Rutte krabbelt terug

Riep hij dit weekend nog stoer dat er alleen geregeerd kon worden met het CDA, dinsdag krabbelde Rutte terug. Een meerderheidscoalitie van CDA-VVD lijkt er niet in te zitten dus is het tijd in te binden. In tegenstelling tot wat hij eerder zei zou zijn VVD best kunnen regeren met ChristenUnie en PvdA. Zelfs een Paars III is niet uitgesloten, als we Mark ‘Beschuitje’ Rutte kunnen geloven.

Voor een gebrek aan principes schamen ze zich niet bij de VVD. Dat is maar goed ook, want principes kunnen ze daar momenteel niet gebruiken. Zelfs de SP wordt niet uitgesloten voor een coalitie. Dat lijkt op het eerste gezicht ontzettend rationeel en integer van Rutte, maar dat is het natuurlijk niet.

Het is volslagen armoede. In de vurige hoop nog een rol te kunnen spelen in de debatten tussen B&B (nee, niet The Bold & the Beautiful en óók niet Bed&Breakfast, maar gewoon Balkenende&Bos) durft hij dus zelfs de letters ‘S’ en ‘P’ in de mond te nemen. Is dit de nieuwste liberale vorm van democratie, of gaat alle hoop langzaam maar zeker verloren in de VVD-gelederen?

Onderhoudend is het wel. Maar eerst roepen dat je alleen met CDA wil regeren, daarna roepen dat je met iedereen wel een coalitie in wil duiken en vervolgens beweren dat je de enige integere partij bent die ‘zegt waar het op staat’… niet zo geloofwaardig.

Bron: planet

Lees ook:Rutte ziet niets in ChristenUnie
Lees ook:Rutte onze man
Lees ook:Nederlandsers zitten fout?
Lees ook:Ideeen worden niet verboden
Lees ook:PNVD haalt buitenlandse pers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.