Categorie: "Verkiezingen"

Marijnissen weer op Wouter-jacht

Jan Marijnissen is weer op Wouter-jacht. Terwijl uit peilingen voor de statenverkiezingen al blijkt dat CDA en PvdA zetels lijken te gaan verliezen aan SP en VVD, belichaamt Marijnissen het socialistische slachofferschap. Nieuwste inzicht van de rancuneuze whizard of Oss: een ouderwetse, communistische complottheorie.

 

Bos wil biertje met Balkenende

Bos wil graag een biertje pakken met Balkenende. Voordat ze samen aan de slag gaan in het kabinet wil hij de lucht klaren over de verkiezingscampagne. Tijdens de besprekingen over het regeerakkoord hebben ze dit, als grote jongens, achterwege gelaten. Maar nu lijkt Bos zijn irritaties en gekwetste gevoelens toch nog op tafel te willen leggen.

 

Wat ging er mis bij de PvdA?

Wat ging er nou precies mis bij de PvdA tijdens de verkiezingen afgelopen november? Net als bij VVD is nu ook bij PvdA een commissie aan de slag gegaan om de nederlaag tot op de bodem uit te zoeken, en we de 'commissie Vreeman' onder leiding van burgemeester Vreeman van Tilburg. 

  

Stoelendans bij VVD

Rita Verdonk houdt zich de komende vier jaar bezig met onderwijs. De portefeuille Integrate gaat naar Henk Kamp, Sybilla Dekker gaat de verkiezingen evalueren. Staatssecretaris Nicolaï werpt zich op cultuur en minister Remkes buigt zich over de media en de Antillen. Kortom, de VVD-bewindslieden van Balkenende I, II en III zijn de komende vier jaar wel van de straat.

 

Stadsdichter Venlo stemde niet op Wilders

De stadsdichter van Venlo, Frans Pollux, stemde op 22 november zéker niet op Geert Wilders. Een groot aantal van zijn stadsgenoten deed dat wel. Daarom treedt hij af. Hij vindt het verschrikkelijk dat zoveel mensen op Wilders hebben gestemd en hoopt dat zijn aftreden meer effect zal hebben dat het schrijven van een boos gedicht. Of de inwoners van Venlo hierdoor aan het denken gezet worden is nog maar de vraag. Het gebaar van Pollux is in ieder geval hoopgevend…

Bron: Fok! 

NulNL likt zijn wonden

Noem het melancholie, noem het leedvermaak. Hoe het ook zij, ineens kwam ik op het idee om nog eens naar de site van Marco en Joost te surfen. Tijdens de verkiezingscampagne stonden daar immers de meest fantastische dingen op. Wat zouden ze aan het doen zijn, vroeg ik me af? Hebben ze hun wonden gelikt, gaan ze er met goede moed weer vol tegenaan? 

 

PvdA leden net zo verdeeld als linkse kiezers

De leden van de PvdA zin net zo verdeeld als de kiezers aan de linkserkant van het spectrum. Op een bijeenkomst van de denktank van de partij bleek dat de meningen nogal verdeeld waren als het ging om de belabberde verkiezingsuitslag. Had het linkser gemoeten, of juist rechtser? Waarom was men niet voorbereid op het negatieve CDA en had men moeten weten dat "Maxime Verhagen een permanent gifgas verspreidend serpent" is? (Thomas von der Dunk en Verhagen zijn waarschijnlijk niet de beste kroegmaatjes.)

 

 

 

Verdonk teruggefloten door fractie

Rita Verdonk is teruggefloten door de VVD-fractie in het algemeen, en Mark Rutte in het bijzonder. Naar aanleiding van haar grote aantal voorkeursstemmen wilde ze een ‘commissie’ instellen die zou bekijken of zij, en niet Mark Rutte, fractieleider zou moeten worden. Daarmee bewees Verdonk dat ze zelfs na een dag intern beraad niet in staat is verstandige dingen te zeggen.

Verdonk alsnog fractievoorzitter?

Een paar dagen geleden werd het al voorspeld en maandag wisten we het zeker. Lovely Rita is populairder dan Marky Mark. De grote vraag onder alle Nederlanders (behalve Mark Rutte) is nu: zal ze het leiderschap opeisen? Voor Rutte is het overduidelijk. De meerderheid van de VVD-leden wilde hem als leider, net als de VVD-fractie die hem tot fractievoorzitter verkoos. Maar Verdonk lijkt er niet zo over te denken.

‘Nederland is schizofreen’

We zijn verdeeld, gepolariseerd, wonen in een mijnenveld en geen hond weet hoe het verder moet. CDA en PvdA hebben de multiculturele traditie van ons land in de steek gelaten, en de gesprekken gaan enkel en alleen over integratie. Er is geen eenduidige gedachte over hoe dit probleem opgelost moet worden. Als we de buitenlandse media moeten geloven balanceren we na de verkiezingen op de rand van de afgrond.