‘Meer dan 100 doden bij explosie Noord-Korea’

In Noord-Korea zijn 110 mensen omgekomen toen een brandbare vloeistof die uit een pijpleiding lekte in brand vloog. Dat heeft de Zuid-Koreaanse hulpverleningsorganisatie Good Friends dinsdag gezegd.

Het ongeluk gebeurde op 9 juni in de aan China grenzende provincie Noord-Pyongyang. De explosie ontstond door een scheur in een pijpleiding, die door rijstvelden loopt. Zodra er bekend was geworden dat er iets te halen viel, verzamelde zich een grote groep mensen bij het lek om de weglekkende vloeistof op te vangen. Door nog onbekende oorzaak vloog de vloeistof in brand.

De slachtoffers kwamen om in de vlammen. De brand kon pas na een dag worden geblust. In het bericht worden de Koreaanse woorden voor olie en benzine door elkaar gebruikt, maar er wordt aangenomen dat er hier sprake is van benzine.

Lees ook:Frietkar bij ziekenhuis Rotterdam vliegt in brand
Lees ook:Belgische verkrachter van meer dan 40 kinderen wil enkelband
Lees ook:Aankomende rel Verdonk om Schipholbrand
Lees ook:Guusje gaat ‘onorthodox’ te werk
Lees ook:Duizenden kinderen Holocaust overlevers klagen Duitse regering aan

8 reacties op “‘Meer dan 100 doden bij explosie Noord-Korea’

  1. Jan

    Eens! Er verschijnen steeds meer stukjes die niets te maken hebben met de antionale politiek. Gisteren (19-06) ws er het debat over het beleidsprogramma van het kabinet, alle kranten maken er melding van, maar hier wordt in alle talen gezwegen. Ja, een explosie in Noord-Korea is hier nieuws. Hier moeten toch prikkelende stukjes staan over het Haagsche? Met discussie’s? Terug naar je roots!!!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Pieter

    Reactie Peter

    -Edit redactie: Pieter het vreemde is dat jij de enige bent die op deze manier reageerd op deze blog. Als je het alleen maar belachelijk vindt wat hier gebeurd, ga vooral opzoek naar een andere site. Er zijn er genoeg en er is er vast wel één die je wel aanspreekt!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Bart

    Ben het eens met Jan. Je beny geen nu.nl maar een tweedekamer blog.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Pieter

    Ik reageer alleen zo fel omdat ik een vaste bezoeker was van dit blog toen het nog onder de redactie van de vorige auteur was. Toen vond ik het een van de betere nederlandse politieke blogs en ik vind het meer dan spijtig dat de reputatie die zij opgebouwd had nu gewoon teniet wordt gedaan.
    Ik blijf verder vinden dat je niet zomaar reacties kan censureren zonder te zeggen waarom je ze weghaalt en dat een van de kenmerken van een goed blog is dat de redacteur interageert met bezoekers.
    But I get your point…ik surf vanaf nu gewoon verder.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Bart

    Daarnaast is het ‘reageert’ met een t. Lekker redactiewerk Peter. Wil ook wel weten wat Pieter gezegd heeft.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Bart

    vind je reactie trouwens ook niet bijzonder politiek correct voor n tweedekamerblog. Lijkt meer op achterkamerdictatuurschap.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Bart

    point taken lijkt me.
    wie zwijgd stemd toe

      /   Beantwoorden  / 
  8. maarten

    @ redactie: Misschien was Pieter de enige die de moeite nam om te reageren? Wees blij met zijn kritiek en doe er iets mee. Andere trouwe bezoekers, waaronder ik, hebben de afgelopen tijd in stilte al afscheid genomen van dit blog.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.