PvdA wil jongerenkeurmerk campings

Als het aan de PvdA ligt, laten ouders hun kroost voortaan met een gerust hart kamperen. Vorig jaar was ons landje geschokt bij de beelden van een NOS documentaire, waar jongeren op Texel zich grenzenloos lieten vollopen met drank, overlast veroorzaakten en in ziekenhuizen belandden. Een campingkeurmerk zou hier alles aan kunnen veranderen.

Het volgende staat op de site van de partij:

"De jongeren moeten bijvoorbeeld armbandjes dragen waardoor zichtbaar is wie alcohol mag kopen. Ook moeten de contactgegevens van alle jongeren bijgehouden worden. De opgegeven contactpersoon kan dan gebeld worden als de jongere zich misdragen heeft en daardoor niet meer welkom op de camping is. Tot slot moeten de campingbeheerders activiteiten voor de jongeren organiseren."

Een bewonderenswaardig initiatief. Niemand wil natuurlijk zijn of haar kind opzoeken in een ziekenhuis om te horen dat kindlief de avond ervoor maarliefst 18 biertjes achterover heeft geslagen.

Maar zou een puber naar een keurmerkcamping willen? Met een armbandje om je drankje bestellen is natuurlijk verre van stoer. Daaarbij zijn last minutes naar Turkije goed betaalbaar, dus kan er makkelijk worden uitgeweken naar oorden waar er niet over de schouders wordt meegekeken.

Bron: PvdA

Lees ook:Filmpje: Tippelzone en Asielbeleid
Lees ook:SGP wil verslagen Tweede Kamer censureren
Lees ook:VVD’er Teeven: ‘Justitie moet beleid aanscherpen’
Lees ook:Jongeren willen eens een knappe premier
Lees ook:Drill-kamp voor luie jongeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.