Lobbyen voor verkiezingen is begonnen

Nu de politieke partijen zich voorbereiden op de verkiezingen is er volop behoefte aan programmapunten. Belangenorganisaties proberen hun ‘produkt’ te slijten aan de politiek, in de hoop dat er hoog wordt ingezet.

Vereniging Eigen Huis heeft de programmacommissies van de politieke partijen aangeschreven in de hoop dat er een speciaal ministerie voor de Woningmarkt komt.

Dit ministerie is hard nodig om het vertrouwen in de woningmarkt te herstellen, de doorstroming te verbeteren, de kloof tussen de koop- en huurwoningmarkt te dichten en het kopen van een woning fiscaal aantrekkelijker te maken. Het traditionele beleid voldoet niet meer, dus voor een nieuwe langetermijnvisie is een compleet nieuw ministerie nodig. Dat de huidige visie op woningbeleid niet meer volstaat, dat lijkt me duidelijk. Maar een heel nieuw ministerie oprichten is wat veel van het goede.

Het Astma Fonds, KWF Kankerbestrijding, de Nederlandse Hartstichting en Stivoro roepen de partijen op om nóg meer stelling te nemen tegen roken. Vergeleken met andere European zijn Nederlanders ongezonder. Roken is hier ook goedkoper. De vier organisaties vinden dat de Tweede Kamer moet stemmen over rookvrije horeca.

Ik ben beniewd wat de verschillende partijen hiervan overnemen…

Bron: eigen huis en trouw

Lees ook:GroenLinks op de bres voor rechten Poolse homo’s
Lees ook:Ministerie verzwijgt negatief advies Irak deelname
Lees ook:PvdA verwijt het kabiet geldverspilling
Lees ook:Rutte krabbelt terug
Lees ook:Twee nieuwe ambtenaren vanwege vragenkanon Partij voor de Dieren

2 reacties op “Lobbyen voor verkiezingen is begonnen

  1. Martijn

    Dan misschien ook meteen maar een departement voor boter, kaas en eieren? (“Ministerie voor Pluim- en Slacht- en Melkvee”)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Martijn Koster

    “Het kopen van een woning fiscaal aantrekkelijker te maken” ????
    Wat is er op dit moment dan NIET aantrekkelijk om een eigen woning te kopen? (sorry, ik ben geen deskundige op dit onderwerp)

    Ik ben meer een voorstander van een ministerie voor bestrijding van belangengroepen. Misschien wordt daarmee een hoop tijd en geld bespaard.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.