Cynisme media over 100 dagen tour kabinet

De 100 dagen tour van het kabinet liep gisteren publicitair ten einde. Officieel is de tour pas over enkele weken afgelopen, dus weg van de pers gaan kabinet en staatssecretarissen nog even door met hun tournee door Nederland. Het radio 1 journaal berichtte vanmorgen over de grote bijeenkomst in Utrecht van gisteravond. Opmerkelijk daarbij was ht cynisme waarmee de reportage werd gebracht.

Volgens het radio 1 journaal is het weer eens het oude vertrouwde liedje: 'de politiek gaat nu echt luisteren naar de gewone man.' Enig cynisme in zijn stemgeluid kon de presentator niet ontzegd worden. Vervolgens kwamen de bewindslieden aan het woord. Die waren zeer enthousiast, en bekleedden dat met argumenten. Zo was het fijn om nu eens met twee verschillende groepen die normaal gesproken onafhankelijk van elkaar kwamen klagen om tafel te zitten. Nu moesten ze onderling argumenteren.

'Maar wat vond die gewone burger er nu eigenlijk van", klonk het wederom cynisch. Die vond het ook erg nuttig, leuk en dacht dat er echt wat mee zou gebeuren, zo bleek uit alle interviews. De slotconclusie van radio 1 was echter dat er nog niks concreets op tafel lag. Wat onzin is, want vorige week meldde Bos al dat er meer dan 100 bladzijden aan voorstellen ligt. Vanwaar dit voorbarig cynisme? Het per definitie kritisch willen zijn op de macht? Kritiek is prima, maar heb dat dan wel op het gepaste moment. Nog even geduld tot de plannen van het kabinet gepresenteerd worden, dan mag er op geschoten worden, met scherp!

Lees ook:Tweede Kamer twee maanden met reces
Lees ook:Camiel Eurlings bij de Tour: “Die verbetenheid!”
Lees ook:Laat dat Kabinet nou gewoon zitten!
Lees ook:Van Middelkoop vraagt om uitleg Argos-journalisten
Lees ook:Ook kabinet zou met Hamas moeten praten

Eén reactie op “Cynisme media over 100 dagen tour kabinet

  1. Truus Baaij

    Wij weten allen dat het keizer Napoleon tijdens diens honderd dagen uiteindelijk niet goed ging. Of de voortekenen voor Balkenende IV gunstiger liggen? Minister Cramer verschuilt zich in ieder geval Vro(o)m achter burger-ideeën. Dit naar aanleiding van vragen van het VVD – Kamerlid Neppérus naar ministerieel voornemen gezinnen te beboeten voor te hoog verbruik van gas en electra.

    bron vragenuurtje 22 – 05 – ’07

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.