205 geestelijk gehandicapten in Nederland seksueel misbruikt in 2006

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft vorig jaar 205 meldingen van misbruik van geestelijk gehandicapten gekregen. Dat schrijft staatssecretaris van Volksgezondheid Jet Bussemaker (PvdA) woensdag in antwoorden op Kamervragen van de SP. De meldingen betreffen alleen misbruik van gehandicapten die in een instelling zitten.

Bussemaker schrijft aan de Tweede Kamer dat er dit jaar tot dusver negentig meldingen zijn ontvangen over misbruik. Het gaat volgens haar dus niet om 'incidenten'. Om het misbruik in de toekomst zo veel mogelijk te voorkomen, is preventie van seksueel misbruik opgenomen in het verbeterprogramma voor de zorg.

Mensen die aangifte willen doen van misbruik van een gehandicapte kunnen daarvoor naar de politie en naar de advies- en steunpunten huiselijk geweld.
(Novum)

Lees ook:Bussemaker wil 6000 extra verpleegkundigen
Lees ook:VVD: Zorgadministratie weinig efficiënt
Lees ook:VVD’er Teeven: ‘Justitie moet beleid aanscherpen’
Lees ook:VVD verbijsterd over bezuinigingsplannen AWBZ
Lees ook:Borst: Kamerleden alleen uit op snel scoren

2 reacties op “205 geestelijk gehandicapten in Nederland seksueel misbruikt in 2006

 1. tineke kroon

  Mijn dochter is intercedente bij een uitzendbureau en wel op de afdeling gezondheidszorg. Zij heeft een man aan een baan geholpen in een instelling voor geestelijk en lichamelijk gehandicapten. Toen er mensen naar de tv aan het kijken waren in die instelling en zij de oprichter van de pedofielenpartij zagen op tv reageerde er een van de mensen door te zeggen: Kijk die man werkt bij ons!!
  Zo is uiteindelijk aan het licht gekomen dat die man die daar werkte de oprichter van de pedopartij is. Hij kon stoppen met zijn werk maar hij komt net zo makkelijk via een ander uitzendbureau weer aan het werk. Kan zo’n man niet op een zwarte lijst gezet worden vfrag ik mij af. Die horen toch niet thuis in een gezonde werkomgeving. Deze mensen zijn ziek!!

    /   Beantwoorden  / 
 2. heraux

  Alle mensen hebben hun eigen sexualiteit – ook geestelijk gehandicapten – daarover hoor je weinig – net zoals 65+ alsof dan de behoefte, plezier, nut ophoud.

  Voor Geestelijk gehandicapten heb ik nog nooit gehoord dat die zich zouden bezigen met sex of relaties, gevoelens van intimiteit.

  Verder vind ik de Pedo partij een dusdanige schand-vlek, ontaarding veroorzaken dat al die zachte-pedo’s – die personen, mannen en vrouwen, die gewoon iets meer liefde hebben voor kinderen (- let wel, geen sex -) in een vervuild beeld worden geplaatst..

  Kinderen zijn parels – zodra kinderen zich als volwassenen moeten gedragen, twijfel, achterdocht, vrees en wantrouwen vertonen is er toch iets mis.

  Elke vorm van genegenheid wordt verdraaid tot perversie.. elke stelling “ik houd van kinderen” verwezen wordt naar kinder-misbruik. Ik hoopte ooit dat Pedofilie zou betekenen; “houden van kinderen” zoals dat hoort, genegenheid, respect, liefde.. zuiver en integer.. kan dat weer worden geintroduceerd – dat lijkt me het doel.

  Dus Pedofilie eruit en aangeven waar misbruik begint.

  (met als venijnige tegenhanger; afstandelijkheid, zakelijkheid, functionaliteit, onthechting, vervreemding, desinteresse – verknoeien..)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.