Verdonks Trots op Nederland (TON) goed voor 15 zetels

In de wekelijkse Politieke Barometer van het betrouwbare Interview NSS, is de nieuwe 'beweging' van Rita Verdonk goed voor 15 zetels in de Tweede Kamer als er op dit moment verkiezingen zouden worden gehouden. Degenen die daar onder lijden zijn duidelijk de VVD (6 zetels verlies) en de PVV (3 zetels verlies), die beide op 13 zetels komen te staan. Opvallend is dat deze week zowel de PvdA als het CDA enigzins steigen ten opzichte van vorige week. Ook erg opvallend is dat de SP terugvalt van 24 naar 19 zetels.

De coalitie staat op het moment op 75 zetels, ze hebben er wel eens slechter voor gestaan. Conclusie kan zijn dat de opkomst van TON vooral nadelig is voor Geert Wilders, de SP en Mark Rutte's VVD. De coalitie heeft nagenoeg geen last van Rita's 'beweging'.

Kijk voor details op Politiekebarometer.nl, de actuele politieke site van Interview NSS.

Lees ook:CDA mist nog 15 zetels
Lees ook:Peiling: CDA en PvdA dichter bij elkaar
Lees ook:Ed Sinke sluisde 216.000 euro weg bij TON; Rita Verdonk doet aangifte
Lees ook:Formatie: coalitie-in-wording krijgt minder steun
Lees ook:Rita’s TON nog maar op elf zetels

2 reacties op “Verdonks Trots op Nederland (TON) goed voor 15 zetels

  1. J. Polman

    Zetels of schopstoelen?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.