Gerrit Zalm is de baas

Het eerste bericht in de nieuwe lay-out is meteen een goed bericht: de ouwe Gerrit Zalm gaat de banken Fortis en ABN*Amro leiden, welke onder één vlag een ‘sterke Nederlandse bank’ moet worden. Goed nieuws, vermoedelijk is er niemand die zoiets beter kan dan Gerrit Zalm… Al denken de linkse partijen heel anders over de benoeming van Gerrit. Die vinden gekke Gerrit maar niks.

Maar laten we wel wezen. Wie had pak weg tien jaar geleden gedacht dat Gerrit Zalm bankbaas zou worden? Ik zie ‘m nog de Tweede Kamer binnen komen, in een juichstemming, het koffertje hoog boven zijn ministershoofd geheven. Financiële jubelarij. Daar is in elk geval niets meer van over. Minister van Financiën Wouter Bos ziet zijn reputatie alleen m,aar verbeteren, wordt internationaal op een voetstuk gezet en gooit met oneliners alsof het pepernoten zijn. Het zijn gekke tijden.

Lees ook:Formatie: wordt Bos opvolger van Zalm?
Lees ook:Zalm: Bos moet minister worden
Lees ook:Uit de Ouwe Doos… Links- of rechtsdragend?
Lees ook:Hiep-hiep-hoera-stemming op de BosBlog
Lees ook:Kleine rel in de VVD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.