Van As is partij-hopper van het jaar

Van As wordt een echte partij-hopper. Enkele weken geleden verliet hij de LPF na een ruzie en sloot hij zich aan bij GroepNawijn. Aan deze samenwerking kwam maandag abrupt een eind toen Nawijn liet weten Van As geen hoge plek te geven op de kandidatenlijst van zijn Partij Voor Nederland. De oorzaak achter de breuk is een mysterie, maar zeker is dat een klein relletje maandag het levenslicht heeft gezien.

Van As liet weten het ‘helemaal gehad’ te hebben. Hij beweert dat hij geruisloos de Tweede Kamer had willen verlaten na de verkiezingen, maar Nawijns uitspraak op televisie gooit roet in het eten. Van As wil verder niet ingaan op de reden achter de breuk, maar liet wel weten dat de samenwerking van Nawijn met het Belgische Vlaams Belang hem niet zint.

Tot de verkiezingen gaat hij verder als eenmansfractie. Jammer, ik had gehoopt dat hij zich misschien zou aansluiten bij GroepGonny. Die wil na 22 november immers ook geruisloos de Tweede Kamer verlaten.

Van As zegt op 22 november zijn stem uit te brengen op de VVD, de partij waarbij hij zich wil aansluiten. Dat maakt hem tot partij-hopper van het jaar. Want als we een beetje rekenen zal hij dit jaar drie partijen verslijten (LPF, GroepNawijn, zijn eigen eenmansfrachtie) om zich daarna aan te sluiten bij de VVD. Wat die laatste nu met hem aanmoet is nog de vraag.

Bron: Nu.nl

Lees ook:Nawijn schrijft shocklog
Lees ook:Nawijn toont gebrek aan visie
Lees ook:VVD verder zonder Nijs en Van Aartsen
Lees ook:NS onder druk Tweede Kamer inzake draadloos internet
Lees ook:Nawijn mist zijn kans in Tilburg

3 reacties op “Van As is partij-hopper van het jaar

 1. maarten

  @Ben: dan ga toch lekker kijken
  On-topic: Merkwaardig dat de samenwerking met het VB hem niet zint. Volgens mij maakte Nawijn daar nooit een geheim van.

    /   Beantwoorden  / 
 2. maarten

  -edit- tussen ‘ga’ en ‘toch’ in de eerste regel van mijn vorige bericht moet nog staan ‘je daar’

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.