PvdA niet meer de partij van de kunsten

PvdA is van oudsher een partij die groot belang hecht aan de kunsten. Veel bekende leden van de partij zijn momenteel bestuurder van kunstinstellingen. Zij keren zich nu tegen het regeerakkoord, dat er mogelijk voor zorgt dat het rijkskunstbudget met een kwart zal teruglopen.

 

Aan de ene kant wordt er 100 miljoen extra uitgetrokken, met name voor monumenten. Maar tegelijkertijd wordt er 250 miljoen bezuinigd op alle rijkssubsidies. Daar bovenop komt nog eens een bezuiniging van 50 miljoen op het kunstenbudget. Deze laatste bezuiniging zal met name zijn weerslag hebben op de podiumkunsten. 

Het lijkt erop dat PvdA steeds meer het draagvlak binnen de eigen gelederen begint kwijt te raken. Komen ze eruit? Kan Tichelaar het imago van de partij opvijzelen?

En kan Albayrak in het kabinet dat de Armeense genocide erkent blijven zitten, en toch haar Turkse paspoort behouden? De partij is nog niet uit het onrustige vaarwater!

 

Lees ook:PvdA heeft leiderschap nodig
Lees ook:Peiling: PvdA trekt klein beetje bij
Lees ook:Not in my backyard -deel II
Lees ook:VVD verbijsterd over bezuinigingsplannen AWBZ
Lees ook:PvdA voert ‘schone’ campagne

2 reacties op “PvdA niet meer de partij van de kunsten

  1. Jatoch

    Wat is er mis met bezuinigen op kunst? De meeste kunstenaars die momenteel worden opgeleid weten één ding zeker: ze gaan de rest van hun leven teren op subsidies en toeslagen. Waarom kunnen die sukkels zichzelf niet bedruipen? Als je zorgt dat je kunst maakt waar mensen wat aan hebben, heb je ook al die gare subsidies niet nodig. Besteed dat geld voor die culturele zwevers beter aan projecten waar mensen écht iets ana hebben. Los een stukje staatsschuld af ofzo.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Heer Harry

    Ja en als er dan zo nodig kunst moet zijn, waarom mag dat dan niet lijken op echte dingen en mensen zoals een beeld van A.Ha-6.

    Maar wat een schandalige kultuurbarbaren van de PvdA; eerst die Rick van der Ploeg, nu weer die Ronald Plasterk. Wel kunst maar dan voor een dubbeltje zodat de arbeider begrijpt dat kunst gewoon lekker goedkoop kan zijn, liefst voetbalkunst en A. Rieux.

    Hoge kunsten alleen voor die lui met blazers en zo. Arbeiders en allochtonen houden immers niet van Bach of Beethoven.

    Bah, wat kan ik hier boos om worden!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.