GroenLinks-wethouder in Rotterdam onder vuur

GroenLinks-wethouder Orhan Kaya komt in Rotterdam steeds meer onder vuur te liggen. Niet alleen de oppositiepartijen vragen zich steeds vaker openlijk af of de wethouder wel functioneert, ook vanuit de eigen coalitie komen nu geluiden over diezelfde vraag. Kaya is wethouder integratie en cultuur in de maasstad. Over de invulling van beide portefeuilles regent het klachten. Hij zou geen visie hebben en niet met plannen komen.

PvdA-raadslid Matthijs van Muijen schreef deze week op zijn weblog dat hij het 'bijzonder triest' vindt dat 'de wethouder niet fatsoenlijk antwoord kan geven op de vraag en vijf keer er omheen draait. Zo heb ik er op dit moment weinig vertrouwen in dat hij goed onze zaak kan vertegenwoordigen in Den Haag. Als je aan je eigen raad niet goed kunt of wilt uitleggen wat de inzet is, laat staan dat je dat dan kunt in een gesprek met de minister. En als je de motie niet wilt uitvoeren, zeg dat dan!'

Van Muijen liep weg uit de vergadering ('Dat is de eerste keer in acht jaar dat ik raadslid ben') waarin de Voorjaarsnota werd besproken. Kaya gaf aan in onderhandeling te zijn met minister Vogelaar van integratie. Zij wil meer kwaliteit en geld steken in betere doorstroming en verhogen van het ambitieniveau kwalitatief. 'Op zich prima! Maar hoe zit het met de verhoogde ambitie ten aanzien van het aantal trajecten? Kaya is in onderhandeling, maar wat is de inzet van Rotterdam? Vijf keer hebben we deze vraag gesteld, vijf keer kregen we ontwijkend antwoord. Er is kennelijk (nog) geen ambitie of de wethouder wilde het niet zeggen', aldus Van Muijen.

In maart vorig jaar kwam de PvdA na vier jaar afwezigheid terug in het Rotterdamse college, waar tot dan toe Leefbaar Rotterdam had gezeten. Het college bestaat verder uit GroenLinks, CDA en VVD

Lees ook:Kleuters achterstandswijken verstaan geen Nederlands
Lees ook:Nederlandse overheid vraagt naar kerkgang 65+’ers
Lees ook:Aandachttrekkerij en schijnscherpte van D66
Lees ook:Leefbaar Rotterdam wil lokgraffiti inzetten
Lees ook:Balkenende plaatst zijn pionnetjes

3 reacties op “GroenLinks-wethouder in Rotterdam onder vuur

  1. Jatoch

    Ja, dat die Kaya een flapdrol was, dat wist ik al langer. Juist door vooral niets te doen laat hij Rotterdam nog verder wegrotten in het multi-culti moeras. Is het ook niet een klein beetje raar om een GroenSlinks politicus nota bene op Integratie te zetten? Dan weet je van tevoren toch al dat het niks wordt??!! GroenSlinks is de vertegenwoordiger van linkse fascisten, onwillige allochtonen, krakers en werkloos tuig. Gek he, dat het niet werkt. Was Leefbaar Rotterdam maar in het college gaan zitten, dan hadden we nu een hoop van die onzin niet gehad.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Sukkels!

    Groenlinks, groenlinks, groenlinks…. Is dat niet die partij die de afgelopen landelijke verkiezing verloren heeft terwijl het milieu steeds meer in de schijnwerpers staat?

      /   Beantwoorden  / 
  3. Maya Delhaize

    Het is ronduit teleurstellend dat deze wethouder, die zich wel had ingezet om een goede wethouder (Marco Pastors) pootje te lichten, er zelf een enorme puinzooi van maakt. Dat moet ook voor zijn achterban een doorn in het oog zijn.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.