. Maar als een vergunning nodig is om een growshop te openen kan de gemeente de winkels en eigenaren beter in de gaten houden dan nu het geval is. Zo kan de gemeente nagaan of de eigenaar crimineel is, en kan het aantal winkels in de hand gehouden worden.

Verder wil het kabinet dat de gemeenten nauwer samenwerken met woningbouwcorporaties, energiebedrijven en de belastingdienst. Kortom, er moet meer gebeuren om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk wiet geteeld (en dus ook gebruikt) wordt.

Ik ben benieuwd wat de Kamer vindt van dit voorstel.

Lees ook:SP en SGP tegen standaard koopzondag
Lees ook:Gemeentebelasting gemiddeld 2,3 % hoger
Lees ook:PvdA: stop de huurwet!
Lees ook:20 procent gemeenten reageert niet op verzoek invalidenparkeerplaats
Lees ook:D66 op de bres voor homorechten Bonaire

3 reacties op “Vergunning voor growshops

  1. degrowshoponline

    Wij zijn niet zomaar een growshop, maar een growshop online. Als online growshop staan we 24 uur per dag, 365 dagen per jaar voor u klaar met kwaliteitsproducten.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Growexpert

    Veilig en snel uw kweekbenodigdheden bestellen met aantrekkelijke prijzen, dan bent u bij de Growexpert aan het juiste adres. Wij verkopen enkel professionele kweekbenodigdheden van hoogwaardige kwaliteit. Van ieder kweekartikel ziet u een duidelijke omschrijving en een heldere afbeelding. Wilt u meer informatie over kweken dan kunt u terecht op onze website: http://www.growexpert.nl

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.