Schijndebat bij P&W: Hans van Baalen en Jan Marijnissen

Wat was het weer gezellig op de avond van de 7de oktober in de Pauw&Witteman studio. Oude salonsocialist (drie koelkasten, twee auto's, dikke portemonnee) Jan Marijnissen (ik zal ditmaal nalaten het flauwe woordgrapje Maorijnissen te maken, op veler verzoek) en plofkop VVD'er met streepjesdas Hans van Baalen zaten er gezellig met elkaar te keuvelen. Ouwe jongens krentenbrood, lachen om elkaars grappen en grollen en hun wijntje behoedzaam wegslokkend spraken ze over het grote Amerika, natuurlijk die verdomde kredietcrisis en het grote tweede debat van de nacht van 7 op 8 oktober.

(Lees ook: Hans van Baalen nieuwe EU-lijsttrekker VVD)

Van Baalen is voor McCain en Marijnissen is voor Obama. De laatste weet merkwaardig genoeg alles te draaien richting een advies dan maar lid te worden van de SP. Van Baalen vindt dat op zijn beurt weer slecht en Jan maakt dat dan weer niet uit. Beetje rommelen in de marge. En ik me maar afvragen waarom Agnes Kant niet op Jan zijn stoel zit.

Jan steekt nog eens op dat het socialisme dé oplossing is en overdrijft en wil meer en meer controle en toezicht. Van Baalen gaat er lekker overheen en gooit er de ene na de andere oneliner uit, met een glimlachende Jan tegenover hem. Termen als 'Neo-liberalisme' en 'staatscontrole' vliegen over tafel. Jan en ook Hans halen de oude Frits Bolkestein aan en er staat weer een huis van een schijndiscussie.

En ohja. Volgens Jan Marijnissen had ABN Amro (Dé Bank) niet zo makkelijk verkocht mogen worden en hij vindt minister Wouter Bos een capabele vent. Van Baalen is het daar natuurlijk weer niet mee eens. Waarop Marijnissen haarfijn uitlegt aan de (veel te domme) kijker thuis dat dat komt omdat hij van de SP is en Hans natuurlijk van de VVD.

Van Baalen over McCain: "McCain is eerlijk en hij kent Europa. Stevige man en ik vertrouw hem"

 

Marijnissen over McCain: "Ik vind 'm te oud. McCain is niet enthousiasmerend en zijn toon en persoonlijke aanvallen zijn niet oké"

Van Baalen over Obama: "Obama wil dat Europa meer betaalt aan de Afghanistanoorlog. Obama wil veel maar hij krijgt dat niet voor elkaar straks en dat durft hij straks niet te zeggen.

Marijnissen over Obama: "Het was liefde op het eerste gezicht. Hij houdt fantastische speeches en mobiliseert. Hij is gewoon"

U kunt het tweede debat tussen John McCain en Barack Obama rechtstreeks en met ondertiteling volgen vanaf 02.50 uur woensdagochtend op Nederland 1 en online via Journaal24.

TROUWENS: Jan werd bijna in de uitzending 56 jaar oud. Hij kreeg geen 'gebruikelijke tomatensap' maar champagne van P&W. Leuk hoor.

Lees ook:Hans van Baalen EU-lijsttrekker voor de VVD
Lees ook:Bussemaker mag niet zeggen wat ze van McCain vindt
Lees ook:VVD genereert aandacht met Afghanistan
Lees ook:McCain mag niet winnen van Jet Bussemaker
Lees ook:‘Change’ en crisis goed voor coalitie

2 reacties op “Schijndebat bij P&W: Hans van Baalen en Jan Marijnissen

 1. Ben VanHerwijnen

  Bij Pauw en Witteman is alles schijn.
  Ze zeuren dagelijks over politiek uit de vorige eeuw.

  Tijd voor de Republiek Nederland, maar wij van de Republikeinse Moderne Partij mogen niet komen.

  Nee, ze gaan met leken zitten bespreken hoe Mccain en Obama het zouden meten doen ik Amerika.

  Zie
  http://www.republikeinen.org

    /   Beantwoorden  / 
 2. Bliss

  Die uitspraken van die van Balen maken mij echt aan het lachen. Die gast is gewoon een clown. Is ie al betrapt op het idee van een eigen splinterpartij?? Zie hem als de volgende Wilders, Verdonk..

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.