Student hoe dan ook de lul met minister Plasterk

nrc.nlDe grootste krant van Nederland meldt vandaag dat het plan de studiebeurs af te schaffen in elk geval van de baan is, maar dat het collegegeld waarschijnlijk flink omhoog gaat en daarnaast wellicht de studiebeurs voor masteropleidingen het veld moet ruimen. Dat allemaal om de 1,1 miljard te kunnen opbrengen om de lerarensalarissen te kunnen verhogen. Mocht De Telegraaf gelijk hebben, dan is minister Plasterk nog steeds onbetwist de dorpsgek. Want het is natuurlijk idioot om studeren ook maar op een enkele manier duurder en dus onmogelijker te maken. De beste man zou er alles aan moeten doen om dat in elk geval te voorkomen. 

Alexander Rinnooy-Kan, een van de meest invloedrijke mensen in Nederland, sprak vandaag wijze woorden: het lerarensalaris en -tekort is een zaak van het hele kabinet. Oftewel Plasterk moet niet alleen opdraaien voor die 1,1 miljard die hij nodig heeft voor die docentensalarissen.

LEES OOK: Studenten in protest tegen Plasterk: 1miljard.nl EN Minister Plasterk de dorpsgek: Studiebeurs op de helling

Lees ook:Studenten in protest tegen Plasterk: 1miljard.nl
Lees ook:Plasterk spreekt dode Jan Wolkers toe
Lees ook:Minister Plasterk de dorpsgek: Studiebeurs op de helling
Lees ook:Vette Paul de Leeuw wil dik blijven, Minister Plasterk!
Lees ook:Ronald Plasterk als hologram in DWDD

Eén reactie op “Student hoe dan ook de lul met minister Plasterk

  1. ReinoutS

    Dat de afschaffing van de studiebeurs voor de master eraan zat te komen, kon je al op je klompen aanvoelen toen het hele ba/ma systeem enkele jaren geleden overhaast in het Nederlandse onderwijs werd geïntroduceerd. Gewoon een verkapte bezuinigingsmaatregel dus. Terwijl een WO-bachelor eigenlijk vrij waardeloos is.

    Wanneer wordt de academicibelasting nu gewoon eens ingevoerd…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.