Categorie: "VROM"

CDA’er Van Geel fel tegen kraken

Op de CDA website pleit CDA-fractievoorzitter Pieter van Geel voor het afschaffen van kraken. Ik citeer Van geel vanaf de CDA website: "Krakers hebben vaak meer rechten dan de feitelijke eigenaar van een pand. Dat is toch de omgekeerde wereld? De krakerscène is echt niet meer alleen de goedbedoelende flowerpower beweging uit de jaren zeventig. Steeds meer gaat het om keiharde internationaal georganiseerde clubs waar weinig aan te romantiseren valt." De CDA'ers zijn bezig met een wetsvoorstel wat het kraken moet gaan verbieden. Van Geel is zeker van zijn zaak: "Deze wet wordt inmiddels ook gesteund door de CU en de VVD. Ik kan me niet voorstellen dat het geen kamermeerderheid krijgt. Het recht van de brutaalste mag niet langer gelden." Het CDA heeft in deze gelijk. Kraken is achterhaald.

Cramer: ‘Hele jaar wonen in vakantiehuisje taboe’

In 2010 moet het volgens minister Jaqueline Cramer van VROM duidelijk zijn voor gemeenten wie er permanent in hun vakantiehuis(je) wonen en wie daar alleen in de vakanties en weekenden verblijven. Volgens minister Cramer is het volgens de bestemmingsplannen van vakantieparken en campings onacceptabel dat mensen er permanent wonen. Niet alleen voor de bewoners, maar ook voor beheerders moet het 'gedogen' van permanente bewoning ophouden. Het behoud van omliggende natuurgebieden en stilte gebieden, bouwtechnische eisen en huisjesprijzen zijn hiervoor redenen. 

Bos: Economische groei is niet het belangrijkst

Volgens ‘wannabe aanstaande premier’ Wouter Bos is economische groei niet het belangrijkste dat er is. Het milieu is minstens zo belangrijk. De PvdA wil daarom best 0.25% van de economische groei inleveren voor milieu-vriendelijke maatregelen.

PvdA giftig over schip

Het was even zoeken naar politieke onderwerpen die niet over de troonrede gaan. Maar uiteindelijk biedt het schip dat met zijn giftige lading 7 doden heeft veroorzaakt in Ivoorkust stof tot discussie. Volgens de PvdA hadden de Nederlandse autoriteiten, in de gedaante van Van Geel, de ramp kunnen voorkomen.

Dekker trekt eindsprint

Minister Dekker heeft bij wijze van eindsprint in enkele dagen tijd honderden kamervragen beantwoord. De SP is niet zo tevreden over deze plotselinge werkdrift. De antwoorden zouden namelijk afgeraffeld en onzorgvuldig zijn. Op gedetailleerde vragen naar aanleiding van het wetsvoorstel voor huurliberalisatie volstond de minister met een verwijzing naar eerdere antwoorden op kamervragen.

Groene Vallei voor GroenLinks

GroenLinks presenteert vandaag een ambitieus plan dat Nederland kan transformeren in een Green Valley. Perfect geregeld openbaar vervoer, groene stroom en technische innovatie combineren economische kracht met de ambities van groene politiek. In het boek "EKONOMIE – inspiratie voor groene innovatie" leggen Femke Halsema en Wijnand Duyvendak uit met welke praktische maatregelen Nederland dit kan bereiken.

Uitbreiding veiligheidszones aardgasleidingen

De SP heeft opheldering gevraagd aan minister Veerman over de uitbreiding van veiligheidszones rond aardgasleidingen. Onlangs kregen gemeenten het advies om de risicoafstanden te vergroten van 50 naar 275 meter. Dit in verband met de veiligheid.