PvdA wil internaten voor risicojongeren

De PvdA wil dat het kabinet in deze regeerperiode ten minste 5 internaten voor opvang van en onderwijs aan risicojongeren opent. 'Want voor jongeren die echt niet willen geldt: 'Wijk uit, internaat in', aldus fractievoorzitter Tichelaar.

De PvdA'er deed deze uitspraak in het kamerdebat over het beleidsprogramma. De sociaal-democraat is blij dat de ambitie om de sociale cohesie te herstellen centraal staat in het beleidsprogramma. 'Er wordt dan ook fors in het sociale fundament van Nederland geïnvesteerd', aldus Tichelaar.

In het debat stelde Mark Rutte van de VVD eerder dat de invloed van de SP op het vierde kabinet Balkenende enorm is. De partij houdt volgens hem het kabinet in zijn greep. Dat geldt vooral voor de PvdA, die bang is voor electorale concurrentie van de SP, maar indirect ook voor het CDA en de ChristenUnie.

Fractieleider Geert Wilders van de PVV vindt het beleidsprogramma van het kabinet 'bagger' en 'drie keer niets'. Tijdens het Tweede Kamerdebat over het programma sprak hij van 'een klef boekje' en 'een PR-show om de leegte te verhullen'.

GroenLinks kwam met een alternatief beleidsprogramma. 'Met concrete voorstellen, inclusief financiële onderbouwing, laat GroenLinks zien dat het beter kan: beter voor het milieu, het klimaat, voor de werkgelegenheid en voor de emancipatie van burgers', aldus Femke Halsema.

Het debat dat door sommige verslaggevers een 'schijnvertoning' wordt genoemd is tamelijk vlak. Een 'moetje'.

Lees ook:Kamer van reces om dienstregelingen?
Lees ook:Wilders vraagt aandacht: ‘Aboutaleb moet uit kabinet’
Lees ook:Geen voorvrouw voor PvdA
Lees ook:WildersIsNotHolland.com
Lees ook:PvdA zakt weg: Bos-effect uitgewerkt?

3 reacties op “PvdA wil internaten voor risicojongeren

  1. Truus Baaij

    De PvdA (b)lijkt het CDA links in te halen.
    Lubbers – kampen zo gek nog niet?

      /   Beantwoorden  / 
  2. ikke

    Internaten voor risico jongeren?

    Er zijn niet eens genoeg plaatsen voor de overige kinderen. Lange wachtlijsten, en regels?

    Goede en gediplomeerde groepsleiders, hulpverleners moeten beneden hun niveau werken omdat er in elk team steeds meer ongeschoolde komen met een grote mond alsof ze alles weten.

    Dus moet een ervaren persoon zich aanpassen aan de ongeschoolde omdat anders het verschil te groot is.

    Mijn advies
    Zorg voor voldoende geschoolde begeleiders en laat niet ongescholde de richting bepalen. Ik ben na 18 jaar gestopt puur en alleen omdat de mentaliteit meer straffen werd ( mishandeling?????????)
    en er niet meer gekeken werd naar het kind maar alleen naar hoe krijgen we een team compleet en dan nu 5 nieuwe internaten? Zorg eerst voor voldoende personeel op de bestaande locaties

      /   Beantwoorden  / 
  3. Jos

    Ik kan me ook nog goed herinneren dat inderdaad Lubbers 10 jaar geleden al sprak over kampementen, hij werd daarvoor nog al aangevallen, maar zie nu is zlefs de PvdA over de streep. Het kan verkeren.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.