COLUMN Ik klaag de Staat aan

Ik zou de overheid aan moeten klagen. Mij was al bekend dat ik jarenlang slecht onderwijs heb gehad en dat het op dit moment op het HBO af en toe ook te wensen over laat, maar nu de heer Dijsselbloem van de week met zijn commissie het nog eens op een rijtje heeft gezet, weet ik het zeker. Mijn intellect heeft te lijden gehad onder het slechte onderwijs en daar is de staat verantwoordelijk voor. Het is dat ik mijzelf heb kunnen ontwikkelen zonder daar het onderwijs voor nodig te hebben, maar de staat blijft verantwoordelijk voor al die verloren jaren.

Al die ministers en staatssecretarissen die in de loop van de jaren de ene na de andere belachelijke hervorming doorvoerden hebben er voor gezorgd dat we nu niet alleen met een vreselijk slecht onderwijssysteem zitten, maar ze zorgden er ook voor dat zeker twee generaties onderwijs hebben gehad wat nog het meest te vergelijken is met de lessen op een dorpsschooltje in Burundi.

Hoe is het überhaupt mogelijk dat we dit met zijn allen jarenlang hebben geaccepteerd? Waarom hebben we al die idioterie altijd maar voor lief genomen? Kinderen zijn de groep die je natuurlijk verdomd gemakkelijk kunt belazeren. ze protesteren niet en hebben meestal een aangeboren luiheid.

Heel logisch dus eigenlijk dat de politici altijd hun 'creativiteit' kwijt konden in het onderwijs. Een soort proeftuin. Een vrijplaats voor de beginnend bestuurder. Doe er mee wat je wilt, er zal toch niemand klagen.

Wel. Dat moet nu ophouden. Ik stel voor (laat deze column een 'petitie' zijn) een paar goeie juristen te vinden die mijn generatie kunnen helpen bij het aanklagen van de Nederlandse Staat.

Lees ook:De Week Van… Jeroen(tje) Dijsselbloem
Lees ook:Kamer: ‘Geen overhaaste onderwijsvernieuwingen meer’
Lees ook:Betuttelend CDA bant softdrugs en roken
Lees ook:Verdonk eindelijk afgekeurd door Kamer
Lees ook:Gratis kinderopvang slecht idee?

3 reacties op “COLUMN Ik klaag de Staat aan

 1. Frans

  Aardig bedacht, en gelijk heb je. Maar er zijn geen geschiktheidseisen voor Kamerleden noch voor leden van de regering. Een chirurg mag niet in iemands lijf snijden, als hij niet het juiste papiertje heeft. Een apotheek moet het niet in zijn hoofd halen om een medicijn uit te rijken, mits de apotheker zijn/haar papiertje heeft.

  DIT IS EEN PAPIERTJESMAATSCHAPPIJ..alsof het hebben van een papiertje een bewijs is dat je iets kunt. Integendeel. Als je net je rijbewijs hebt gehaald, kom je pas kijken. Dan begin je te leren rijden!

  Hetzellfde geldt de andere beroepen.

  Maar Kamerlid of lid van de regering? Neen, die mag zonder enige bekwaamheid aan de bak.

  Zo’n 100 ervan zijn genoeg om millioenen Nederlanders de wet voor te schrijven! Meer niet. En dan zonder enige bekwaamheidseis.

  Vind je het gek dat ons land er zo slecht aan toe is?

  Nou over het aanklagen van de Staat. Bij wie wil je de Staat aanklagen? Bij de Staat? Mmm… en wie zal daarover recht moeten spreken? Verwacht je daar iets van? Dat circus? En advocaten die zich duur laten betalen voor EEN ADMINISTRATIEVE EXERCITIE?

  Het is fijn dat je ondanks de experimenten van de Staat goed terecht blijkt te zijn gekomen!

  Als je de Staat terug wil pakken: STEL JE KANDIDAAT VOOR DE VOLGENDE MINISTER VAN ONDERWIJS! Laat dan maar eens een poeppie ruiken aan dit land!

  Schop dan al die ambtenaren die er toen al zaten de laan uit! Naar Mecca of Afghanistan. Dienen ze als voer voor de Taliban nog ergens voor. En als ze levend terugkomen zijn ze misschien een man/ mens geworden! Nadat ze 100 dagen hun broeken vol hebben gescheten!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Peter van der Linden

   Juist door hun is Nederland geen rechtsstaat maar een scheefsstaat/onrechtsstaat.
   Wat is er nou recht aan:
   1. De overheid kan op kosten van de belastingbetaler een rechtzaak voorbereiden met een team van haar werknemers en vervolgens die zaak uitbesteden aan een team advocaten. De burger moet als die de overheid wilt aanklagen de zaak helemaal zelf voorbereiden en vervolgens moet die de advocaat zelf betalen.
   De overheid is daardoor sterker dan de burger die de overheid aanklaag.
   2. Een asielzoeker kan op kosten van de Nederlandse belastingbetaler langdurig en meerdere rechtzaken laten uitvoeren.
   De hard werkende Nederlandse burger moet zijn rechtzaken zo kort mogelijk en zo beperkt mogelijk houden omdat die alles uit eigen zak moet betalen.
   3. De ene Nederlandse burger (zoals 2e kamerleden en BNers) mogen zoveel geld verdienen als zij willen en worden niet beperkt.
   Een andere Nederlandse burger die uit 1 fulltime baan maar een laag inkomen kan verdienen die wordt beperkt om meer geld te kunnen verdienen. Die mag geen bijbaan hebben of tot 8 uren extra per week werken.
   4 ……………. (als jij nog meer weet dan mag jij het aanvullen).

     /   Beantwoorden  / 
 2. Anton

  ik zou de Nederlanse staat maar al te graag aanklagen ben 100% onschuldig veroordeeld nu is er op mijn gehele uwv uitkering beslag gelegd. We waren Nederland letterlijk al uit gevlucht maar naar nu blijkt zelfs in het Buitenland geen moment rust.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.