Depla nu officieel in beeld als partijvoorzitter PvdA

De Nijmeegse wethouder Paul Depla is serieus in beeld als nieuwe voorzitter van de landelijke PvdA. Depla heeft inmiddels een telefonisch onderhoud gehad met de huidige interim – voorzitter Ruud Koole; over enkele weken wordt er verder gepraat.
 

Depla, die deze week officieel voor het voorzitterschap zal worden voorgedragen door de Nijmeegse PvdA-afdeling, zegt echter alleen interesse te hebben in de baan als hij die in deeltijd kan uitoefenen. "Iemand die vijf dagen per week voorzitter is, gaat zich bemoeien met zaken waar een partijvoorzitter zich niet mee zou moeten bemoeien. Zo iemand gaat of Wouter Bos en Jacques Tichelaar voor de voeten lopen, of verliest zich in details en gaat zich bij wijze van spreken bezighouden met de juiste kleur van de vlaggen tijdens het partijcongres. Dat moeten we niet willen", zegt Depla.

Begin juli werd al gemeld dat Depla in de running was, maar zijn kandidatuur is nu pas zeker. Monasch en Dubbelboer hebben zich uit de race teruggetrokken, Bart Bouman en Bertus Mulder verzamelen momenteel de benodigde 50 handtekeningen voor hun kandidatuur. In totaal zouden 5 kandidaten zich al officieel bij het interim partijbestuur onder leiding van Ruud Koole hebben aangemeld.

Lees ook:Al zeven kandidaten PvdA-voorzitterschap
Lees ook:Ook Paul Depla genoemd als partijvoorzitter PvdA
Lees ook:Nieuwe partijvoorzitter PvdA mag niet te jong zijn
Lees ook:PvdA-voorzitter wil hoogste inkomens aanpakken
Lees ook:Hardtalk, kontenlikkerij en verrassing op PvdA-congres

3 reacties op “Depla nu officieel in beeld als partijvoorzitter PvdA

  1. Francois

    alweer iemand met geen sociale relevantie. De politiek barst van de mensen die nog nooit in de normale maatschappij hebben gestaan. Ik heb liever een oude vent die 2x failliet gegaan is en 5 kinderen heeft groot gebracht dan al die theoretici.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Sjoerd

    het is nog erger… Ik woon in Nijmegen en ken de situatie, Nijmegen heeft een nieuwe burgemeester nodig en er is een kans dat Depla het wordt en dus houdt hij zijn kruit droog door het deeltijd-gedoe te gebruiken als excuus. Als het burgemeesterschap aan hem voorbij gaat is hij opeens weer fulltime beschikbaar, wedden?

      /   Beantwoorden  / 
  3. Nilsson

    Sjoerd ik woon in de buurt van Nijmegen en ik snap niet waar je de wijsheid vandaan haalt dat Nijmegen een nieuwe burgemeester nodig heeft. Thom de Graaf is pas sinds begin dit jaar burgemeester van Nijmegen!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.