Elf Palestijnse doden bij Israelische aanval op Gaza

Bij twee Israelische aanvallen op de Gazastrook zijn vandaag elf Palestijnen om het leven gekomen. De aanval doorbreekt de relatieve stilte van de afgelopen tijd. Er was juist hernieuwde hoop op vrede door de komst van voormalig premier Tony Blair als speciaal afgezant om het vredesproces in het Midden-Oosten nieuw leven in te blazen.

Israelische tanks en bulldozers vielen vandaag Gaza stad binnen, evenels de zuidelijk gelegen stad Khan Yunis. Palestijnse strijders reageerden snel met geweren en raket aangedreven granaten.

Het leger zei dat de aanval nodig was om 'terroristische dreiging' uit Gaza in de kiem te smoren. Strijders van zowel de Islamitische Jihad als Hamas en de Al-Aqsa martelarenbrigade kwamen bij de aanval om het leven. Ook drie burgers overleefden de aanval niet, waaronder een 12-jarige jongen. Zowel Hamas als Abbas zijn woedend over de aanval.

Lees ook:Bush wil embargo Palestijnen opheffen
Lees ook:SP wil sancties Israel
Lees ook:Israel levert duizend geweren aan Palestijnen
Lees ook:600 gevluchte Palestijnen vast bij grensovergang Israel
Lees ook:GroenLinks: Houdt Israëlische nederzettingen in de gaten

9 reacties op “Elf Palestijnse doden bij Israelische aanval op Gaza

  1. Jatoch

    Ehm, de Gazastrook is in handen van Hamas, een terroristische organisatie die openlijk uitkomt voor zijn Israel-haat en proclameert Israel en alle Joden de zee in te willen drijven. Ik geef Israel groot gelijk om daar maar weer eens binnen te vallen. Hamas wordt zwaar gesponsord door Iran met geld, wapens en trainingen.
    De suggestie “dat het net wat beter ging” klopt voor geen meter. Hallo, de gazastrook is in handen gevallen van terroristen!!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. seppe

      israel heeft bloedbad verricht in de gazastrook,kinderen,vrouwen allemaal afgemaakt.schoolgebouwen,ziekenhuizen worden plat gebombardeerd.het zijn gewoon moordenaars punt aan de lijn.wat hitler bij de joden heeft gedaan doen de israeliers bij de palestijnen.de israeliers hebben bewezen dat ze geen haar beter zijn dan hitler!!!!!!!!

        /   Beantwoorden  / 
  2. Nilsson

    Het gaat daar inderdaad niet beter. En het zal er ook niet beter worden zolang de oorlog gevoed blijft worden door zowel Arabische als Westerse machten. Daar waar Iran bijv. Hamas steunt, steunt Amerika al decennia Israel met veel geld en wapens. Wie lokt wat nu uit, een onzinnige vraag.

    Dit is duidelijk een voorbeeld van het ijzer smeden als het heet is. Men heeft de extreme krachten in de palestijnse gebieden de kans gegeven macht te verwerven. Let wel zelfs democratische macht. Er was een periode dat er iets te bereiken was, nu is het momentum voorlopig voorbij. Er is teveel kapot gemaakt en dit zal eerst moeten helen.

    In de kiem (verdeling van land en macht, denk onder andere aan de joodse nederzettingen) is een conflict gelegd en zonder daadwerkelijke aanpak van dit probleem (van wie is nu wat en wie kan aanspraak maken op wat en hoe leven we vreedzaam naast elkaar) zal dit conflict door blijven gaan. Natuurlijk zullen er ook rustiger periodes zijn en komen, maar als het onderliggende conflict niet wordt opgelost zullen de bovenliggende uitingen hiervan doorgaan.

    Een van beide partijen de schuld geven zal nooit werken. Zonder verbinding, hoe moeilijk ook, zal er geen vrede komen. Er zijn teveel moeders, vaders en kinderen aan beide zijden kapot gemaakt. Israël en de arabische landen zijn tot elkaar veroordeeld of ze nu willen of niet. Geforceerd dit conflict oplossen werkt al decennia lang niet en zal ook niet gaan werken. Op termijn zal maar een oplossing werkelijk soelaas bieden en dat is toenadering zoeken, toenadering van beide kanten. In beide partijen de vrede laten ontkiemen en versterken, vasthouden en blij zijn als het zover komt. Wat in honderden jaren kapot is gemaakt zal niet in korte tijd volledig kunnen helen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Jatoch

    @ Nilsson

    Ik snap wat je bedoelt in je verhaal. Ik ben het echter niet met alles eens wat je zegt. Je zegt dat Israel en de Arabische landen tot elkaar veroordeeld zijn of ze nu willen of niet. dat klopt. Het verschil is alleen dat Israel best wil, maar de Arabieren niet. De Arabieren wilden 100 jaar geleden zelfs niet, toen er nog niet eens een Joodse staat bestond. Ze hebben uit alle macht geprobeerd om Israel van de kaart te vegen, op alle mogelijke manieren. Aanvallen op feestdagen, monstercoalities sluiten, scud-raketten enz. Toch is Israel elke keer weer bereid geweest om aan de onderhandelingstafel plaats te nemen, terwijl ze eigenlijk al wisten dat ze tijd verspilden.

    Waar de Arabieren altijd Offensieve aanvallen hebben uitgevoerd, hebben de Israelis altijd Defebsieve oorlogeh gevoerd. De Sinai werd veroverd om een beter grensverdediging te hebben tegen Egypte. (Suezkanaal) De Golan-bergketen werd veroverd omdat vanaf die bergen met Syrische kannonen op Noord-Israel werd geschoten. Zuid Libanon kreeg te maken met een invasie vanwege rakteaanvallen van Hezbollah. De Palestijnse gebieden worden niet voor niks ommuurd en binnengvallen. Dat is tegen infiltratie van terroristen en tegen raketaanvallen, die heden ten dage nog steeds plaatsvinden.

    De Arabiern valt naar mijn bescheiden mening zeker te verwijten dat zij verantwoordelijk zijn voor de onrust in dat deel van het Midden-Oosten.

      /   Beantwoorden  / 
    1. seppe

      israel wil gewoon dat alle palestijnen onder de grond liggen.hun eigen land afnemen kinderen afslachten enz…ze denken dat ze alles mogen omdat amerika altijd steun geeft aan die vieze joden.maar raad eens t’is gedaan met busch en veel steun gaat israel niet meer krijgen met obama

        /   Beantwoorden  / 
      1. anna

        Israel’s leger bescherm het volk.
        het leger van hamas beschermd zichzelf met het volk!!
        DENK DAAR MAAR EENS FF GOED OVERNA!!!!

          /   Beantwoorden  / 
  4. Jatoch

    excuses voor de typfouten.

      /   Beantwoorden  / 
  5. seppe

    en voor het laatste wil ik nog bij zeggen dat je niet met een dief onderhandelt als je begrijpt wat ik bedoel!!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  6. tanem

    het is gewoon te erg voor woorden..
    ik vind het erg voor bijde landen.. ik vind dat ze allebei moeten stoppen ook al is dat vernederend het gaat inmiddels wel over levens van mensen die in vrede verder kunnen leven in de toekomst.. elkaar respecteren is dat teveel gevraagd. wat snapt een kind van 4 maanden oud nou van oorlog.. wat is zijn schuld.. of een opa die al bijna 90 jaar is die heeft ook zorg en evenveel liefde nodig als een klein kind.. is dat teveel gevraagd terwijl mensen dat best kunnen doen .. ja want ze willen de macht.. alsof ze die macht het graf mee in kunnen sleuren.. alsof al het bezit wat ze nou hebben voor altijd van hun zullen zijn.. het is niet te accepteren dat landen oorlog voeren in plaats van elkaar te steunen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.