Verdonk solliciteert alvast

Minister Rita Verdonk is de afgelopen dagen opvallend aanwezig in de media. Als ik niet beter zou weten zou ik denken dat zij de lijsttrekker van de VVD was, niets is echter minder waar. In haar eigen ogen is Rita Verdonk namelijk de nieuwe vice-premier van Nederland.

Voor de microfoon van BNR Nieuwsradio zei Verdonk vandaag dat zij ervan uitgaat de nieuwe vice-premier te worden in een nieuw kabinet met het CDA. Bij de VVD blijft de politiek leider in het parlement, tenzij de liberalen de premier leveren. Mark Rutte zou dan de minder aantrekkelijke post van fractievoorzitter vervullen, waardoor de nummer 2 van de VVD het vice-premierschap op zich zou nemen.

Eerder solliciteerde Verdonk al naar de post van Minister van Onderwijs. Omdat Verdonk niet onomstreden is vraag ik mij af tot in hoeverre haar wensen zullen worden ingewilligd en of dit invloed heeft op uitslag van de verkiezingen.

Bron: Trouw

Lees ook:Formatie: Bos vice-premier, Rouvoet kamerlid?
Lees ook:Verdonk teruggefloten door fractie
Lees ook:Rutte slaat Verdonk en Wilders
Lees ook:Hete hangijzers niet in akkoord
Lees ook:Frits Wester stuurt een open sollicitatie

15 reacties op “Verdonk solliciteert alvast

 1. Jan Truijens

  Haar vent staat als één man achter haar, alleen Nederland aarzelt nog een beetje…

    /   Beantwoorden  / 
 2. Ron C. de Weijze

  Rita Verdonk is voor mij de VVD en niet Rutte, die door de hotemoten is gedropt tegen alle verwachtingen van het gewone volk in, het gewone volk waar Rita voor staat en die de eerste V van VVD vertegenwoordigt. Er zit geen E in VVD, van elite van Nederland. Het was duidelijk dat er binnen de VVD top groot verzet was tegen haar mogelijk lijsttrekkerschap. Een leider mag van een partijtop niet sterk zijn maar wel kneedbaar en onderdanig, een jongeling die nog veel moet leren, knipmest als het nodig is en luistert naar de bariton van het gremium. Echter, hoe vrij is het volk om op haar favoriete minister te stemmen, die ook nog eens bereid is een partij mee te trekken? Bang voor populisme? Maar de afweer tegen het populisme leidt tot moord, tot kogels van links, tot een politiek correcte leugenfabriek die de ether vervuilt, tot discriminatie van toch al gediscrimineerde autochtone burgers. Dat die politiek niet altijd zo ‘bewust’ zijn, mag geen reden zijn ze dan maar uit de politiek te weren en een ongelofelijke machinatie aan positieve discriminatie op te dragen aan mensen die hier koud twee uur in het land zijn en ze miljarden te laten beheren van gemeentekassen. Nee het volk moet vrij zijn, de tweede V in VVD. Vrijgemaakt, zonder religieus tintje. Dáár is de VVD voor. Niet elite-down maar volk-up.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Romano

  Blijkt inderdaad uit het beleid wat de VVD al jaren propageert.

  Mevrouw Verdonk hoort thuis in een fascistische partij als Een NL of de Partij voor de Vrijheid. Partijen die denken dat de Islam enkel kommer en kwel is, denken dat de westerse normen en waarden superieur zijn en willen dat wij als land van welvaart en rijkdom mensen terugsturen naar landen waar ze vermoord worden om wie ze zijn of wat ze denken.

  Voorts schrijft u tot mijn verbazing dat de autochtone burger wordt gediscrimineerd, meneer de Weijze, graag zie ik van u de voorbeelden tegemoet die uw standpunt staven opdat ik mogelijkerwijs ook uw mening toebedeeld zal zijn. Ik kan mij echter op dit moment niet voorstellen dat er in Nederland sprake is van een situatie waarin de autochtone bevolking achtergesteld wordt.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Ben

  Even on topic:
  Verdonk wordt geen vice-premier, maar fractievoorzitter. Dit omdat Rutte na de verkiezingen gaat aftreden wegens tegenvallend verkiezingsresultaat. Dit gaat althans gebeuren als de huidige peilingen uitkomen.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Melissa Truijens

  Omdat de discussie ietwat uit de hand liep en vooral over andere zaken ging dan het onderwerp van het bericht, zijn een aantal berichten verwijderd.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Martin

  Volgens mij staat de D in VVD voor democratie. En volgens mij is Rutte democratisch door de leden van dezelfde VVD als lijsttrekker gekozen…

    /   Beantwoorden  / 
 7. Romano

  Spijtig.. Het is niet zo dat dit nou het drukste blog van het web is?

    /   Beantwoorden  / 
 8. d.

  @ romano. wat voor toegevoegde waarde heeft deze opmerking? Een redacteur ventileert een mening en dat wordt er niet minder/meer belangrijk door het aantal blog bezoekers.

    /   Beantwoorden  / 
 9. Taakie

  Rita, je bent een top wijf!
  Ga zo door!

  PS: Voor alle medelanders die mij fascistisch vinden … ik heb zelf een buitenlandse vrouw.
  Sprak overigens na 1 jaar goed nederlands, werkt en draagt geen burka …

    /   Beantwoorden  / 
 10. birtanem

  Taakie ,, ik hoop niet dat je dit discriminerend bedoelt.
  Dat zou niet bepaald fijn zijn voor andere mensen ik weet niet of je dat boeit. maar hun zou het wel BEHOORLIJK BOEIEN.!!!

    /   Beantwoorden  / 
 11. Igor

  Beste mevrouw Verdonk,

  Ik wil u veel geluk en wijsheid toewensen voor de toekomst. Ik hoop dat u politiek actief blijft en dan met een eigen partij zult komen.

  Mijn stem hebt u dan al.

  Vriendelijke groetjes,

  Igor

    /   Beantwoorden  / 
 12. ruud weet het beter

  het lijkt wel als je bij de vvd zit dat je knettergek moet zijn.wat een ellende komt er uit de vvd.en dan heb ik het geneens over Zijne Koninklijke Hoogheid wiegel.want die is wel trouw gebleven aan de vvd.

    /   Beantwoorden  / 
 13. Nilsson

  Inderdaad Ruud; eerst hadden we daar Geert Wilders, knettergek en nu Rita Verdonk, knettergek.

    /   Beantwoorden  / 
 14. erik

  ja iedereen is knettergek en meneer bos die zoet belooft en dan de rekening geef als die gekozen is.meneer balkende die al jaren roept normen en waarden.en dan lachend zeg dat we moeten sparen voor de toekomst door alle te belastingen te verhogen.en zelf tien procent meer gaat verdienen.en dan mevr.halsema die iedereen in het donker wil laten zitten en mileuvriendelijk wil laten zijn.terwijl ze een pandje moet verwarmen en verlichten daar 4 gezinnen per avond op kan leven.de wereld binnen halen en er nog een bos aan over wil houden zonder dat er meer huizen en wegen worden gebouwd terwijl het steeds drukker wordt in nederland.nou die zijn slim zelf verijkend en zeker niet knettergek.dat is het gevoel van de worst en de vellen. COC-mentaliteit meneer balkende liegt niet.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.