De VVD-ereleden cultuur

Jorrit KnuvelderNiemand kan het oplossen, dus dan maar de oude wijze grijzen er op af sturen. Er zou sprake zijn van gesprekken van ereleden met Verdonk om er voor te zorgen dat Rita haar zetel aan de VVD-fractie geeft. Het lijkt er soms wel op of er in Nederland geen enkele partij is met zoveel vooraanstaande ereleden als de VVD. Rita geeft een stuiptrekking, de VVD jonkies reageren spastisch en roepen de ouwe jongens op om het maar weer glad te strijken. "VVD royeert Verdonk voorlopig nog niet", werd gisteravond bekend. De woorden 'nog niet' betekenen in deze veel.

Er is blijkbaar groot vertrouwen in de wijzheid van oudjes als Von Hoff, Bolkestein en (wie anders) Wiegel. Waar andere partijen hun vleugels spreiden en het oude idealistische nest uitvliegen (de PvdA zette Pronk aan de kant en ging voor de minder traditionele Lilliane Ploumen), blijft de VVD volledig vertrouwen op alles wat ooit glorieus was.

En daarom is de VVD ten dode opgeschreven. Ontwikkeling en zien dat je ver van je kiezer afstaat is binnen de VVD onmogelijk. Oke, bij de PvdA lukt het ook niet erg, maar het lijkt er in ieder geval op dat het iets vlotter gaat dan bij de stropdassenjongens van de VVD.

De tactiek van de ereleden is de manier waarop ze alles proberen te omzeilen: doodvergaderen. Er zo lang over doen totdat je met een besluit komt, dat iedereen het eigenlijk allang vergeten is. En om de media zoet en tevreden te houden zeg je af en toe wat nietszeggende dingen tussendoor. Zoals dat ze 'nog niet' iets gaan ondernemen of 'wachten op het juiste moment' of pas uitsluitsel geven als 'de tijd er rijp voor is'. 

Lees ook:Verdonk probeert fatsoen te doen
Lees ook:Rita reageert…
Lees ook:Pek en veren voor oproerkraaier De Hond
Lees ook:Rita’s achterban niet écht de baas
Lees ook:Trotstrut.nl: De officiële guisclub van Rita Verdonk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.