Olaf Stuger is een menselijk maatje

Nieuwsbrieven van Lijst ‘Vijf’ Fortuyn (hoe verzinnen ze het) zijn altijd een welkome afleiding op mijn zaterdagochtend. Het promopraatje van Olaf Stuger waarmee de nieuwsbrief begon toverde een brede glimlach op mijn gezicht. Want wat blijkt: niets menselijks is hem vreemd.

Volgens de nieuwbakken lijsttrekker heeft Nederland grote behoefte aan zijn partij. Prachtige metaforen als Het paarse bovendek is in een andere kleur geschilderd, maar ondertussen is er op de waterlijn weer een behoorlijk stuk van het schip weggeroest (want ja, Nederland is net een olietanker, was het u nooit opgevallen?) proberen de inhoudelijke armoede te maskeren.

Verwijten naar collega kamerleden blijven natuurlijk niet uit: Ik sta er van te kijken hoeveel kamerleden zich alleen maar vlak voor de verkiezingen realiseren dat kamerlid zijn betekent dat je ook volksvertegenwoordiger bent.Veel zittende kamerleden, die in de loop der tijd wat onderuit waren gezakt zijn snel rechtop gaan zitten en naar de camera gaan lonken in de wetenschap dat de kiezer op 22 november a.s. aan het woord is.

Misschien dat Stuger de volgende keer dat hij zo’n uitspraak doet een voorbeeld kan geven om zijn stelling mee te staven? Bovendien, een kamerlid dat vaak in het nieuws komt is niet per definitie een góed kamerlid. Maar als ze dat daadwerkelijk wel denken, daar bij Lijst 5 Fortuyn, dan begrijp ik wel ineens een stuk meer van al dat geharrewar van de laatste 4 jaar.

Stuger probeert aan het eind van zijn nieuwsbrief de kiezer ervan te overtuigen zijn waardevolle stem aan hem toe te vertrouwen. U zou het misschien niet zeggen, maar Olaf Stuger is mentaal en fysiek helemaal in balans. Voor hem is het belangrijk om mijn mentale scherpte en fysieke uithoudingsvermogen op peil te houden. Twee avonden in de week hardlopen is een van de manieren om in conditie te blijven. Als ik te weinig in beweging ben, te lang op één plek blijf zitten, gaat mijn concentratie en reactievermogen en uiteindelijk mijn relatie met u, snel achteruit. En daar moet ik voor waken. U ziet het: niets menselijks is mij vreemd.

Geestig dat hij het zelf al aangeeft. Hij kan niet lang op één en dezelfde plek blijven zitten. Gelukkig hoeft hij zich daar geen zorgen om te maken. Lijst ’5′ Fortuyn zal zeker niet op het aantal zetels slaan dat ze gaan behalen op 22 november. Olaf Stuger hoeft niet bang te zijn om nog eens vier jaar in Den Haag door te brengen. Vanaf eind november kan hij gewoon op zoek naar iets anders.

Lees ook:Olaf Stuger komt uit de lucht gevallen
Lees ook:En de strijd om Pims erfgoed is gewonnen door….
Lees ook:PvdA doet onderzoek naar kamerlid
Lees ook:Borst: Kamerleden alleen uit op snel scoren
Lees ook:PvdA is vergevingsgezind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.