Tweede Kamer vanaf nu drempel vrij

Woensdag 20 september is de website van de Tweede Kamer nieuw leven ingeblazen. De site is actueler en ziet er wat toegankelijker uit. Meer plaatjes, meer kopjes en in samenwerking met het ANP komt het laatste politieke nieuws direct op de site. Handig! De site voldoet ook aan de richtlijnen van ‘Drempels vrij’. Wat dat is? Joost mag het weten, maar het is er stukken op vooruit gegaan.

Bron: www.tweedekamer.nl

Lees ook:Lobbyen voor verkiezingen is begonnen
Lees ook:De Kamer is tevreden
Lees ook:ChristenUnie ‘alternatief voor mensen met gevoel’
Lees ook:Volg Prinsjesdag interactief via Twitter (helemaal Web 2.0)
Lees ook:RTL naar rechter om openheid Irak

4 reacties op “Tweede Kamer vanaf nu drempel vrij

  1. Vrijheid4all

    Standpunt

    Het spreekt voor zich dat ik tegen elke vorm ben van genocide dan wel geweld, ongeacht tegen welk volk of bevolkingsgroep dit is gepleegd. Dit heb ik altijd en overal zo luid mogelijk geuit. Ik vind het echter niet verantwoord om als kandidaat volksvertegenwoordiger en zonder grondige studie ter zake, een stellig standpunt in te nemen over de Armeense kwestie. Ik was dan ook enigszins opgelucht toen ik gisterenochtend in Trouw het interview met mijn partijgenote Nebahat Albayrak las. Haar formulering en standpunt bleken immers gelijk aan de mijne. Ik heb dit direct aan het partijbestuur kenbaar gemaakt. Men nam hier echter geen genoegen mee. Naar mijn gevoel werd er met twee maten gemeten. Ik kreeg niet de ruimte die kennelijk anderen wel werd gegund. In plaats daarvan werd ik door het partijbestuur nog dezelfde ochtend onder druk gezet om binnen een half uur een beslissing te nemen.

    De exacte woorden van een sms van 09:53 uur d.d. 26/09/2006 luidde: ”Ik bel je om 10:15. Dat is je allerlaatste kans. Ik verwacht een ‘ja’ op twee vragen: 1. Steun je het standpunt van de tweede kamerfractie dat in Armenië een genocide heeft plaatsgevonden? 2. Zul je dat bevestigen als de pers ernaar vraagt? Ik wil ook per e-mail een schriftelijk antwoord op deze twee vragen.”

    Ik betreur deze houding van de partij ten zeerste, dat ik om deze zaak ben geslachtofferd. In een radio-uitzending van vanochtend (27 september) zei Europarlementariër voor Groenlinks, Joost Lagendijk, desgevraagd naar zijn mening, dat partijen niet van individuele kandidaten mogen verlangen dat zij een standpunt innemen over deze kwestie, waarover wereldwijd politiek maar tevens wetenschappelijk nog zoveel discussie bestaat. Ik heb mij vooral gestoord aan de manier waarop ik door de partij ben afgeserveerd. Bij het CDA hadden zij tenminste nog het fatsoen dit met hun kandidaten uit te praten in een persoonlijk gesprek. Bij de PvdA werd ik door middel van SMS en telefoon voor het blok gezet. Dit terwijl ik jarenlang mij voor de partij heb ingezet en mij aan haar heb gecommitteerd.

    Erdinç Saçan Sep 27 2006 at 11:35

      /   Beantwoorden  / 
  2. maarten

    De Armeense genocide heeft plaats gevonden, daarover bestaat in wetenschappelijke kringen helemaal geen discussie.

    Aan de Armeense genocide twijfelen is op hetzelfde niveau kritisch zijn als zeggen dat er nooit een koude oorlog is geweest of dat er nimmer een Romeins imperium ergens 2000 jaar geleden heeft bestaan. Bewijzen die in de richting van het tegendeel wijzen zijn er namelijk voldoende.

      /   Beantwoorden  / 
  3. hans

    1)can fake photos prove the truths?
    2)What are your proofs?
    3)If we talk about the years 1915-1920….we can’t say turkish republic, in fact it is Ottoman Empire
    4)What did armenian intellectuals do in the first world war?
    5) Armenians cooperated with the Russians against Ottoman Empire, and thousands of Turkish people were murdered during their rebellion. For this reason, they were send away.
    6) If your country was in a war and some people were betraying to your country…. what would be your public’s reaction?
    7) Turkish government suggested comparing armenian and ottoman archives… but armenian goverment didn’t accept this idea. What is the reason of this in your opinion?
    8) The Armenians betrayed the land that they lived on and the people whom they lived together for several hundreds of years. Being send away is a mild punishment for this unfaithful behaviour.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.