Herben wil pact met GroepGeert en NulNL

Anders zou ik nooit op het idee gekomen zijn de nieuwsbrief van de LPF te lezen. Maar nu ik de dagelijkse beslommeringen van (wannabe) kamerleden in de gaten houd en ik mijzelf daarom geabonneerd heb op allerlei nieuwsbrieven kwam het er dan toch van. En ik kan zeggen, mijn weekend begint meteen weer goed!

Het leukste aan de nieuwsbrief van de LPF is het voorwoord van Mat Herben. Hij begint met een soort van excuus voor de kinderachtige perikelen die de LPF vanaf de oprichting van de partij in het nieuws gebracht hebben. Om er direct aan toe te voegen dat dit slechts kinderziekten waren en dat zelfs in partijen als D66 en de VVD emoties soms de overhand nemen. Uhuh, als je het zelf maar gelooft, Mat.

Mat legt de lezer uit dat het als ‘nieuwe’ partij moeilijk is je te vestigen. In de gevestigde orde, wel te verstaan. Hij vreest dat Wilders en Pastors eenzelfde lot beschoren is als de ‘Grote Persoonlijkheden’ Heinsbroek en Peter R. de Vries.

Nog even kort samengevat voor degenen die na het lezen van bovenstaande alinea achterover uit hun stoel zijn gevallen: Heinsbroek en Peter R. de Vries zijn grote persoonlijkheden, en Pastors en Wilders zullen rap uit de politiek vertrokken zijn. Die eerste stelling is wat schokkend, maar die tweede brengt hoop. Zou het? Zou het echt dat we snel verlost zullen zijn van GroepGeert en NulNL? Dit is de eerste keer dat ik Mat Herben graag op zijn woord zou geloven.

Om het onvermijdelijke te voorkomen wil Herben een pact sluiten met GroepGeert, NulNL en LPF -grote ontbrekende in dit rijtje is inderdaad de Partij voor Nederland. Maar Mat, zo werkt het gewoon niet. Je staat op nul zetels. GroepGeert schommelt tussen één zetels en wat meer. Hetzelfde geldt voor NulNL, die misschien een zeteltje gaat scoren. Die willen zich toch niet verbinden aan een partij die gedoemd is uit de Kamer te verdwijnen?

Maar Mat ziet een Hoger Doel. Hij wil niet zomaar in de Kamer komen, nee, hij wil het nakende linkse volksfront stoppen: een coalitie tussen de PvdA, GroenLinks en SP. Hij schrijft: Ik heb de bezweringsformule voor de vloek (een linkse coalitie, red.) nog niet gevonden. Opgeven komt echter niet in mijn woordenboek voor. Wat een onzin! Mat, lees je wel eens terug wat je aan alfabetti in je computer ramt?! Denk jij serieus met twee zetels van GroepGeert, nul zetels voor NulNL en geen zetels voor LPF het linke linkse gevaar tegen te houden?

Om nu te denken dat na al die kinderziekten de LPF gepokt en gemazeld de verkiezingen ingaat lijkt mij dus nogal vergezocht. Het medicijn dat hen tot bezinning kan brengen lijkt al een tijdje uitverkocht. Heeft iemand misschien nog ergens een potje realiteitszin in de kast staan?

Bron: nieuwsbrief LPF

Lees ook:CDA mist nog 15 zetels
Lees ook:Pim leeft door in NL -maar niet in de LVF
Lees ook:Groep Pechtold
Lees ook:Gratis kinderopvang brengt VVD dichterbij CDA
Lees ook:Eén NL maakt naam waar

3 reacties op “Herben wil pact met GroepGeert en NulNL

 1. H. Bastiaans

  Als Mat Herben werkelijk een pact sluit met groepgeert en nulnl, dan zijn de 2 laatst genoemde al zowiezo kansloos!!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Jan Truijens

  Je kunt best een pact sluiten terwijl het verwachte aantal zetels niet boven de nul uitkomt. En natuurlijk kun je dan tóch het linkse gevaar stoppen, alleen weet je niet precies waar en in welke mate. Was die Geert Mat niet een bekende schrijver of ben ik in de war? Ik vind het wel leuk, al die grappige ontwikkelingen zonder dat het kamerzetels kost…

    /   Beantwoorden  / 
 3. Ben

  He, wat kan ik toch altijd lachen om simpele, rechtse lui die in links altijd een arglistig complot zien om de goede zeden en het gezapige leven omver te gooien. Prachtig, wat een bekrompenheid! Ik dacht trouwens dat Mats held Pim ook het hele volk wilde mobiliseren tegen de regenten, maar dat natuurlijk gehel terzijde.

  Trouwens, als Mat een front wil vormen met Marco en Geert, waarom vormen ze dan niet gewoon één partij? Daar zijn die mannetjes allemaal weer te eigenwijs voor.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.