Aankomende rel Verdonk om Schipholbrand

Volgens De Telegraaf is een nieuwe politieke rel rond minister Verdonk in aantocht. In het rapport over de Schipholbrand, waarbij elf vastzittende vreemdelingen omkwamen, wordt stevige kritiek geleverd op de gang van zaken rond de brand in het cellencomplex op Schiphol. Een concepttekst van het rapport dat sinds eind vorige week op het Ministerie van Justitie circuleert wordt als ‘explosief’ bestempeld. Het uiteindelijke rapport verschijnt in september.

Direct na de brand riep Verdonk dat het personeel en de hulpverleners adequaat hadden gehandeld, maar het rapport geeft een andere kijk op de zaak. Ook het optreden van Justitie ná de brand was verre van ideaal. Overlevenden van de brand waren tegen in de afspraak uitgezet (en konden dus niet meer verhoord worden), namenlijsten van gedetineerden onoverzichtelijk en de dossiers van de getuigen van de Dienst Justitiële Inrichtingen kwamen laat boven water.

Het ziet ernaar uit dat Verdonk weer in de problemen komt. De vraag is wat de gevolgen hiervan zullen zijn. De consequenties voor haar falen in de kwestie Hirsi Ali waren voor haar nagenoeg nihil; ondanks alle kritiek behield ze haar baan en de steun van de premier.

Met de vervroegde verkiezingen in het vooruitzicht kan men zich afvragen wat het nut is van hardere maatregelen tegen deze minister. Nog even en dan zit er hopelijk in de winter een ander op haar post. Toch hoop ik niet dat de Kamer er zo over denkt. Het wordt hoog tijd dat deze minister eens de verantwoordelijkheid neemt voor haar uitspraken en haar beleid. Na de teruggestuurde vluchtelingen waarvan de gegevens verstrekt waren in hun land van herkomst, het machtsvertoon tegen een 16-jarige scholiere en de kwestie Hirsi Ali is het tijd dat Verdonk vertrekt. Beter laat dan nooit.

Bron: planet

Lees ook:Opnieuw ophef over uitspraak Verdonk
Lees ook:Kamp Verdonk waarschuwt voor nieuwe onrust
Lees ook:Kleine rel in de VVD
Lees ook:Verdonk wil Nederlanders uitzetten
Lees ook:Inburgeringswet toch van kracht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.