Categorie: "Week van de Democratie"

Vraag het de MP: Balkenende’s favoriete boek

De eerder genoemde Week van de Democratie wordt vanavond afgesloten met het televisie programma 'Vraag het de MP', waarin minister president Jan Peter Balkenende vanavond op televisie persoonlijke vragen van 'gewone (en waarschijnlijk hardwerkende) burgers' beantwoord. De week van de democratie was vooral een gezellige aangelegenheid waarin we met z'n alle een nieuw volkslied kozen en vooral persoonlijk met politici spraken. Jammer alleen dat dat referendum in Utrecht juist nu mislukte

Frans Bauer zingt ‘nieuw’ volkslied

Als het aan de VPRO-kiezers ligt is het lied 'Mijn Vaderland' hét nieuwe volkslied. Zo blijkt uit de verkiezing die eerder ter sprake kwam in de week van de democratie die loopt tot 12 oktober. De keuze blijkt weer uit te dragen dat de Nederlandse bevolking ten eerste niet de slimste is en ten tweede niet van muziek houdt, maar goed, dat terzijde.

Lees ook: Vraag het de MP: Balkenende's favoriet boek

Week van de Democratie zoekt nieuw volkslied

Vandaag is de Week van de Democratie begonnen op de Publieke Omroep. Een van de dingen die zal worden georganiseerd is de verkiezing van een nieuw (alternatief?) Nederlands volkslied. Een geestig en ook best mooi idee. Er is keuze uit onder andere Paul de Munnik, Liesbeth List de rappers van The Opposites en een nummer van Frans Bauer. Hier kunt u stemmen en beluisteren. Mijn voorkeur gaat uit naar het lied van Paul de Munnik met een tekst van Jeroen van Merwijk, met terzijde gesteld dat een nieuw volkslied totaal niet nodig is. Nederland heeft het oudste volkslied ter wereld en het zou belachelijk zijn om zoiets op te geven. Dat zit er in geslagen.

UPDATE: De Winnaar is inmiddels bekend. Frans Bauer met 'Mijn Vaderland', lees verder.